Βραβείο «Ιπποκράτη» σε αριστούχα Λαρισαία γιατρό

ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΣΥΡΑΚΟΥΛΗ, ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ * «ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2023 17:35

Βραβείο απένειμε το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, στη Λαρισαία αριστούχα απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργυρώ Συρακούλη, σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Ιπποκρατικής Εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στην Κω, από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο της Κω.


Συμμετείχε μεγάλος αριθμός τελειόφοιτων Ιατρικής από Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, καθηγητές διεθνούς επιπέδου και πρόεδροι ιατρικών σχολών αλλά και Ακαδημαϊκοί.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Κεντρικός άξονας της διοργάνωσης ήταν να αναδείξει την αναπτυξιακή προοπτική της υγείας και την προοπτική μετεξέλιξης της Ελλάδος σε κέντρο ιατρικής αριστείας.
Σε συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ασκληπιείο της Κω, αριστούχοι απόφοιτοι Ιατρικής από 18 σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού έδωσαν τον αυθεντικό Όρκο του Ιπποκράτη, παρουσία πρυτάνεων και εκπροσώπων των 7 Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, καθώς και άλλων 11 χωρών και πλήθους κόσμου. Συγκεκριμένα, εκτός από τα τμήματα Ιατρικής των ελληνικών πανεπιστημίων, υπήρχαν εκπρόσωποι πανεπιστημίων από τη Βουλγαρία, την Κίνα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Υόρκη, τη Σερβία, τον Παναμά και την Αιθιοπία.
Την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η πρωτεύσασα και αριστούχος νέα ιατρός, η Λαρισαία Συρακούλη Αργυρώ και ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Ανατομίας και Ορθοπαιδικός Χειρουργός,Ζιμπής Αριστείδης.
Για τη βράβευσή της η Αργυρώ Συρακούλη δήλωσε στην «Ε»: «Τα αισθήματα κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν ανάμεικτα. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, κάθε χρόνο διοργανώνονταν στην πόλη μας εκδηλώσεις προς τιμήν του πατέρα της Ιατρικής, τον Ιπποκράτη. Έχοντας ζήσει και μεγαλώσει στη Λάρισα κι ιδίως με την ιδιότητα της φοιτήτριας Ιατρικής, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά για τον βίο του και το έργο του Ιπποκράτη.
Έτσι, η παρουσία μου στην αναβίωση του Όρκου στον ιστορικό αυτό χώρο που άσκησε την ιατρική είναι για μένα τιμή και δικαίωση. Είναι, όμως, κι υπενθύμιση του χρέους προς τον ασθενή που έχει ο ιατρός κατά την άσκηση του ιατρικού του λειτουργήματος.
Πολλές φορές, δυστυχώς, οι νέοι ιατροί λησμονούμε να ασκούμε την ιατρική ως λειτούργημα, παραμελώντας τα Ιπποκρατικά ιδεώδη, θεραπεύοντας τη νόσο κι όχι τον άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά, ένιωσα και αδικημένη, γνωρίζοντας πως ο Πατέρας της Ιατρικής άσκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την ιατρική τέχνη στην περιοχή της Θεσσαλίας και όντας Λαρισαίος πολίτης, θεωρώ πως έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να γίνουν γνωστές οι αρχές που έθεσε ο Ιπποκράτης στις 5 ηπείρους. Θεωρώ ευθύνη μου κι ευθύνη του κάθε νέου ιατρού, να διαδώσουμε την παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε και να ασκήσουμε ορθά το λειτούργημα και την τέχνη της ιατρικής. Είναι ευθύνη όλων των ιατρών κι ιδίως των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας να τιμηθεί ο μεγάλος γιατρός, ο Ιπποκράτης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass