ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Δερματολογικό Ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο

*Με αντικείμενο την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών, τη λειτουργία εξωτερικού ιατρείου και μικροεπεμβάσεις

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 22:09

Με εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (7-11 Μαΐου 2018) ξεκίνησε χθες και επίσημα τη λειτουργία του το Δερματολογικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά τη μετακίνηση δερματολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η λειτουργία του Δερματολογικού Ιατρείου έρχεται να καλύψει τμήμα των τεράστιων αναγκών του νοσοκομείου και να εξυπηρετήσει τους Λαρισαίους ασθενείς, που καλύπτονταν την τελευταία τριετία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά τη διακοπή λειτουργίας της Δερματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου υπό τη διεύθυνση της δερματολόγου Άννας Σαρμαντά.

Η απόφαση για τη μετακίνηση δερματολόγου από το Πανεπιστημιακό ελήφθη από τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων μετά τα διαδοχικά αιτήματα του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Λιόλιου με την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου να τοποθετείται συμβολικά την ημέρα έναρξης της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Το Ιατρείο θα στεγαστεί σε διαμορφωμένους χώρους στο παλιό κτίριο δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου –εκεί που στεγάζονταν παλιότερα η Δερματολογική Κλινική- και θα αξιοποιήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό. Η δερματολόγος επιμελήτρια κ. Β. Σιώμου αναμένεται να καλύψει τις κλινικές και παρακλινικές εξετάσεις των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου και θα λειτουργήσει το εξωτερικό ιατρείο καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημήτρης Λιόλιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη θετική, όπως τη χαρακτήρισε, εξέλιξη της λειτουργίας του Δερματολογικού Ιατρείου, που αποτελούσε αίτημα της πόλης για να συμπληρώσει πως εκτός των προαναφερθεισών υπηρεσιών το ιατρείο θα καλύπτει και ανάγκες μικροεπεμβάσεων –αφαίρεση ελιών, σπίλων κ.λπ.- παραπέμποντας τα σοβαρότερα περιστατικά στη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο μεταξύ τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος σε όποιον το επιθυμεί δίνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος (7-11 Μαΐου 2018).

Οι εξετάσεις στη Λάρισα διενεργούνται κατόπιν ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο κατόπιν ραντεβού στη γραμματεία της Δερματολογικής Κλινικής -τηλέφωνο 2413-502792 κα Αικατερίνη Τσατήρα.

Στελέχη της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πάντως εκτιμούν ότι στη διάρκεια της εβδομάδας δεν αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση για τις συγκεκριμένες εξετάσεις καθώς οι εξετάσεις αυτές είναι πλέον δωρεάν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου μετά την κατάργηση της καταβολής του πεντάευρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας κατά του καρκίνου «οι επιστήμονες εξηγούν ότι, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη φτάνει μέχρι και 8%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περσινή Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος εξετάστηκαν 1.420 άνδρες και 2.579 γυναίκες, κατά μέσο όρο 45 ετών.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (49%) ωθήθηκε να συμμετάσχει στη δωρεάν εξέταση επειδή είχε πολλές ελιές, το 14% γιατί κάποια ελιά είχε πρόσφατα αλλάξει σχήμα, ενώ το 31% γιατί θεώρησε χρήσιμη την εξέταση δέρματος.

Το 32% των ατόμων δήλωσε ότι είχε υποστεί κάποιο σοβαρό έγκαυμα από τον ήλιο στο παρελθόν, ενώ μόνο το 39% χρησιμοποιούσε πάντοτε αντηλιακό προϊόν όταν βρισκόταν σε ανοιχτό χώρο για πάνω από μια ώρα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι έκανε ηλιοθεραπεία. Αντιθέτως, το 64% χρησιμοποιούσε πάντα αντηλιακό κατά την ηλιοθεραπεία.

Από την περσινή δράση διαπιστώθηκε επίσης, ότι στο 49% των περιπτώσεων η ύποπτη βλάβη είχε γίνει αρχικά αντιληπτή από τον ίδιο τον εξεταζόμενο και στο 48% από τον δερματολόγο. Εν τέλει με μελάνωμα διαγνώστηκαν 69 άτομα».

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass