«Εγκαταλειμμένος ο Αμπελώνας»

Υποστηρίζει το Τοπικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 19:30

Έκκληση προς τον Δήμο Τυρνάβου για άμεση κοπή των χόρτων και κλάδεμα των δέντρων κάνει η πρόεδρος και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα, πλην των μελών που εκλέχθηκαν με την παράταξη της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα Τσακνάκη Παρασκευή

και τα μέλη της Δ.Κ. Αμπελώνα Δημάκης Μάριος, Κουβέλας Νικόλαος, Ουλάνης Αγησίλαος, Τζούργκανος Χρήστος (πλην των μελών που εκλέχθηκαν με την παράταξη της δημοτικής αρχής Κουτούκα Μαρίας και Μασούρα Ελισάβετ) αναφέρουν:

«Τα χόρτα στις παρυφές των δρόμων και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα δύο μέτρα, τα ακλάδευτα δέντρα και τα πάρκα που μοιάζουν με ζούγκλα συνθέτουν το σκηνικό σε όλο τον Αμπελώνα αυτή τη στιγμή.

Πλέον πολλοί κάτοικοι του Αμπελώνα δεν τολμούν καν να βγουν στις αυλές των σπιτιών τους καθώς οι τεράστιες ανοικτές εκτάσεις σε συνδυασμό με την ολιγωρία που παρατηρείται στον καθαρισμό των χόρτων από τα πεζοδρόμια και τα οικόπεδα, έχουν μετατρέψει τις περιοχές αυτές σε εστίες μολύνσεως με αυξημένη παρουσία ερπετών και τρωκτικών. Ανάλογα παράπονα δέχεται το Τοπικό Συμβούλιο καθημερινά τον τελευταίο καιρό, αφού για μήνες τώρα ο Αμπελώνας είναι παρατημένος και για τον λόγο αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς αποφυγή «αναγκαστικής ανάθεσης» και του Πρασίνου σε ιδιώτη, κάτι που έγινε πριν λίγο καιρό από τη Δημοτική Αρχή και για την Καθαριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το θέμα αυτό ασχολήθηκε με εισήγησή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα από την 3/26-03-2020 διά περιφοράς συνεδρίασή του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου.

Είναι κρίμα ο Αμπελώνας με τα τόσα όμορφα πάρκα και το πράσινο, να φέρει αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης στους κοινόχρηστους χώρους του, κινδυνεύοντας αυτοί να γίνουν εστίες μολύνσεως.

Επιπλέον, στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που το μόνο που μας έχει απομείνει, ένας περίπατος, να μην μπορούμε ούτε αυτόν να απολαύσουμε καθώς από τη μία έχουμε να κάνουμε με τους εγκαταλελειμμένους χώρους πρασίνου και από την άλλη με την έντονη σκόνη και τις λακκούβες που είναι απόρροια του αποχετευτικού έργου. Η ασφαλτόστρωση του έργου αυτού σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου (και όπως είχε ο ίδιος υποσχεθεί στο Τοπικό Συμβούλιο σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους γι’ αυτό το θέμα αλλά και για τη φροντίδα και την καθαριότητα του Αμπελώνα) θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου, όμως με πρόσχημα τον κορονοϊό η ασφαλτόστρωση αυτή αναβλήθηκε…».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1