ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΕΟΠΥΥ

Πού πάνε τα λεφτά των συνταξιούχων;

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 0:58

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, Ανδρέα Ξανθό και Ευκλείδη Τσακαλώτο, αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου, ο βουλευτής Ν. Λάρισας και τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τις κρατήσεις των συνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση και το “κενό” που παρατηρείται στα προβλεπόμενα έσοδα του Οργανισμού, παρά τις συγκεκριμένες κρατήσεις.

«Η πρώτη φορά Αριστερά Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της “φιλολαϊκής” της πολιτικής επέβαλε αύξηση του ποσοστού εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, κατά 4% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις, με το πρόσχημα ότι με αυτές τις περικοπές, θα υπάρξει εξισορρόπηση στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ. Ο προϋπολογισμός όμως που οι ίδιοι κατέθεσαν, δυστυχώς φανερώνει μια ακόμη περίπτωση “δημιουργικής λογιστικής”, αφού παρουσιάζει αποκλίσεις, που δεν συνάδουν με τις περικοπές που έγιναν. Να μας πουν οι Κυβερνώντες, πού πάνε τα λεφτά των συνταξιούχων και γιατί δεν έχουν διοχετευτεί υπέρ του ΕΟΠΥΥ;», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς:

1. Θα διοχετευτεί το σύνολο του ποσού των εισφορών υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τις περικοπές που κάνατε και θα κάνετε σε κύριες και επικουρικές συντάξεις;

2. Πώς δικαιολογείτε τη διαφορά στα αναγραφόμενα των πινάκων της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού;

3. Αν δεν γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ (για τον οποίο άλλωστε κόβετε από τους συνταξιούχους 1 δισ. 70 εκατ. ευρώ μέσα σε 1,5 χρόνο) πού θα διοχετεύσετε τα χρήματα και γιατί;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass