Ντομάτα: Ξεκίνησε η συγκομιδή, παράπονα για τα εργοστάσια

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 20:09

Κατά το ήμισυ έχει ολοκληρωθεί η παράδοση της βιομηχανικής ντομάτας στα εργοστάσια στη Θεσσαλία, με τον ΘΕΣΤΟ να έχει συλλέξει περί τους 90.000-100.000 τόνους. Υπενθυμίζεται πως ο Συνεταιρισμός παράγει το 80% της ντομάτας στον κάμπο.


Αν και η φετινή χρονιά προδιαγράφεται καλύτερα από τις 2 προηγούμενες, όταν οι παραγωγοί χτυπήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες (και μάλιστα αποζημιώθηκαν μόνο από την προπέρσινη), εν τούτοις δεν λείπουν ξανά τα προβλήματα. Από τη μία ο καύσωνας του Αυγούστου δημιούργησε πρόβλημα στην ντομάτα (ποιοτικά και ποσοτικά), από την άλλη η αρχική στάση των εργοστασίων με τα οποία συνεργάζονται οι Συνεταιρισμοί προβληματίζει. Και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τους παραγωγούς, «προσθέτουν αδικαιολόγητα ξένες ύλες και εφευρίσκουν ποιοτικά ελαττώματα για να μειώσουν τις τιμές.
Με δεδομένο το αυξημένο κόστος καλλιέργειας της ντομάτας, τις συνεχείς ζημιές που καταγράφονται από τον καιρό και τα παιχνίδια των βιομηχάνων, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η καλλιέργεια σε βάθος 5ετίας θα εγκαταλειφθεί» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1