Με βαριά καρδιά στα καπνοχώρια Ελασσόνας

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2021 13:20

Με βαριά καρδιά ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφύτευσης των καπνών από τα φυτώρια στα χωράφια, καθώς η αβεβαιότητα για τις τιμές κυριαρχούν στις τάξεις των καπνοπαραγωγών της επαρχίας Ελασσόνας.


Λόγω καιρικών συνθηκών η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε μία εβδομάδα περίπου και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα είναι σε εξέλιξη οι καλλιεργητικές φροντίδες σταθερά στα 4.000 στρέμματα του τοπικού Καπνικού Συνεταιρισμού.
Η ποικιλία «Κατερίνης» κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ σε λιγότερα στρέμματα μπαίνει η virginia και ο μπασμάς. Σχετικά με τις τιμές, αν και έχουν υπογράφεί τα συμβόλαια με τις καπνοβιομηχανίες, εν τούτοις κανείς δεν εγγυάται αν αυτά θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Όπως αναφέρουν παράγοντες του Συνεταιρισμού «οι έμποροι αφήνουν να εννοηθεί ότι φέτος η ζήτηση στην αγορά έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό».
Περί τις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή, ενώ οι παραγωγοί αναμένουν τις σχετικές ρυθμίσεις για την απασχόληση των αλλοδαπών εργατών γης. Προφανώς θα ισχύσει το καθεστώς της τρίμηνης απασχόλησης με δικαίωμα παράτασης άλλων τριών μηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
PROCREDIT BANK
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1