Εργαστήρι για την ποιότητα φροντίδας ασθενών

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 13:18

Το γραφείο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, πραγματοποιεί από χθες στη Λάρισα το τέταρτο από τα επτά εργαστήρια στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ανάπτυξη της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την ποιότητα της φροντίδας, την ασφάλεια των ασθενών και τη συμμετοχή των ασθενών στην παροχή υπηρεσιών υγείας (HQC-2-Greece), το οποίο και ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στις πολιτικές για την ποιότητα της φροντίδας, στον μηχανισμό αναφοράς περιστατικών σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών και την ανάπτυξη ικανοτήτων, τα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες γραμμές για ασθένειες υψηλής συχνότητας που επηρεάζουν διάφορες παραμέτρους της καθημερινότητας και τις δράσεις για τη συμμετοχή της κοινότητας.
Το συγκεκριμένο εργαστήριο φιλοξενεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που είναι εστιασμένη στη διαδικασία του μετασχηματισμού των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, δίνοντας προτεραιότητα στα αποτελέσματα που έχουν σημασία για τους πολίτες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι διοικητές και τα γραφεία ποιότητας των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας. Εκπροσωπώντας την 5η ΥΠΕ ο υποδιοικητής κ. Ηλίας Τσαούσης παρουσίασε το έργο της 5ης ΥΠΕ και μίλησε για το παράδειγμα των δύο νοσοκομείων της πόλης, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass