Εκπαιδευτικά σεμινάρια για μελισσοκόμους

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 15:42

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση ογδόντα (80) ταχύρρυθμων προγραμμάτων που απευθύνονται σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα. Οι καταρτίσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί εξαιτίας της πανδημίας.


Τα σεμινάρια που είναι δωρεάν θα έχουν διάρκεια τριών ημερών (15 διδακτικές ώρες) και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουνίου 2021. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή και όχι τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιούνται στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή σε αίθουσες που θα παραχωρηθούν, ώστε να εξυπηρετήσουν τοπικά τους εκπαιδευόμενους και να αποφευχθεί η δύσκολη μετακίνησή τους. Η ημερήσια διάρκεια κάθε προγράμματος δεν θα ξεπερνά τις πέντε (5) ώρες (θεωρία και πρακτική) συμπεριλαμβανομένων και των διαλειμμάτων.
Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης των Μελισσοκόμων είναι οι εξής: Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου, Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του, Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους, Μελισσοκομικά φυτά, Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης, Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης, Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, Τυποποίηση - Εμπορία - Προώθηση - Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων, Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις), Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ), Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (π.χ. καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα), Εθνική και κοινοτική νομοθεσία (πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό, κ.λπ.).
Οι ενδιαφερόμενοι Μελισσοκόμοι (όπως αυτοί καθορίζονται στο επάγγελμα από την κείμενη νομοθεσία) μπορούν να απευθύνονται τόσο στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και στους μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς - Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους. Σε όλους τους καταρτιζόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας της εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1