Αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων

Με διαλέξεις ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του Νεφρολογικού Συμποσίου

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 15:10

Με διαλέξεις νοσηλευτριών για τη νεφρολογική φροντίδα και πανεπιστημιακών στο πλαίσιο στρογγυλών τραπεζών με επίκαιρη θεματολογία ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιστημόνων, το τριήμερο «Νεφρολογικό Συμπόσιο 2021».


Το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε με υβριδικό χαρακτήρα στο ξενοδοχείο «Διβάνη», διοργανώθηκε από την Ακαδημία Νεφρολογίας και Νεφρολογικής Φροντίδας και την Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το Νεφρολογικό Συμπόσιο 2021, ως επιστημονική εκδήλωση Κεντρικής Ελλάδος, διεξήχθη φέτος για ένατη συνεχόμενη χρονιά, καλύπτοντας, όπως τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Στεφανίδης, «σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στις νεφρικές παθήσεις που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία».
Προσθέτοντας ότι βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν «η συμβολή σε μια αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στον εργασιακό χώρο όλων των επαγγελματιών υγείας είναι απολύτως απαραίτητη» κατέληξε ο κ. Στεφανίδης, αφιερώνοντας τη φετινή διοργάνωση στη μνήμη του τ. διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝΛ Βόλου, Χρ. Συργκάνη.
Να σημειωθεί πως οι χθεσινές εισηγήσεις αφορούσαν σε θεματικές ενότητες όπως η νεφρολογική φροντίδα, η μεταμόσχευση νεφρού, εκβάσεις στο μόσχευμα, η αγγειακή προσπέλαση στη χρόνια αιμοκάθαρση και, οι εκβάσεις σε ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass