Στην Αθήνα οι σεισμοπαθείς του Δαμασίου

ΕΝΤΟΣ ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ *ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2024 17:20

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)
Στον Τύρναβο βρέθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή, τους αντιδημάρχους και εκπροσώπους των σεισμόπληκτων του Δαμασίου.

Ο κ. Τριαντόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ακούσει τους προβληματισμούς των ανθρώπων του Δαμασίου, των αγροτών, των πλημμυρόπληκτων και συνολικά τα προβλήματα του Δήμου σε κλειστή σύσκεψη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές ΝΔ ν. Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος και κ. Χρήστος Κέλλας και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος.
Ο κ. Τριαντόπουλος αφού συζήτησε με τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους τόσο από το Δαμάσι όσο και από άλλες περιοχές με τους οποίους έχουμε μια στενή συνεργασία. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο για την περαιτέρω έκτακτη ενίσχυση στον Δήμο τόσο για τις κατεδαφίσεις όσο και μια σειρά από παρεμβάσεις που χρειάζονται. Ένας δήμος που αποτελούσε σημείο αναφοράς στο θέμα των κατεδαφίσεων γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αναλάβει βελτιώνοντας όλο αυτό το σχήμα της στεγαστικής συνδρομής να προχωρά και στις κατεδαφίσεις των σπιτιών που έχουν πληγεί από τις καταστροφές. Ο Δήμος Τυρνάβου κινήθηκε αποτελεσματικά σε αυτό το θέμα και για αυτό τον έχουμε ως σημείο αναφοράς και για άλλες περιοχές. Συζητήσαμε την πορεία της αποκατάστασης και της στήριξης και ανανεώσαμε το ραντεβού για τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσα για τη δημιουργία του τομέα της ΔΑΕΦΚ στη Θεσσαλία που θα επωμιστεί την προώθηση και δρομολόγηση των φακέλων από τις σεισμόπληκτες περιοχές και θα έχουμε μια σειρά από θέματα που θα τρέξουν ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση. Η περίπτωση του σεισμού στο Δαμάσι είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες περιοχές και αυτό οφείλεται στη συνεργασία των τοπικών αρχών, τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν τους φακέλους, αλλά και τους μηχανικούς. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι χρηματοδοτήσεις όσον αφορά τη διεκπεραίωση των αδειών και συνεχίζεται η συνεργασία της υπηρεσίας με τους μηχανικούς ώστε να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις εκεί όπου υπάρχουν οι εκκρεμότητες όσον αφορά τα έγγραφα που απαιτούνται».
« Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ικανοποιητικές. Είχαμε τις δεσμεύσεις του Υπουργού ότι θα δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε σε επιπλέον κατεδαφίσεις στα σπίτια που δεν έχουν κατεδαφιστεί γιατί τα χρήματα δεν έφτασαν, αλλά και μια σειρά ενεργειών που θα αναλάβει ο Υπουργός και στα συναρμόδια υπουργεία ώστε να φτιάξουμε τα εμβληματικά κτίρια του Εμμανουηλείου και το Δελήχειο ίδρυμα που έχουν πληγεί από τον σεισμό και χρειάζονται για να λειτουργήσουν άμεσες κινήσεις αποκατάστασης» σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, για να συμπληρώσει πως εντός του Μαΐου θα υπάρχει συνάντηση της επιτροπής των σεισμόπληκτων με τον Υπουργό. Μια επιτροπή που συστάθηκε με πρωτοβουλία της τωρινής δημοτικής αρχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass