Κλειστά τα ιατρικά εργαστήρια

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 15:40

Κλειστά παραμένουν από χθες τα Ιατρικά Εργαστήρια και Πολυιατρεία ανταποκρινόμενα στην απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυιατρείων (ΠΑΝΙΔΙ), αλλά και του τοπικού τους Συλλόγου για τριήμερη αναστολή της λειτουργίας τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική αντιμετώπιση των εργαστηρίων.


Η κινητοποίηση είναι καθολική, καθώς το σύνολο των κεντρικών εργαστηρίων παρέμεινε κλειστό, ενώ έκλεισαν τα ιατρεία τους και κάποιοι γιατροί, των οποίων σημαντικό ποσοστό των δραστηριοτήτων τους σχετίζεται με αποτελέσματα ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων.
Τα Ιατρικά Εργαστήρια αμείβονται το 2022 με το 35% - 40% της δραχμικής αξίας του 1991. Η περικοπή αυτή γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια.
Εάν υπολογιστεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών, η αμοιβή των ιατρικών πράξεων αντιστοιχεί σήμερα περίπου στο 20% της δραχμικής αξίας του 1991» τόνισε χθες σε δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δημήτριος Φασίτσας, επισημαίνοντας ότι η κινητοποίηση κρίνεται επιτυχής, καθώς εκτός κάποιων μεγάλων αλυσίδων τα εργαστήρια και οι γιατροί έκλεισαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο.
Σημειώνεται ότι η ΠΑΝΙΔΙ με επιστολή της στους Ιατρικούς Συλλόγους ζητά να παρέμβουν άμεσα γιατί τα νέα μέτρα θα καταστρέψουν τα χιλιάδες μικρομεσαία ιατρικά εργαστήρια που ανήκουν σε ιατρούς, επισημαίνοντας ότι θα επιβιώσουν μόνο εργαστήρια που ανήκουν σε κεφαλαιουχικές και χρηματιστηριακές εταιρείες, ενώ έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη προκειμένου να του εκθέσουν με κάθε λεπτομέρεια τις απόψεις τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass