Ανεκτίμητη η προσφορά στην υγεία των Λαρισαίων

ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2024 16:01

Η κοινωνική προσφορά των παιδιάτρων, ιδιαίτερα την περίοδο των πλημμυρών, αναδείχθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας την προηγούμενη Παρασκευή, στη διάρκεια της οποίας, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κωσταντίνου Γιαννακόπουλου, κόπηκε και η βασιλόπιτα.

Η πρόεδρος της Ένωσης κ. Τζίνα Νταμάγκα, αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους, τόνισε ιδιαίτερα την προσφορά του ιδιώτη παιδιάτρου, που εν μέσω του κύματος των αλλεπάλληλων ιώσεων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έδωσε λύση σε πολλές οικογένειες, αποσοβώντας την επιβάρυνση ενός ήδη καταπονημένου Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η Πρόεδρος, κάνοντας αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε σε τρία κομβικά σημεία των δράσεων της Ένωσης:
* Στην κοινωνική προσφορά του Συλλόγου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των πλημμυρών στη Θεσσαλία, με την έμπρακτη παρουσία των παιδιάτρων στις δομές φιλοξενίας, την οργάνωση και προσφορά φαρμακείου και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας προς τους πλημμυροπαθείς. Επίσης, τονίστηκε η εθελοντική παρουσία των παιδιάτρων της Ένωσης στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας με την εξέταση και τον εμβολιασμό των παιδιών που έχουν, λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, ανισότιμη πρόσβαση σε παιδιατρική περίθαλψη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ομπρέλα» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.
* Στο άνοιγμα της Ένωσης προς την κοινωνία της πόλης μας με τη διοργάνωση χρήσιμων δράσεων, όπως η ημερίδα «Άσκηση παιδιών και υγεία» για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, όπου αναφέρθηκαν τα οφέλη της άθλησης, οι έλεγχοι που πρέπει να προηγούνται αυτής, καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να διενεργείται με ασφάλεια για την υγεία των παιδιών.
Επίσης, η ΕΕΠΛ ήταν καθ’ όλη τη χρονιά παρούσα για να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα το κοινό της πόλης για τις εξάρσεις των ιώσεων -Covid-19, γρίπη, Coxsackie-, δίνοντας πάντα οδηγίες, τρόπους πρόληψης και μέτρα αντιμετώπισης από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας.
* Στο επιστημονικό έργο του Συλλόγου με τη διοργάνωση κύκλου μαθημάτων για τα μέλη της, τα οποία συνεχίζονται και τη νέα χρονιά, καθώς και στην υλοποίηση επόμενων εκδηλώσεων για την ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και των συναδέλφων.
Τέλος, έγινε αναφορά στη διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μελών της Ένωσης και τη συμμετοχή παιδιάτρων, τόσο από νόμους της Κεντρικής όσο και της Βόρειας Ελλάδας, που θεωρούν ότι μέσω της ΕΕΠΛ έχουν την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση σε πανελλήνιο επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass