Διαμαρτυρία αμυγδαλοπαραγωγών Συκουρίου στον ΕΛΓΑ

Για τις ζημιές στην παραγωγή λόγω βροχών

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 15:00

Την απόφασή τους να παρευρεθούν σε δυναμική παράσταση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας εξέφρασαν με τη συγκέντρωσή τους στη Δημ. ενότητα Όσσας Λάρισας, οι αμυγδαλοπαραγωγοί του δήμου Τεμπών, κατόπιν πρόσκλησης της τοπικής ομάδας αμυγδάλου.

Στη μαζική συνάντηση των αγροτών της περιοχής υπήρξε καθολική ταύτιση απόψεων από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τεμπών σχετικά με την καταστροφή που υπέστη η αμυγδαλοπαραγωγή ολόκληρης της περιοχής και τα βήματα που θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής.

Δεδομένου της έντονης , σφοδρής -από πλευράς ανέμων και βροχόπτωσης κατάστασης -που επικράτησε κατά το διάστημα 12-13 Μαρτίου που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της εν εξελίξει διαδικασίας καρποδεσίας, οι αμυγδαλοπαραγωγοί καλούνται στην πολύ δύσκολη οικονομικά αυτή περίοδο αφενός να αποπληρώσουν το σύνολο των αγροτικών εφοδίων που έχουν χρησιμοποιήσει την τρέχουσα χρονιά – της οποίας οι καλλιεργητικές διαδικασίες σχεδόν έφταναν στο τέλος -και αφετέρου να καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά "καιρού θέλοντας και θεού επιτρέποντος" έως και τον Δεκέμβριο του 2020, μιας και σε εκείνο το χρονικό διάστημα θα ξαναεισπράξουν από την αμυγδαλοκαλλιέργεια της επόμενης χρονιάς.

Για τον λόγο αυτό καλούνται όλοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών, ο υφυπουργός Γεωργίας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ως άνθρωπος που γνωρίζει, ως άνθρωπος που έζησε και μίλησε για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή),όλοι οι νυν και υποψήφιοι αιρετοί α' και β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του νομού μας να παρευρεθούν στη συνάντηση της επιτροπής αμυγδαλοπαραγωγών στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου στις 09:00 π.μ.(προσυγκέντρωση 08:30 π.μ. στο γήπεδο Συκουρίου).

Η κάλυψη του εισοδήματος από την καταστροφή της παραγωγής ,η διαδικασία εξαίρεσης ή μείωσης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2019 με την άμεση διαδικασία αναγγελίας της ζημιάς του αμυγδάλου και την έναρξη των εκτιμήσεων θα πρέπει να είναι άμεση.

«Απ' αυτή τη συνάντηση -καταλήγει σχετική έκκληση των οργανωτών- δεν μπορεί να λείψει κανείς, τώρα θα είναι η ώρα των αληθινών πράξεων και όχι των λόγων, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1