ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Ανακαίνισε και το οδοντιατρικό τμήμα του ΓΝΛ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2015 21:19

Απόλυτα ανακαινισμένο και με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λειτουργεί πλέον το οδοντιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά την πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η νέα εικόνα του τμήματος, το οποίο όπως είναι γνωστό εξυπηρετεί και τις ανάγκες των ΑμεΑ από ολόκληρη τη Θεσσαλία, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημερίδα είχε ως θέμα τις δυνατότητες και τις προοπτικές της οδοντιατρικής περίθαλψης των ΑμεΑ και στον χαιρετισμό του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα στα ζητήματα υγείας, καθώς πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και χωρίς χρήματα».

Χαρακτήρισε ανεκτίμητη την προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου και επεσήμανε ότι «κάποια μέρα η δικαιοσύνη στην αρρώστια θα πρέπει να γίνει τόσο συνηθισμένη όσο η ανατολή του ήλιου». Από την πλευρά του, ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, τόνισε ότι «οι υπεύθυνοι του ιδρύματος δεν είναι μόνο ευγενικοί και γενναιόδωροι, αλλά έχουν αποδείξει ότι δε νοιάζονται λίγο και για λίγους αλλά για όλους σε βάθος χρόνου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραμπάτσας στην προσφορά και τις υπηρεσίες της διευθύντριας του οδοντιατρικού τμήματος και της οδοντιατρικής μονάδας ΑμεΑ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Μαρίας Σερέτη, καθώς και στη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γιατρός Βασίλης Πινακάς τόνισε ότι «η Περιφέρεια θα είναι συνέχεια αρωγός στις προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας», ενώ ο εκπρόσωπος του δήμου Λάρισας, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, τόνισε ότι «η αλληλεγγύη είναι όρος επιβίωσης στην εποχή μας» και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η συμμαχία όλων των φορέων.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας Στάθης Κουτσογιάννης, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελείται στο οδοντιατρικό τμήμα του ΓΝΛ, στο πλευρό του οποίου στέκεται πάντα ο σύλλογος.

Ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Πάνος Βαζαίος, τόνισε ότι το Ίδρυμα θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, ενώ αναφέρθηκε στην άμεση και υποδειγματική συνεργασία με τους φορείς της Λάρισας.

Ανοιχτό άφησε ο κ. Βαζαίος το θέμα της δωρεάς για την ΜΕΘ στην Παιδιατρική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι τα σχετικά αιτήματα αξιολογούνται πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ανακοίνωσε, τέλος, την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος να ενισχύσει με επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ το σχετικό πρόγραμμά του, ενάντια στην κρίση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

Μενέλαος Κατσαμπέλας    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass