ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

«Η μπατονέτα σου σώζει ζωές»

* Μήνυμα αφύπνισης από το «Όραμα Ελπίδας» και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 16:00

Με επιτυχία και παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών, που διοργανώθηκε από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με σύνθημα «Η μπατονέτα σου σώζει ζωές», που βασίζεται στην πρακτική λήψης δείγματος για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, καμπάνια ενημέρωσης πραγματοποιείται με σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Στη χθεσινή εκδήλωση η βιοπαθολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Ν. Υ. αιμοδοσίας Γ.Ν. Λάρισας κ. Μαρία Χατζητάκη μίλησε για την εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα, ο αιματολόγος του Ιασώ Θεσσαλίας Δρ. Γιώργος Καραμαρίας αποσαφήνισε μια σειρά από μύθους σχετικά με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής, παιδίατρος, αιματολόγος και επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Όραμα Ελπίδας κ. Στέλιος Γραφάκος αναφέρθηκε στη σημασία της μεταμόσχευσης μυελού και της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με την πρώτη Ελληνίδα δότρια, ενώ όσοι από τους παρευρισκόμενους δεν το είχαν ήδη κάνει, έσπευσαν να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών δοτών, δίνοντας δείγμα σάλιου με την ειδική μπατονέτα, που «σώζει ζωές».

ΣΗΜΕΡΑ

Η καμπάνια ενημέρωσης συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη όπου από τις 11.30 έως τις 12.30 το μεσημέρι η καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρικής των Μεταγγίσεων κ. Δέσποινα Κυριάκου, η αιματολόγος Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών Αγία Σοφία κ. Καλλιόπη Ζησάκη και οι κ. Καραμαρίας και Γραφάκος θα μιλήσουν για θέματα σχετικά με τη μεταμόσχευση μυελού. Όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες. Μάλιστα, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου θα υπάρχει ειδικό περίπτερο όπου οι Λαρισαίοι δίνοντας δείγμα σάλιου και συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση θα μπορούν επίσης να γίνουν εθελοντές δότες.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο Μουσείο Τσαλαπάτα στις 11 το πρωί, όπου θα γίνουν μια σειρά από ομιλίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass