Η ΔΑΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΛ:

«Λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς συλλογική δράση»

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2016 0:19

 

Ότι δεν έχει καταφέρει να κινητοποιήσει αγωνιστικά τους υπαλλήλους κατηγορεί η ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ αναφέρει ότι το προεδρείο λειτουργεί αυτόνομα χωρίς συλλογική δράση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το 2015 αποτέλεσε έτος ορόσημο για την πλήρη μνημονιακή πολιτική στον χώρο της δημόσιας υγείας από την πλευρά της Κυβέρνησης η οποία με την υποχρηματοδότηση του συστήματος, τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την έλλειψη υλικών κ.λπ. αφήνει το σύστημα να καταρρεύσει από μέσα.

Το Π.Γ.Ν. Λάρισας κρατιέται όρθιο απ’ τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων σε αυτό οι οποίοι για την υπερωριακή τους δουλειά, νύχτες και αργίες, έχουν πληρωθεί το πρώτο εννεάμηνο με περικοπές κατά μέσο όρο 40% , με εξαίρεση το τελευταίο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που έχει εξοφληθεί μόνο το κυκλικό ωράριο. Το νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο που σχεδιάζεται, θα τινάξει στον αέρα τις ζωές των οικογενειών μας και σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε, η σύνταξη για τους παλιούς συναδέλφους θα γίνει εφιάλτης και για τους νέους άπιαστο όνειρο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το Προεδρείο του Σωματείου δεν έχει καταφέρει να κινητοποιήσει αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους, αντίθετα έχουν περιοριστεί σε μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων και ανακοινώσεις προς κάθε κατεύθυνση χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι «Κινητοποιήσεις» της Πύλης του Νοσοκομείου αποτελούν τρανό παράδειγμα της αποδιοργάνωσης του αγωνιστικού παλμού του Σωματείου. Αντίθετα οι ρουφιάνοι πάνε και έρχονται και η εντατικοποίηση της δουλειάς, δίνει και παίρνει την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι του Π.Γ.Ν. Λάρισας είμαστε φτωχότεροι και επιθυμούμε την αξιοπρέπειά μας και την εργασιακή μας περηφάνια με κάθε τρόπο. Το Προεδρείο του Σωματείου λειτουργεί αυτόνομα χωρίς συλλογική δράση και έχουμε τεράστιο συνδικαλιστικό κενό όταν αποφασίζουν μόνοι τους, χωρίς λειτουργία του συνδικαλιστικού οργάνου, όπως για το θέμα επιλογής δικηγόρου με 40 ευρώ προκαταβολή και για μια σειρά ανακοινώσεων που δεν έχουμε ερωτηθεί, ούτε καλεστεί σε συμβούλιο με αποτέλεσμα τη ζημιά στο σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου για πολλαπλά εργασιακά θέματα. Διαφωνούμε και καταγγέλλουμε αυτό τον τρόπο λειτουργίας, δεν μας εκφράζουν ως ΔΑΚΕ αυτές οι τακτικές και παλεύουμε καθημερινά το Π.Γ.Ν. Λάρισας να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα της τοπικής κοινωνίας και όχι να αμαυρώνεται η φήμη των εργαζομένων του από άστοχες συμπεριφορές υπηρεσιακών παραγόντων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass