ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ (14.30) Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στον δρόμο για τον τελικό

* Ενώ αύριο την ίδια ώρα στη Νίκαια τη σκυτάλη θα πάρουν οι Αχιλλέας Φαρσάλων και Ηρακλής Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2016 8:53

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η ημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣΛ, η οποία θα κρίνει τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο. Η αυλαία ανοίγει σήμερα στη Γιάννουλη (14.30) όπου θα τεθούν αντιμέτωποι ο Φαλανιακός με τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ αύριο την ίδια ώρα στη Νίκαια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Αχιλλέας Φαρσάλων με τον Ηρακλή Λάρισας. Τέσσερις ομάδες της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, δύο εκ των οποίων διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό μαραθώνιο βρίσκονται στην τελική ευθεία για τον φετινό τίτλο, καθώς και οι τρεις εκπρόσωποι της Γ’ Εθνικής τέθηκαν νοκ άουτ.

Στη Γιάννουλη λοιπόν ο Φαλανιακός με νωπές τις μνήμες από τη βαριά ήττα με 7-1 στο πρωτάθλημα από τον σημερινό του αντίπαλο θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση και να κερδίσει τη μία από τις δύο θέσεις στο φετινό τελικό. Σε ό,τι αφορά στον Απόλλωνα Λάρισας είναι το λογικό φαβορί, ωστόσο δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί στη νίκη-θρίαμβο που πέτυχε στο πρωτάθλημα καθώς τα παιχνίδια του κυπέλλου δεν παύουν να έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα.

Αύριο στη Νίκαια, οι Αχιλλέας Φαρσάλων και Ηρακλής Λάρισας θα δώσουν την τρίτη κατά σειρά φετινή τους μάχη. Έχουν προηγηθεί οι δύο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα με τους «κιτρινόμαυρους» να μετρούν ισάριθμες νίκες με 2-0 τόσο στη Νεάπολη όσο και στα Φάρσαλα. Ως εκ τούτου ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχει τον πρώτο λόγο, αλλά το κύπελλο πάντα επιφυλάσσει κινδύνους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο Αχιλλέας Φαρσάλων όσο και ο Ηρακλής Λάρισας προκρίθηκαν στα ημιτελικά αποκλείοντας και μάλιστα εκτός έδρας, δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής, τον Δωτιέα Αγιάς και τον Τύρναβο αντίστοιχα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ

Ας θυμηθούμε την πορεία μέχρι την ημιτελική φάση των τεσσάρων μονομάχων. Ξεκινώντας από τον Φαλανιακό, συμμετείχε στον 1ο όμιλο και σημείωσε τα εξής αποτελέσματα:

Σ.Σ. Ραψάνης-Φαλανιακός            0-1

(Καρυώτης 21’)

Φαλανιακός-Οικονόμος                1-0

(Μπλέντι 63’)

Αργυροπούλι – Φαλανιακός         4-5 πέν. (3-3 κ.α., παρ.)

(Ριζούλης 15’, Πίγκας 30’, Τσούτσας 84’ – Ιγγλέζος 73’, Αλεξανδρής 82’, Σουλιώτης 88’)

*Στην προημιτελική φάση επικράτησε στο «el clasico» της Φαλάνης του Σμόλικα με 1-0 στην παράταση χάρη στο γκολ του Αλεξανδρή στο 96’.

Ο Απόλλωνας συμμετείχε στον 4ο όμιλο. Την 1η αγωνιστική προκρίθηκε άνευ αγώνα ενώ στη συνέχεια σημείωσε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Φιλοκτήτης-Απόλλων Λ.                0-2

(Χαρούλης 20’, Νάστας 27’)

Αμπελόκηποι - Απόλλων Λάρ.      0-1

(Χαρούλης 86’)

*Στα προημιτελικά επικράτησε στους Αγ. Αναργύρους του Ατρομήτου με 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Κυριάκος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 80’.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων αγωνίστηκε στον 2ο όμιλο και σημείωσε τα εξής αποτελέσματα:

Βαμβακού-Αχιλλέας Φ. 0-4

(Νεμπεγλέρας 5’, Τλούπας 12’, Μαλάκος 25’, αυτογκόλ 54’)

Αμπελιά -Αχιλλέας Φ.      1-2

(Ζαγγανάς 1’, 62’ , 1-1 στο 52’)

Παναγροτικός-Αχιλλέας Φ.           2-4

(Τριανταφυλλόπουλος 19’ Χριστοδούλου 44’ - Καραμπούζης 6’, Οικονόμου 24, Βούλγαρης 66’, Πλιάγκας 71’)

*Στα προημιτελικά επιβλήθηκε στην Αγιά του Δωτιέα με 7-6 στα πέναλτι. Το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια, ενώ στην παράταση το σκορ διαμορφώθηκε 1-1 με σκόρερ τους Τσιρογιάννη (97’) και  Κακαζούκη (102’).

Τέλος ο Ηρακλής Λάρισας συμμετείχε στον 4ο όμιλο και σημείωσε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Γλαύκη-Ηρακλής Λάρ.     0-1

(Ταστεμερίδης 42’)

Τοξότης-Ηρακλής Λάρ.   0-3

(Αρχοντής 30’, Τσιάτας 50’, Μαυρομάτης 53’)

Ηρακλής Λ. - Αστραπή Ν. Π.         2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

(Μαυρομάτης 86’, 97’ - Αποστόλου 44’)

Στην προημιτελική φάση απέκλεισε μέσα στον Τύρναβο την ομώνυμη ομάδα με 2-1. Οι «κυανόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 2-0 (αυτογκόλ 10’, Τσιάτας 28’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 στο 44’ με τον Τασιούλη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Οι διαιτητές που ορίστηκαν στους δύο ημιτελικούς είναι οι εξής:

Φαλανιακός - Απόλλων Λάρ. (σήμερα 14.30, γήπ. Γιάννουλης):  Μπουρμασόπουλος, Γκαρέλης, Ακρίβος.

Αχιλλέας Φ. - Ηρακλής Λάρ (αύριο 14.30, γήπ. Νίκαιας):  Καραγιάννης, Καρακώστας, Παπαδημητρίου

ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το β’ ημίχρονου του αγώνα ΠΟΕ-Αστραπή Ν.Π. (σκορ α’ ημιχρόνου 3-0) για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, ορίστηκε να διεξαχθεί την Πέμπτη 4/2 και ώρα 15.30.

Επίσης ο εξ αναβολής αγώνας της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ ΣΣ Ραψάνης-Ολύμπικ/Ν. Καρυές θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (15.00).

Τέλος τα παιχνίδια του 3ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ που αναβλήθηκαν τον περασμένο Σάββατο λόγω της κακοκαιρίας ορίστηκαν για την Τετάρτη 3/2 και ώρα 15.00.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΕΠΣΛ

Οι Ενωσιακοί προπονητές κ. Γιώργος Καμάκας και Γιώργος Κεραμάρης θα συνεχίσουν σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, τις προπονήσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του Νομού, οι οποίοι την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2016 – 2017 θα πλαισιώσουν τις Μικτές ομάδες Νέων και Παίδων της ΕΠΣΛ. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 15.15 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Βουτυρίτσα και καλούνται οι παρακάτω παίκτες:

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ:

Τζίκας (Αβέρωφ), Πίσπας, Αθανασιάδης, Γκουνάρας Στ. (Ακαδ. Πλίτση), Σουμπάσης (Αμπελόκηποι), Καφανέλης (Ανθούπολη), Βλαχάκης, Ντόκος, Τσουμάνης, Μπουζούκης, Λόζιος (Ατρόμητοι/Θύελλα), Δημήρης, Δίχρης, Μπακλαβάς (Βερδικούσια), Βίδρας (Δαμασιακός), Χλωρός (Αστραπή Ν. Π.), Τσαρούχας, Αρσενίδης, Δραγατσίκης (Νίκη Μιχαήλ), Μαναός, Τσίλιας (Ακαδ. Ολύμπικ), Ζησόπουλος (Ορφέας), Φουρίκης (Παναγροτικός), Πότος (Πελασγιώτιδα), Κίτσιας, Χριπάτσιος, Πατσιούρας (Προμηθέας), Μελανός (Τοξότης), Πάνου, Τσακνάκης, Παπακωνσταντίου (Φαλανιακός), Κουβαράς, Καραμάνης (Φιλοκτήτης Μελιβοίας).

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ:

Χουλιαρόπουλος, Γκούμας (ΑΕΛ), Ντέκας (Αβέρωφ), Χριστοδούλου, Δεληγιάννης, Λόης (Ακαδ. Πλίτση), Μασούρας (Ανθούπολη), Παπαλυκούδης, Ζαχαράκης, Τσούντσουρας, Θανασιάς, Ιωαννίδης (Απόλλων Λάρ.), Θεοχάρης, Μπουλασίκης, Νταιάκης, Μπενεχούτσος, Κρικκώνης (Ατρόμητοι/Θύελλα), Σπανός, Ζαμπέτας, Μπούρας, Ντούφας, Βαλιώτης (Νίκη Μιχαήλ), Χατζής, Γκανάς (Πέλασγιώτιδα), Γκαλμπογκίνης (Σμόλικας), Κοιλτούκης (Φαλανιακός).

Για κάποια διευκρίνιση ή έκτακτο κώλυμα συμμετοχής στην προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει έγκαιρα να ενημερώνουν τους προπονητές της ΕΠΣΛ, στα τηλέφωνα: Γιώργος Καμάκας 6937 393085, 6989 894320 (Watc up), Γιώργος Κεραμάρης 6972 286318.

Όλοι οι παίκτες προσερχόμενοι στις προπονήσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους ποδοσφαιρικά παπούτσια και καλαμίδες. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass