Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Χρήστος Κίττας

«ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2023 13:12

Μια συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν του επίτιμου καθηγητή Ιατρικής Σχολής και πρώην πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρήστου Ν. Κίττα, κατά την οποία αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας, διοργανώθηκε χθες βράδυ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη «Βιόπολη».

Ο κ. Κίττας μιλώντας γι’ αυτήν τη στιγμή τη χαρακτήρισε ως μια «ύψιστη τιμή που μπορεί να λάβει κανείς» δηλαδή να αναγνωρίζεται η προσφορά στον τόπο του. «Είμαι κάτι παραπάνω από συγκινημένος. Έχω βάλει ένα λιθαράκι για να γίνει αυτή η σχολή στα πρώτα χρόνια» σημείωσε και θυμήθηκε πως «τρία χρόνια πηγαινοερχόμουν για να μπει αυτό που λέμε σπόρος και ο σπόρος άνθισε και έγινε αυτό εδώ το θαύμα. Καμαρώνω για όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει. Αυτό και μόνο για έναν δάσκαλο που για πάνω από 50 χρόνια διδάσκει, προσπαθεί να γιατρέψει κόσμο, να βρίσκεται σε έναν ναό του Ιπποκράτη είναι ευτυχία» συμπλήρωσε.
Για το πώς το φαντάζεται στο μέλλον όλο αυτό το δημιούργημα απάντησε γενικότερα για την ανθρωπότητα λέγοντας «ζούμε πολύ άσχημες στιγμές για όλο τον πλανήτη. Το μέλλον για όλο τον πλανήτη δεν είναι και το καλύτερο. Για να μην πω πως είναι ζοφερό. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να βγούμε από αυτήν την κατηφόρα. Αν με ακούν ας τον εφαρμόσουν. Μακριά από τη διχόνοια. Ομόνοια και Παιδεία. Όχι μόνο στη χώρα μας, σε όλο τον πλανήτη μόνο έτσι μπορούμε να τον γλιτώσουμε» κατέληξε.
Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση του κ. Κίττα από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Χαράλαμπο Δ. Μπιλλίνη ο οποίος δεν στάθηκε μόνο στο εντυπωσιακό βιογραφικό του, αλλά εστίασε στον άνθρωπο «στον δικό μας άνθρωπο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, γύρισε τον χρόνο αρκετά πίσω στα πρώτα βήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στη συνέχεια, έγινε ο χαιρετισμός του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη, ο οποίος ξεκίνησε να μιλάει για γεγονότα από το 1989 και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως αυτή η εκδήλωση είναι και η ευκαιρία να του εκφράσει κι ένα προσωπικό ευχαριστώ για όλα όσα έχει προσφέρει στον ίδιο, αλλά και στην Ιατρική Σχολή.
Ακολούθησε ο «Έπαινος» προς τον καθηγητή Χρήστο Ν. Κίττααπό τoν καθηγητή Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη και από την καθηγήτρια Μαρία Γ. Ιωάννου.
Ο κ. Ζαχαρούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του μίλησε για μια ξεχωριστή ημέρα, όχι μόνο για τον κ. Κίττα, αλλά για ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπογράμμισε πως μ’ αυτήν την αναγόρευση δεν κλείνει ο κύκλος των τιμητικών του διακρίσεων. «Όχι μόνο έγραψε ιστορία, αλλά υπέδειξε και τον τρόπο με τον οποίο γράφεται η ιστορία» ανέφερε.
Από την πλευρά της η κ. Ιωάννου τον χαρακτήρισε πρωτεργάτη του Τμήματος Ιατρικής και χαρακτηριστικά ανέφερε πως ήταν πάνω από το μικροσκόπιο 60 συνεχόμενα χρόνια. Από το 1962 ως το 2022.
Έγινε η ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του επιτηβεννίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιου και η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Παραλειπόμενα από τη γένεση του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας και λίγες σκέψεις για τον ρόλο της Παιδείας τη σημερινή εποχή».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Λάρισας: από τη ΝΔ οι κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, από το ΚΚΕ ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο νέος περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αρκετοί άνθρωποι από τον χώρο της ιατρικής από τη Λάρισα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass