Άμεση αντιμετώπιση της σφήκας καστανιάς ζητά ο Κων. Κολλάτος

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 16:05

Εκτεταμένη προσβολή της καστανιάς από την ομώνυμη σφήκα στην περιοχή «Κασταναριό» των Αμπελακίων, αλλά και μεμονωμένα κρούσματα στην περιοχή της Μελιβοίας, καταγράφουν νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη ΔΑΟΚ Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Καλφούντζος, υπηρεσιακοί παράγοντες και μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών Αμπελακίων, Καρίτσας, Μελιβοίας και Σκήτης –Ποταμιάς, καθώς και στελέχη του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών.

Εξηγήθηκε ότι εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι καλλιεργητικές εργασίες ξεκίνησαν καθυστερημένα. Επίσης αργότερα από το κανονικό συντελέστηκε και η βλάστηση των δέντρων. Και τα δύο είχαν σαν αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη διαπίστωση των κρουσμάτων.

Τονίστηκε ότι επιβάλλεται με κάθε τρόπο η προμήθεια και εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου στο πλαίσιο της βιολογικής αντιμετώπισης της προσβολής.

Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κων. Κολλάτος απέστειλε νέα επιστολή προς τη ΔΑΟΚ Λάρισας με κοινοποίηση στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη, με τα οποία ζητά να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για την προμήθεια του παρασιτοειδούς εντόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1