«SOS» εκπέμπει το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ * ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 15:00

Τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ειδικότερα η έλλειψη προσωπικού τεχνολόγων ακτινολόγων στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του, απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, καθώς εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΣΥ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας, ώστε να επισπευσθούν οι απαραίτητες προσλήψεις τεχνολόγων ακτινολόγων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σωματείου Κ. Λαρίση «αυτήν τη στιγμή από τις 56 οργανικές θέσεις στο Πανεπιστημιακό είναι καλυμμένες οι 33 και το Τμήμα έχει φτάσει στα όριά του. Δύο αξονικοί και δύο μαγνητικοί τομογράφοι του νοσοκομείου εξυπηρετούνται από έναν μόνο τεχνολόγο ακτινολόγο. Συνολικά οι 18 τεχνολόγοι δεν έχουν πάρει τις άδειες του ‘21 ούτε τα ρεπό, ενώ το Τμήμα εξυπηρετεί όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου. Στην παρούσα φάση είναι απαραίτητες οι προσλήψεις 5 επικουρικών τεχνολόγων ακτινολόγων».
Στη δική της παρέμβασή της η γιατρός Πόπη Κουρσούμη εξήγησε ότι «οι γιατροί απευθύνονται στην Περιφερειακή Αρχή, γιατί μέχρι τώρα έχει δείξει την ευαισθησία της για τη δημόσια υγεία, ζητώντας τη συνδρομή και τη στήριξή της στον αγώνα τους».
Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος κ. Τσιτσιρίδου χαρακτήρισε «χρόνιο το πρόβλημα της έλλειψης τεχνολόγων ακτινολόγων, καθώς οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο», ανέφερε πως «το Τμήμα δεν ενισχύθηκε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντίθετα συνεχώς φεύγουνε με μετάταξη εργαζόμενοί του, με αποτέλεσμα αυτό να αποδυναμώνεται συνεχώς. 18 μόνιμοι υπάλληλοι πρέπει να εξυπηρετήσουν 12 τμήματα σε τρεις κυλιόμενες βάρδιες».
Από την πλευρά της η γιατρός Γεωργία Παπαδάμου εξήγησε ότι «οι υγειονομικοί αναγκάζονται να χτυπήσουν την πόρτα της Περιφέρειας διότι μέχρι στιγμής βρήκανε κλειστές πόρτες τόσο στην ΥΠΕ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας, ενώ σκοπεύουν να απευθυνθούν σε όλους τους τοπικούς φορείς, ζητώντας συστράτευση, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις υπέρ του αγώνα των γιατρών από τους συμβούλους Τ. Τσιαπλέ, Δεσπ. Αράπκουλε.
Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δεσμεύτηκε, σήμερα κιόλας, να επικοινωνήσει με την 5η ΥΠΕ, αλλά και να πιέσει το Υπουργείο Υγείας, ώστε να επισπευσθούν -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- οι προσλήψεις πέντε επικουρικών τεχνολόγων ακτινολόγων, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι και στη συνέχεια να δρομολογηθούν και οι προσλήψεις για τις 23 κενές θέσεις του οργανογράμματος.

Ο ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ
«Στην παρούσα φάση η Περιφέρεια αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τον εξηλεκτρισμό της Αλεξανδρινής. Όπως είναι γνωστό, δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, ωστόσο θα παρακολουθούμε το θέμα και εφόσον προκύψουν διαθέσιμα κονδύλια, εδώ είμαστε να το εξετάσουμε».
Αυτά ανέφερε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην εισήγησή του, σχολιάζοντας την επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» Δέσποινας Αράπκουλε και Πέτρου Τσακνάκη, για τη βούληση της Περιφέρειας να εντάξει την άμεση υλοποίηση του έργου της όδευσης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στα όρια της Αλεξανδρινής, σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να λυθεί ένα χρόνιο και ζωτικής σημασίας πρόβλημα για τους κατοίκους της.
Οι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, υποστήριξαν πως «η περιοχή της Αλεξανδρινής, με οικιστική δραστηριότητα πριν από το 1923, σήμερα έχει 450 σπίτια. Σύμφωνα με τον Σύλλογο της Αλεξανδρινής για την υπάρχουσα κατάσταση είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα και ο Δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο προϋπολογισμός του έργου όδευσης του ηλεκτρικού δικτύου, σύμφωνα με τη μελέτη, ανέρχεται στο ποσό των 85.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει η Περιφερειακή Αρχή».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Αλεξανδρινής Ηλ. Κίτσου και του Κ. Αγοραστού, με τον πρώτο να πιέζει την Περιφέρεια να βρει χρήματα και τον περιφερειάρχη να απαντά ότι «το ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για την Αλεξανδρινή είναι έμπρακτο», υπενθυμίζοντας στα 670 χιλιάρικα ευρώ για την ασφαλτόστρωση των τριών χιλιομέτρων Παλαιόπυργος-Αλεξανδρινή κι άλλα 50.000 ευρώ για την κατασκευή γέφυρας. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε κι άλλος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κατήγγειλε την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στον οικισμό, κατηγόρησε τον Δήμο Αγιάς ότι μερίμνησε για την ηλεκτροδότηση άλλων παραλιών, αλλά όχι του οικισμού Αλεξανδρινής και κατήγγειλε ρύπανση του Πηνειού Ποταμού στην περιοχή». Ανταπαντώντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «υπάλληλοι της Περιφέρειας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Β. Πινακά έλαβαν δείγματα από τέσσερα σημεία και τα στείλανε για έλεγχο σε διαπιστευμένο εργαστήριο, με πιο πιθανή αιτία της μόλυνσης τα βοθρολύματα».
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ενημέρωσε για τρία σημαντικά έργα που δρομολογούνται στη Θεσσαλία, μέσω ΣΔΙΤ. Τα δύο που συνδέονται με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφορούν το κλειστό δίκτυο άρδευσης του Ταυρωπού Καρδίτσας και το δίκτυο μεταξύ Υπέρειας Φαρσάλων και Ορφανών Καρδίτσας και το τρίτο, το φράγμα της Σκοπιάς που είναι αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών.
Τέλος, ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση, όταν η Δέσποινα Αράπκουλε ενημέρωσε το Σώμα ότι απορρίφθηκε η έγκληση του Κ. Σούρλα εναντίον της, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως η αναφορά που έγινε -σε παλιότερη συνεδρίαση- στον Γρηγόρη Σούρλα δεν αποτέλεσε προσβολή μνήμης του νεκρού. Ακολούθως υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ Μ. Μπίλλη με Τ. Τσιαπλέ, Στ. Ντούρο για τη δράση του Γρ. Σούρλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass