Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο καθηγητής Χρ. Κίττας

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», ΣΤΗ «ΒΙΟΠΟΛΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 16:38

Εκδήλωση προς τιμήν του επίτιμου καθηγητή Ιατρικής Σχολής και πρώην πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρήστου Ν. Κίττα, κατά την οποία θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας, διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη «Βιόπολη» Λάρισας, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:00.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Έναρξη τελετής. Προσφώνηση του επίτιμου καθηγητή Ιατρικής Σχολής και πρώην πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρήστου Ν. Κίττα, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Χαράλαμπο Δ. Μπιλλίνη. Χαιρετισμός του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη. «Έπαινος» προς τον καθηγητή Χρήστο Ν. Κίττα από τoν καθηγητή Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη και από την καθηγήτρια Μαρία Γ. Ιωάννου. Ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του επιτηβεννίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιο. Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Παραλειπόμενα από τη γένεση του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας και λίγες σκέψεις για τον ρόλο της Παιδείας τη σημερινή εποχή». Πέρας της τελετής.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο επίτιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Χρήστος Κίττας, γεννηθείς στη Λάρισα στις 25 Αυγούστου 1945, διαμένει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1968, στην οποία και εντάχθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου το 1973. Εκπόνησε και υποστήριξε επιτυχώς τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975. Διορίσθηκε ακολούθως πανεπιστημιακός επιμελητής του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1979, ενώ το 1982 εντάχθηκε στη βαθμίδα του Μόνιμου Λέκτορα στο ίδιο Εργαστήριο. Κατέχει την ειδικότητα της Παθολογικής-Ανατομικής από το 1976 και της Κυτταρολογίας από το 1983, έτος κατά το οποίο ολοκλήρωσε επίσης τη «Διατριβή επί Υφηγεσία» στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδεύτηκε ως honorary registrar στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής (University of Sheffield, Medical School, Department of Pathology) από το 1976 ως το 1978, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και επανήλθε για δεύτερη μετεκπαίδευση στο ίδιο Εργαστήριο το 1980. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στο πεδίο της Αιματοπαθολογοανατομίας το 1983 στο Ινστιτούτο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου του Κιέλου, στο Κρατίδιο του Schleswig - Holstein της Γερμανίας (Universitat KielInstitut fur Pathologie). Κατά το ίδιο έτος, αναγορεύθηκε υφηγητής της Παθολογικής Ανατομικής και στη συνέχεια εντάχθηκε στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή της Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου και στη συνέχεια εξελίχθηκε στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή κατά το έτος 1990 και παρέμεινε σε αυτήν τη θέση ως το 1993, οπότε και εκλέχθηκε καθηγητής Α’ Βαθμίδας Ιστολογίας – Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου, από το οποίο και αφυπηρέτησε το 2012. Είναι μέλος της European Academy of Sciences and Arts από το 2008. Το 2012 αναγορεύθηκε ομότιμος καθηγητής και το 2022 επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 είναι μέλος του Faculty of Health and Medical Sciences του University of Surrey, ως visiting professor.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass