ΠΑΥΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ

Βγήκαν 31 υπέρ, αλλά δεν ήταν τυχερό…

*Επικράτησε η αρνητική εισήγηση του Νεστ. Αντωνίου, δεν ελήφθη υπόψη η κοινή θέση των διευθυντών όλων των κλινικών *«Σφαγή» στα θεσσαλικά νοσοκομεία *Σοβαρή εκκρεμότητα το κλείσιμο των μεγάλων έργων μέσω ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 0:53

 

Τη λήξη της θητείας του Κώστα Καραμπάτσα ως διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας υπέγραψε χθες ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός. Καταλυτική για την απόφαση ήταν η αρνητική εισήγηση από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, παρά τη θετική αξιολόγηση που υπήρξε γι’ αυτόν από την αρμόδια επιτροπή που είχε ορίσει ο υπουργός και παρά την υπέρ παραμονής Καραμπάτσα έγγραφη τοποθέτηση 31 διευθυντών κλινικών και καθηγητών Ιατρικής.

Η αρνητική εισήγηση Ν. Αντωνίου παρέσυρε απαξάπαντες τους διοικητές/υποδιοικητές νοσοκομείων στη Θεσσαλία. Ξηλώνεται και ο Λαρισαίος διοικητής στα Τρίκαλα Γιώργος Σουφλιάς, του οποίου η αξιολόγηση από την επιτροπή είχε επίσης θετικό πρόσημο, οπωσδήποτε και ο υποδιοικητής του ‘’Κουτλιμπάνειου’’ Θ. Κουτσιανάς και όσοι από τους υπολοίπους δεν είχαν παραιτηθεί. Ήδη έχει πάρει ΦΕΚ η παύση της διοικήτριας του νοσοκομείου Καρδίτσας Κων. Δάλλα, για τους άλλους οι αποφάσεις θα λάβουν ΦΕΚ εντός των ημερών. Κατά πληροφορίες παραμένει στη θέση του ο Λαρισαίος υποδιοικητής του νοσοκομείου Βόλου Χαρ. Μπαλλής. Από τα 13 νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ σε Θεσσαλία-Στερεά, φαίνεται ότι παραμένουν οι επικεφαλής με τον βαθμό του υποδιοικητή, των δύο μικρότερων από αυτά, σε Κύμη και Κάρυστο της Εύβοιας.

ΟΙ 31

Αξιοσημείωτη θεωρείται επιστολή που απέστειλαν από κοινού, προ δεκαημέρου στον υπουργό Υγείας, οι επικεφαλής των κλινικών/τμημάτων ζητώντας ευθέως «την παραμονή του Κ. Καραμπάτσα στη θέση του διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας». Παρότι τη συνυπέγραφαν 31 τον αριθμό, δεν αποδείχθηκε τυχερή για τον απερχόμενο διοικητή. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο κ. Καραμπάτσας, που υπηρετεί στη θέση αυτή από τις 22-6-2015, παρήγαγε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες (ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι επί 3 και πλέον μήνες λόγω της γνωστής διοικητικής και νομικής εμπλοκής τα νοσοκομεία μας δεν είχαν συγκροτημένο Δ.Σ.), ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στην ολοκλήρωση μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, τακτοποίηση οικονομικών και άλλων εκκρεμοτήτων, ολοκλήρωση διαγωνισμών, καινοτόμες δράσεις ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ανάπτυξη ενός άριστου κλίματος εμπιστοσύνης, συνεννόησης και εργασιακής ειρήνης.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ από το Υπουργείο. Δεχθείτε κατά συνέπεια, αν το επιθυμείτε, να λάβετε υπόψη σας και τη δική μας αξιολογική κρίση όπως τη βώνουμε στην καθημερινή μας λειτουργία, ιδιαίτερα σ' αυτή τη συγκυρία όπου το μάνατζμεντ νοσοκομείων απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, εμπειρίες, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και σας παρακαλούμε να συνυπολογίσετε την άποψή μας, που συνίσταται στην επιθυμία μας για όλους αυτούς τους λόγους που σας προαναφέραμε για την παραμονή του Κ. Καραμπάτσα στη θέση του διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας».

Το υπόμνημα υπογράφουν οι:

1. Λάζαρος Σακκάς , Καθηγητής Ρευματολογίας, Διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Π. Γ. Ν. Λάρισας.

2. Αλεξάνδρα Μπαργιώτα, Επίκουρος Καθηγήτρια, Διευθύντρια Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων Π.Γ.Ν. Λάρισας.

3. Επαμεινώντας Ζακυνθινός, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Διευθυντής ΜΕΘ Π.Γ.Ν. Λάρισας

4. Ευθυμία Πετεινάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Κλινικής Χημείας Π.Γ.Ν. Λάρισας

5. Φίλιππος Τρυποσκιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

6. Χρήστος Ρούντας, Λέκτορας Ακτινολογίας, Επεμβατικός Ακτινολόγος Π. Γ. Ν. Λάρισας.

7. Ιωάννης Φεζουλίδης, Καθηγητής Ακτινολογίας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Π.Γ.Ν. Λάρισας.

8. Αθανάσιος Γιαννούκας, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα Π.Γ.Ν. Λάρισας.

9. Βασίλης Δημόπουλος, Καρδιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Π.Γ.Ν. Λάρισας.

10. Κυριακή Θεοδώρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

11.  Κώστας Τεπετές, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

12.  Κώστας Κάππας, Διευθυντής Ιατρικής Φυσικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

13.  Ιωάννης Μπιζάκης, Καθηγητής Ω.Ρ.Λ., Διευθυντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Π. Γ. Ν. Λάρισας.

14.  Νικόλαος Τσιλιμίγκας, Καθηγητής Καρδιάς Αγγείων Θώρακος ,Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

15.  Γεώργιος Κύργιας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας, Διευθυντής Τμήματος Ακτινοθεραπείας Π.Γ.Ν. Λάρισας.

16.  Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Π.Γ.Ν. Λάρισας.

17. Βάια Σουλτσιώτου, Φαρμακοποιός Προϊσταμένη Φαρμακείου Π. Γ. Ν. Λάρισας.

18.  Γεώργιος Βασιλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

19.  Αλέξανδρος Δαπόντε, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

20.  Ιωάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας, Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

21.  Σπυρίδων Ποταμιάνος, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας.

22.  Απόστολος Κομνός, Συντονιστής Διευθυντής Μ.Ε.Θ. Γ.Ν. Λάρισας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Λάρισας.

23. Κωνσταντίνος Καραμήτσος, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογίας Γ.Ν. Λάρισας.

24.  Σωτήρης Γκαρμπούνης, Καρδιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γ.Ν. Λάρισας.

25.  Κωνσταντίνος Καρακούσης, Παθολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γ.Ν. Λάρισας.

26.  Αδαμάντιος Λεβεντάκος, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν. Λάρισας.

27.  Παρασκευή Αργύρη, Διευθύντρια Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου Γ.Ν. Λάρισας.

28.  Αθανάσιος Αθανασιάδης, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Γ.Ν.Λάρισας, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν. Λάρισας.

29.  Βασιλική Λαμπίρη, Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια Αιματολογικού Εργαστηρίου Γ.Ν. Λάρισας.

30.  Μαρία Τσιακάλου, Βιοπαθολόγος, Διεύντρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Γ.Ν. Λάρισας.

31.  Ιωάννης Πράπας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Λάρισας.

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Από την προεκτεθείσα λίστα προκύπτει ότι υπέρ της παραμονής Καραμπάτσα είχε ταχθεί η «πρώτη γραμμή» των δύο νοσοκομείων σε πλήρη διάταξη και ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης καθώς πρόκειται για γνωστά ονόματα που έχουν συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καραμπάτσας, που είχε θητεύσει διοικητής στο «Κουτλιμπάνειο» από το 2010 έως το 2013 και εν συνεχεία στο νοσοκομείο του Βόλου, είχε παραιτηθεί από εκεί τον περασμένο Απρίλιο όταν ο τότε υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των διοικητών όλων των νοσοκομείων. Ο ίδιος υπουργός, ο Π. Κουρουμπλής, τον απέσπασε τον Ιούνιο στο τιμόνι των νοσοκομείων της Λάρισας που βρέθηκαν ακέφαλα μετά τις παραιτήσεις Μητσιού-Αδαμάκη.

Σύμφωνα με την προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία καθήκοντα προέδρου του Δ. Σ. των νοσοκομείων της Λάρισας αναλαμβάνει η διευθύντρια διοικητικού-οικονομικού Ελευθερία Μαλισιώτου, πτυχιούχος Οικονομικού ΑΠΘ. Ασαφές παραμένει στην ίδια τροπολογία για το ποιος θα ασκεί καθήκοντα διοικητή των νοσοκομείων και ποιος θα υπογράφει για τα τρέχοντα καθημερινά ζητήματα προμηθειών, διαγωνισμών κλπ. Σύμφωνα με τον προϋφιστάμενο νόμο, αυτό τον ρόλο θα κληθούν μάλλον να παίξουν οι διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων Ιωαν. Φεζουλίδης και Απ. Κομνός. Ιδιαίτερο και πολύ σοβαρό ζήτημα ανακύπτει με το «τρέξιμο» των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΣΑ, το οποίο κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου και όπου εκκρεμεί σειρά λεπτών χειρισμών και ταχύτατων και αποτελεσματικών κινήσεων προκειμένου να μην χαθεί πανάκριβος εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία. Προφανώς τη συγκεκριμένη ευθύνη αναλαμβάνει ο διοικητής ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass