«Θα δώσουμε οξυγόνο στους κτηνοτρόφους μας»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 15:26

Τα Καλύβια, την Καλλιθέα, την Ολυμπιάδα, την Κοκκινόγη, το Πύθιο και τον Λόφο επισκέφτηκε ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής για το πρόγραμμα της ΝΔ, εστιάζοντας στην κτηνοτροφία και τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας:

«Η κτηνοτροφία και η γεωργία αποτελούν πυλώνες της οικονομίας του Νομού μας και της αγροτικής οικονομίας της χώρας, κρατώντας την ύπαιθρο ζωντανή. Εάν θέλουμε ο τόπος μας να έχει μέλλον, οφείλουμε όχι μόνο να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, αλλά να έχουμε και σχέδιο για την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξή του. Αυτός είναι ο στόχος της παράταξής μας, τον οποίο θα υλοποιήσουμε, πραγματοποιώντας συγκεκριμένα βήματα.

Πρώτον, σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική, το πρόγραμμά μας προβλέπει, μεταξύ άλλων τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9%, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και του ΦΠΑ από 24% και 13% σε 22% και 11%.

Δεύτερον, θα δώσουμε τέλος στο αίσχος με τα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος, αυστηροποιώντας και εντατικοποιώντας τους ελέγχους και εφαρμόζοντας το ισοζύγιο γάλακτος.

Τρίτον, θα απλοποιήσουμε και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των σταυλικών εκμεταλλεύσεων και θα επαναφέρουμε τα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής των πραγματικών δικαιούχων κτηνοτρόφων για την εξισωτική αποζημίωση. Επιπλέον, θα δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας αιγοπροβάτων, ενώ έχουμε, συνδυαστικά, έναν μεσοπρόθεσμο στόχο για τη δημιουργία του “Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων”, που θα συνεργάζεται με το ΑΠΘ, προκειμένου να αναπτυχθούν και να προστατευτούν νέες εγχώριες φυλές στην αιγοπροβατοτροφία.

Τέταρτον, θα ιδρύσουμε το Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, που θα υποστηρίζει κτηνοτρόφους και αγρότες σε όλη την επαγγελματική τους πορεία και θα φροντίσουμε ώστε οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας να είναι δίπλα τους με ουσιαστικό και συμβουλευτικό ρόλο”.

Στις 8 Ιουλίου ξημερώνει μία νέα και φωτεινή μέρα για τη χώρα, με σχέδιο για το μέλλον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1