ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Μέχρι τέλος του έτους ο νέος στεφανιογράφος στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 1:52

 

Έτοιμος να λειτουργήσει θα είναι μέχρι το τέλος του έτους ο υπερσύγχρονος νέος στεφανιογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο στεφανιογράφος χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 650.000 ευρώ και η σχετική σύμβαση υπογράφηκε χθες, λύνοντας ένα τεράστιο πρόβλημα για τους ασθενείς όχι μόνο της Λάρισας αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας.

Ο νέος στεφανιογράφος είναι το πλέον σύγχρονο μοντέλο της σχετικής τεχνολογίας και διαθέτει γεννήτρια ακτινών Χ, ελεγχόμενη από μικροεπεξεργαστές, ακτινολογική λυχνία, αγγειογραφική ανάρτηση, εξεταστική τράπεζα, ψηφιακό σύστημα απεικόνισης και σταθμό ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.

Στη χθεσινή παρουσίαση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής για να αντικατασταθεί επιτέλους ο παλιός στεφανιογράφος που όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά έχει πλέον «παραδώσει το πνεύμα», καθώς επίσης και στη δυνατότητα να αναβαθμιστούν δραστικά οι προσφερόμενες παροχές υγείας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μεγάλη στιγμή γιατί αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών δημόσιας υγείας και αυτό γίνεται μετά από μία πραγματική συνεργασία όλων. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πετύχουμε. Αυτό που συνέβη ίσως αποτελέσει και πρότυπο που θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία για να έρθει γρήγορα ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε μία περίοδο που τελειώνει το τρέχον ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αγοραστός κατέληξε στην τοποθέτησή του ανακοινώνοντας πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφιερωμένη στην Υγεία.

Στη σημασία του έργου για τη Θεσσαλία και όλη την Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρθηκε επίσης ο διοικητής της 5η Υ.Π.Ε. κ. Νέστορας Αντωνίου εξαίροντας τη συλλογική προσπάθεια ενώ υποσχέθηκε την επιτάχυνση των διαδικασιών για όλα τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, που θα αναβαθμίσουν τη δημόσια Υγεία.

Ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της πόλης Κώστας Καραμπάτσας δήλωσε ότι «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αποκτά επιτέλους έναν καινούριο, σύγχρονο στεφανιογράφο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών της Κεντρικής Ελλάδας. Είναι μία ανάσα και ένα σημαντικό βήμα γιατί με το νέο μηχάνημα θα ασκήσουμε και επεμβατική στεφανιογραφία. Οφείλουμε να εξυπηρετούμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τους πολίτες και όχι μόνον με προγραμματισμένα ραντεβού. Σήμερα κλείνουμε μία σελίδα που δεν ήταν καθόλου κολακευτική, με ένα παλιό μηχάνημα στο τέλος της ζωής του εδώ και χρόνια».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθηγητής Φίλιππος Τρυποσκιάδης τόνισε ότι «ο παλιός στεφανιογράφος μετά από …13.000 στεφανιογραφίες και 4.000 αγγειοπλαστικές παρέδωσε πνεύμα.

Χάρη στις ενέργειες του κ. περιφερειάρχη, της διοίκησης και του διοικητή μας, της τεχνολόγου του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να πάρουμε έναν καινούριο στεφανιογράφο.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι στεφανιογράφοι σήμερα δεν κάνουν την ίδια δουλειά που έκαναν πριν από 15 χρόνια. Εκείνο που θα πρέπει να γίνει στόχος όλων, είναι να χρησιμοποιείται ο στεφανιογράφος επί εικοσιτετραώρου βάσεως, ούτως ώστε να μπει σε εφαρμογή η πρωτογενής αγγειοπλαστική, δηλαδή όποιος ασθενής έρχεται με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου – όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αποτελώντας θεραπεία επιλογής – να πηγαίνει κατευθείαν στο αιμοδυναμικό εργαστήριο και να γίνεται ξεβούλωμα της αρτηρίας που έχει φράξει. Το κόστος που θα έχει σήμερα μία τέτοια αντιμετώπιση του εμφράγματος του μυοκαρδίου θα είναι πολύ λιγότερο από την αντιμετώπιση με τα φάρμακα διότι οι ασθενείς θα φεύγουν νωρίτερα από το νοσοκομείο ενώ η καρδιά τους θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», κατέληξε ο κ. Τρυποσκιάδης.

Τέλος, ο πρόεδρος του τμήματος της Ιατρικής, καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης, ανέφερε ότι «γίνεται ένα μεγάλο βήμα το οποίο χρωστούσε η διοίκηση του νοσοκομείου, η Περιφέρεια, η ιατρική διεύθυνση της καρδιολογικής στους ασθενείς της περιοχής μας από πάρα πολλά χρόνια. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, του διοικητή κ. Καραμπάτσα, της διοίκησης του νοσοκομείου, του κ. Τρυποσκιάδη και της τεχνολόγου επιτεύχθηκε το ακατόρθωτο. Αυτό αποτελεί για όλο τον ιατρικό κόσμο και για την Ιατρική Σχολή, ημέρα χαράς και ικανοποίησης γιατί η δουλειά μας θα γίνεται σωστά».

Στη χθεσινή παρουσίαση, παρέστησαν ακόμη το μέλος της διοίκησης των δύο νοσοκομείων, γιατρός Γιάννης Καριπίδης, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Μελαχρινός και η τεχνολόγος του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Ναυσικά Παπαγεωργίου, καθώς και οι εκπρόσωποι της εταιρίας που θα φέρει στο νοσοκομείο το νέο στεφανιογράφο.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass