Παιδιατρική σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ *ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ *ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 17:15
Σε χώρους της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής  στεγάζεται προσωρινά η Παιδιατρική Κλινική Σε χώρους της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στεγάζεται προσωρινά η Παιδιατρική Κλινική

Σε κατάσταση λειτουργίας έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από προχθές και για τους επόμενους τρεις μήνες η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να προχωρήσει η αναγκαία αναδιαρρύθμισή της και να καταστεί λειτουργική με δεδομένη τη λειτουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Χρειάστηκε μόλις μία ημέρα, την προηγούμενη Κυριακή, για να μεταφερθεί ολόκληρη η Παιδιατρική Κλινική σε χώρους της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, και συγκεκριμένα στους χώρους που λειτουργούσε η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, μετά από συμφωνία των καθηγητών Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αλ. Δαπόντε, και Παιδιατρικής, Ιωάννας Γριβέα, με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Η μετακόμιση ολόκληρης της Κλινικής κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να απελευθερωθούν οι χώροι και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναδιαρρύθμιση της Κλινικής, συνολικού προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ, έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ωστόσο, εξαιτίας της προσωρινής της μετακίνησης η Κλινική αναγκάστηκε να περιορίσει τη συνολική της λειτουργία, μειώνοντας καταρχάς τα κρεβάτια από 40 σε 20, και να εξυπηρετεί τα απολύτως απαραίτητα περιστατικά, όσα δηλαδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα νομαρχιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.
Τις προηγούμενες εβδομάδες η διευθύντρια, καθηγήτρια Παιδιατρικής Ιωάννα Γριβέα με έγγραφό της σε όλες τις Παιδιατρικές Κλινικές της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε για τη λειτουργία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την ανάγκη περιορισμού των διακομιδών ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ελλείψει χώρων.
Διαβεβαίωσε, όμως, με δηλώσεις της στην «Ε», ότι τόσο η ίδια όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την κάλυψη όλων όσων περιστατικών το έχουν ανάγκη, ενώ σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις στην Κλινική της δεν έκρυψε την ικανοποίησή της, γιατί μετά την ολοκλήρωσή τους η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα είναι από τις ελάχιστες κλινικές της χώρας, που θα διαθέτουν τόσο ΜΕΘ όσο και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παίδων. ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και οι εργασίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση νέων χώρων και νέων δωματίων για την Κλινική, καθώς και της νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.
Σημειώνεται ότι το νέο έργο θα ξεκινήσει παράλληλα με τα έργα διαμόρφωσης των χώρων όπου θα λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και χρηματοδοτούνται, όπως είναι γνωστό, από τη μεγάλη δωρεά της οικογένειας του Ξεν. Καντώνια.
Το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα των δύο έργων προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών στα τέλη της άνοιξης, όποτε αναμένεται και η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής με τη νέα της μορφή, με όλους τους παράγοντες του νοσοκομείου να εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς όλες οι διαδικασίες κυλούν ομαλά και χωρίς προβλήματα.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass