Μεταμόσχευση ωοθηκικoύ ιστού για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Π.Θ. ΚΩΝ. ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2021 9:34

Τη συνεργασία ξένων και Ελλήνων επιστημόνων για την υλοποίηση μεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού, σε ταυτόχρονη διαδικτυακή σύνδεση με δώδεκα δημόσια νοσοκομεία συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, για πρώτη φορά στα ελληνικά ιατρικά δεδομένα σήμερα από τις 9 το πρωί, αποδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας στη χώρα μας.


Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία αυτή ανήκει στους κ. Κωνσταντίνο Πάντο και Κωνσταντίνο Σφακιανούδη, οι οποίοι οργανώνουν και επιμελούνται την προετοιμασία και την υλοποίηση εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής αυτής της για πρώτη φορά ανάλογης προσπάθειας στη χώρα μας, με ζωντανή σύνδεση με δώδεκα Δημόσια Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά», Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ», Γ. Κ. Νοσοκομείο Άργους, Γ. Κ. Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Γ. Κ. Νοσοκομείο Σάμου, Γ. Κ. Νοσοκομείο Καλαμάτας, Γ. Κ. Νοσοκομείο Χίου, Γ. Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και Γ. Κ. Νοσοκομείο Σπάρτης).
Συγκεκριμένα θα γίνει μεταφορά κρυοσυντηρημένου ανθρώπινου ωοθηκικού ιστού στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ σε τρεις γυναίκες με πλήρη ή μερική ανεπάρκεια της ωοθηκικής τους λειτουργίας, ενώ βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και έχασαν τη γονιμότητά τους μετά από θεραπεία καρκίνου (χειρουργική θεραπεία, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία) 5, 7 και 8 χρόνια αντίστοιχα, ενώ εγκαίρως είχαν προβλέψει να καταψύξουν ωοθηκικό ιστό πριν τη θεραπεία τους, εφαρμόζοντας μια νεότερη επιστημονική ιατρική κατάκτηση για τη διατήρηση της γονιμότητάς τους σε τέτοιες περιπτώσεις. Η επανεμφύτευση του ωοθηκικού ιστού με τη διαδικασία της μεταμόσχευσης έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να εφαρμόζονται στον άνθρωπο με αισιόδοξα αποτελέσματα παρ’ όλο που όλη η διαδικασία θεωρείται δύσκολη, όχι όμως ακατόρθωτη.
Τη διαδικτυακή συνάντηση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) τον συντονισμό έχουν αναλάβει οι κ. Κωνσταντίνος Πάντος, Κωνσταντίνος Σφακιανούδης, Κωνσταντίνος Μπαθρέλλος και Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος, μαιευτήρες – γυναικολόγοι της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Νταφόπουλο, καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντή ΜΙΥΑ ΠΓΝ Λάρισας.
Η όλη αυτή προσπάθεια, όσον αφορά το χειρουργικό μέρος, θα υλοποιηθεί από ομάδα Ελλήνων ιατρών και βιολόγων σε συνεργασία με συναδέλφους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Oslo της Νορβηγίας στη Μεικτή Χειρουργική Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και γιατρούς από τα αναφερόμενα Δημόσια Νοσοκομεία ως συντονιστές και σχολιαστές που θα παρακολουθούν στον χώρο της εργασίας τους με τους συνεργάτες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass