Διορθώνονται εκκρεμότητες, εξοφλούνται επιδοτήσεις

Συνάντηση προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ με δήμαρχο Τυρνάβου Γ. Κόκουρα και Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 15 Νοε 2021 21:40

Του Γ. Ρούστα
Τη διαβεβαίωση ότι «μέσα στην εβδομάδα θα επιλυθούν οι όποιες εκκρεμότητες δημιουργήθηκαν με τις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης και μέσα στον Δεκέμβριο οι κτηνοτρόφοι θα εξοφληθούν τις επιδοτήσεις», παρείχε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης

Μελάς στη συνάντηση που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στο Μaxim του Τυρνάβου με τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα, τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και αντιπροσωπεία αγροτών της επαρχίας.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική και χρήσιμη, αφού συζητήθηκαν, αναλύθηκαν και επιλύθηκαν αρκετά ζητήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία» κι έγινε μέσα σε καλό κλίμα, με τον κ. Μελά να υπερασπίζεται την ΚΥΑ που υπεγράφη για τα βοσκοτόπια, τονίζοντας ότι «αυτή θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της ανομίας που υπήρχε με τη διαχείρισή τους». Όπως έγινε γνωστό με την ΚΥΑ αυξάνονται τα βοσκοτόπια κατά 7,5 εκατομμύρια στρέμματα στη Θεσσαλία και συνολικά στη χώρα σε 20 εκατ. στρ., ενώ με τη σύνταξη των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, που θα γίνουν σε τοπικό επίπεδο και τις τελικές διορθώσεις, θα προστεθούν άλλα 2 εκατομμύρια στρέμματα στη διάθεση των κτηνοτρόφων. Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρθηκε στη μη επαρκή σήμανση των αλόγων που είναι στο πρόγραμμα σπάνιων φυλών και στην ανεξέλεγκτη δράση που προκαλούν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής. Ζήτησε ακόμη οι αυστηροί έλεγχοι για το ζωικό κεφάλαιο και τα βοσκοτόπια να είναι αντιπροσωπευτικοί και να γίνονται με τον ίδιο ζήλο σε όλη την επικράτεια, όπως γίνεται στη Θεσσαλία. Είναι θετικό που η χώρα μας χρησιμοποιεί τεχνικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιτύχαμε την αύξηση των διαθέσιμων στρεμμάτων των βοσκοτόπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κόκουρας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, μετά την αξιοποίηση της εξισωτικής από το σύνολο των κτηνοτρόφων, δεν διαθέτουν εξειδικευμένο μέτρο στήριξης και ζήτησε από την Πολιτεία να το πράξει άμεσα, για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά και γενικότερα η ύπαιθρος. Ευχήθηκε δε οι έλεγχοι που θα ξεκινήσουν από εβδομάδα για τη διόρθωση των αδικιών να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και να αρθεί η αδικία που συντελέστηκε με τις προκαταβολές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass