ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ

Σύγχρονα ασθενοφόρα στον στόλο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

* Μέσω του ΕΣΠΑ θα αποκτηθούν άλλα 13

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2018 22:00

Με 17 σύγχρονα ασθενοφόρα ανανεώθηκε ο στόλος των οχημάτων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας μετά την πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, δωρεά που συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας.

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε χθες το μεσημέρι σε μια σεμνή τελετή στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, με τον νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Κώστα Καρακατσιανόπουλο να σημειώνει την αξία "της μεγαλύτερης στην ιστορία του ΕΚΑΒ δωρεάς από το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος 143 ασθενοφόρων" δωρεά που προβλέπει επίσης και την πλήρη συντήρηση των νέων οχημάτων για 8 χρόνια.

Σημειώνοντας την "εξαιρετική συνεργασία" με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό ο κ. Καρακατσιανόπουλος πρόσθεσε ότι το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας "θα αποκτήσει μέσω του ΕΣΠΑ άλλα 13 ασθενοφόρα" ενώ θα στελεχωθεί με προσωπικό. Προσθέτοντας ότι θα προκηρυχθούν, μέσω ΑΣΕΠ 40 θέσεις διασωστών, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κατέληξε σημειώνοντας ότι "το επόμενο βήμα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας θα είναι η εγκατάσταση του συστήματος τηλεματικής καθώς η πληροφορική αποτελεί το μέλλον".

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Βασιλική Αυγέρη, χαρακτηρίζοντας σημαντική την ημέρα με αφορμή και την έκταση της δωρεάς για να παρουσιάσει τους επόμενους στόχους που, μεταξύ άλλων αφορούν στη στελέχωση με προσωπικό και, στην ανάπτυξη και άλλων υποσταθμών, ενώ υπογράμμισε επίσης τη συνεργασία με τον κ. Αγοραστό που έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση νέων οχημάτων, μέσω του ΕΣΠΑ. Διευκρινίζοντας τέλος ότι τα 17 νέα ασθενοφόρα της δωρεάς Νιάρχου, θα κατανεμηθούν ως εξής: 3 στην Καρδίτσα, 3 στα Τρίκαλα, 4 στη Μαγνησία και 7 στη Λάρισα ενώ στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (Ελασσόνα, Πήλιο, Καλαμπάκα και Μουζάκι) θα διατεθούν 4 από αυτά τα ασθενοφόρα που είναι 4Χ4. Επίσης τα 2 ασθενοφόρα είναι κινητές ιατρικές μονάδες, η μία με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστ. Αντωνίου αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ υπογράμμισε πως η δωρεά Νιάρχου "επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη προς το δημόσιο σύστημα υγείας".

Τη συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ υπογράμμισε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός τονίζοντας ότι "σχεδιάσαμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας και για τον λόγο αυτό από το ΕΣΠΑ, χρηματοδοτούνται έργα προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 65 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας".  

Τη σημασία της δωρεάς σημείωσε και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ενώ η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, τόνισε πως ο χώρος της υγείας "δεν χωρά μικροπολιτικές".

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου τόνισε ότι η διάθεση νέου ασθενοφόρου έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα ενώ ο δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, τόνισε τα θετικά αποτελέσματα για τον Τύρναβο από τη συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιάν. Γούλας, τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Βασ. Χάμος, σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Υποσταθμού του ΕΚΑΒ στην Αγιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λάρισας Νίκ. Παπαδόπουλος και Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, ο αναπλ. διοικητής του ΓΝΛ Δημ. Λιόλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχ. Αναστασίου, ο συντονιστής της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass