ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γιατί να γίνω Εθελοντής Αιμοδότης

* Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Ωδείο

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 15:08

Με καθημερινές αιμοδοσίες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τη συμμετοχή του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στον νομό Λάρισας.

Εντύπωση προκάλεσε προχθές στον χώρο που έχουν στηθεί οι τέντες της αιμοδοσίας η επίσκεψη των μαθητών της Σχολής Καραβάνα με εξοπλισμό –μπλουζάκια, πανό και γραφική ύλη- την ώρα που δεκάδες Λαρισαίοι προσέρχονταν να προσφέρουν αίμα, ενώ χθες ήταν η σειρά της τοπικής UNESCO να οργανώσει αιμοδοσία και να συμμετάσχει στην πρώτη ουσιαστικά υπαίθρια αιμοδοσία στην ειδική σκηνή που πρόσφερε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Ο τελευταίος συμμετέχει, μαζί με όλους του φορείς που δραστηριοποιούνται γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία, στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη και με σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το αίμα δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό, κι αυτό κατοχυρώνεται απ’ τον νόμο. Η παρασκευή του στο εργαστήριο είναι αδύνατη, οπότε η μόνη λύση είναι η εθελοντική αιμοδοσία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

*  Γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν και προσφέρεται μόνο από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

*  Γιατί η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.

*  Γιατί η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.

*  Γιατί η προσφορά αίματος είναι πολιτισμός

*  Γιατί η αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.

*  Γιατί η αιμοδοσία ωφελεί και τον Εθελοντή Αιμοδότη

*  Γιατί οι εξετάσεις που γίνονται στο αίμα του μπορεί να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις γι’ αυτόν.

*  Γιατί ως Εθελοντής Αιμοδότης καλύπτεις την οικογένειά σου σε αίμα αν χρειαστεί.

*  Γιατί πρέπει να απαλλάξουμε τον εαυτό μας, τον φίλο, τον συγγενή, τον γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει από το άγχος να βρει αίμα όταν το χρειάζεται.

*  Γιατί πρέπει να υπάρχει αίμα διαθέσιμο όταν το χρειαζόμαστε

*  Γιατί σε δέκα (10) νοσοκομειακούς αρρώστους, οι δύο (2) χρειάζονται αίμα.

*  Γιατί η πατρίδα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης σε αίμα (από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα).

*  Γιατί μόνο το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία».

 ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την κεντρική τιμητική εκδήλωση στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο όπου στο πρώτο μέρος ο Βαγγέλης Κολώνας θα αφηγηθεί το λογοτεχνικό κείμενο «Η τελευταία νύχτα του Ιπποκράτη» και θα ακολουθήσει η παρουσίαση σε παγκόσμια πρώτη του μελοποιημένου όρκου του Ιπποκράτη με την δημιουργό Ράνια Τσοχατζή στο πιάνο και τραγούδι από τον Θ. Κανάκη, ενώ η συντονίστρια διευθύντρια της ΝΥΑ του Γενικού Νοσοκομείου κ. Μαίρη Χατζητάκη θα μιλήσει για τον εθελοντή αιμοδότη. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στον εθελοντή αιμοδότη με προσωπικές μαρτυρίες των αιμοδοτών-ασθενών Μ. Ριζιώτη και Μ. Πιλούδη, βραβεύσεις αιμοδοτών μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Λαρισαίος γιατρός Θωμάς Τσικρίκας για να ακολουθήσει μπουφές προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών στο φουαγιέ του Ωδείου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Δευτέρα 7 Μαΐου με δράσεις και με τη συμμετοχή των Ενεργών Πολιτών, του Ερυθρού Σταυρού, του 7ου ΕΠΑΛ, του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και του Μουσικού Σχολείου και ολοκληρώνονται μεθαύριο Τρίτη με αιμοδοσία στην «Ηπειρώτικη Εστία» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ηπειρώτικα» επί της οδού Καρδίτσης καθώς και εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Λάρισας στον χώρο της αιμοληψίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass