Κίνδυνος σοβαρών ελλείψεων στα φάρμακα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «OXI ΣTIΣ ΠOΛITIKEΣ EMΠOPEYMATOΠOIHΣHΣ THΣ YΓEIAΣ»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2024 16:21

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας με ανακοίνωσή του «εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις πρόσφατες κινήσεις του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην εκ νέου απελευθέρωση των εξαγωγών φαρμάκων. Φάρμακα τα οποία δεν είναι σε επάρκεια στην ελληνική αγορά, θα επανεξάγονται σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, όπου η τιμή τους είναι υψηλότερη, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Ε.Ο.Φ.

Η παράλληλη δημιουργία σχετικής πλατφόρμας παρακολούθησης των ελλείψεων δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα, όπως ευαγγελίζεται το Υπουργείο, αλλά, αντίθετα, αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις ασθενών, φαρμακοποιών και ιατρών για τα τεράστια προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν το προσεχές διάστημα.
Η άρση των απαγορεύσεων στις εξαγωγές φαρμάκων αποτελεί μια πολιτική κίνηση της Κυβέρνησης, η οποία λαμβάνει με τον τρόπο αυτόν ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των εμπόρων του φαρμάκου και ενάντια στους ασθενείς και στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, η βελτίωση των οποίων θα έπρεπε να αποτελεί στόχο.
Επίσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει με την ανακοίνωση αυτή να κάνει γνωστή την αντίθεσή του στη διενέργεια οποιωνδήποτε εμβολιασμών, ειδικά δε των εμβολιασμών έναντι της Covid, στα φαρμακεία μας, με αμοιβή που θα καταβάλλει στον φαρμακοποιό ο ασθενής. Διεκδικούμε να αποζημιώνονται οι υπηρεσίες που παρέχουν τα φαρμακεία, ειδικά οι βαρύνουσας σημασίας που σχετίζονται με την πρόληψη ασθενειών, από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν υποχρέωση να λειτουργούν προς όφελος του ασφαλισμένου. Ο εμβολιασμός έναντι της Covid υποτίθεται είναι ενταγμένος στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, τους οποίους η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες δωρεάν.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες δράσεις, προκειμένου να αντιταχθούμε στην εφαρμογή αυτών ή άλλων πολιτικών, που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του υπέρτατου αγαθού της υγείας, στον κανιβαλισμό που επιχειρείται να δημιουργηθεί μεταξύ των μικρών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, στην παράλληλη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και στην τελική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες» καταλήγει ο ΦΣΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass