ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Μια μεγάλη γιορτή στη Βερδικούσια

* Ξύπνησαν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της τοπικής ομάδας

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2016 10:22

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Προφήτη Ηλία (προστάτης του χωριού) το ποδοσφαιρικό αντάμωμα στη Βερδικούσια, εκεί όπου ξύπνησαν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν σε μια πραγματική γιορτή, για την τοπική κοινωνία. Σχεδόν άπαντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, σε ένα μεγάλο ραντεβού το οποίο και έλαβε χώρα στο θρυλικό «Καλλιμάρμαρο».

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Βερδικούσιας της περιόδου 1999-2000 η οποία υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπακλαβά, κατάφερε να εξασφαλίσει πανηγυρικά την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία, με το ασύλληπτο 15-0-0 στην έδρα της, ήταν η οικοδέσποινα του τουρνουά φιλοξενώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τους Επίλεκτους Βερδικούσιας.

Παίκτες με κοινή καταγωγή τη Βερδικούσια όπως οι Κώστας Χατζής, Κώστας Μπρέλλας, Γιάννης Ιγγλέζος αλλά και οι προπονητές Γιάννης Μιχαλές και Γιώργος Καφφές, οι οποίοι και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο επαγγελματικό-ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ήταν ορισμένοι οι οποίοι και τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή αυτή.

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα αυτό, μια ιδέα την οποία και επεξεργαζόμουν εδώ και πολύ καιρό στο μυαλό μου και τελικά πήρε σάρκα και οστά. Είναι πολύ σημαντικό για τη Βερδικούσια που έχει μια ιδιαίτερη δυναμική, να μπορεί να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες μιας και να στέλνει ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και μακάρι να καθιερωθεί ως θεσμός κάθε χρόνο ανήμερα του Προφήτη Ηλία όταν και γιορτάζει το χωριό.

Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους-χορηγούς που στήριξαν το εγχείρημα αυτό...» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του εμπνευστή του τουρνουά αυτού αθλητικού συντάκτη και Βερδικουσιώτη στην καταγωγή Σάκη Γκουρνέλη».

ΤΑ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Πριν την έναρξη του τουρνουά τιμήθηκαν έξι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον χώρο και πιο συγκεκριμένα οι:

-Γιάννης Τάκας (πρόεδρος της Βερδικούσιας που για 13 συναπτά έτη παραμένει στον προεδρικό θώκο του συλλόγου και συνεχίζει να προσφέρει)

-Γιώργος Παπαγεωργίου (για την προσφορά του στην Προοδευτική Βερδικούσιας-ένας άνθρωπος που βγήκε νικητής και στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας που πέρασε)

-Κώστας Χατζής (για την προσφορά του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο-πανηγύρισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με τον Απόλλωνα Λάρισας)

-Κώστας Μπρέλλας (για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο-πανηγύρισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με τον Απόλλωνα Λάρισας)

-Γιάννης Ιγγλέζος (για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο)

-Γιώργος Δαούλας (για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο-αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του 3ου ομίλου της Γ΄ΕΠΣΛ με δέκα γκολ με τη φανέλα του Πηνειού)

ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Οι νέοι της Βερδικούσιας κατέκτησαν το τρόπαιο μιας και επιβλήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (κ.α. 1-1) των Επιλέκτων Βερδικούσιας μετά από ένα συναρπαστικό ματς.

Για τους Νέους σκόραρε ο Μηνάς Συνάπαλος με ωραίο πλασέ ενώ για τους Επίλεκτους με πανομοιότυπο τρόπο ο Κώστας Χατζής βρήκε δίχτυα.

Μάλιστα ο Γιάννης Ιγγλέζος αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι το οποίο και απέκρουσε ο νεαρός πορτιέρο Δαούλας Δ.

Όσο για το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά, οι Επίλεκτοι Βερδικούσιας υπέταξαν τελικά την πρωταθλήτρια 99-‘00 Προοδευτική Βερδικούσιας με 2-0.

Το σκορ άνοιξε ο Γιάννης Γελαλής με ωραία κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Δαούλα και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Στέλιος Ζουρλαδάνης με διπλή προσπάθεια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Γκόγκος με βοηθούς τους Ηλία Νατσιούλα και Κοσμά Κόκκα.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 99-00 (Κ. Μπακλαβάς): Νυχτερίδας Χ., Μπαρούτας Δ., Γκουρνέλης Ν., Κατίνας Η., Μούμος Γ., Παπαγεωργίου Γ., Γκουρνέλης Σ., Αγριόδημος Μ., Δίχρης Γ., Ζερδαλής Γ., Κατίνας Χ., Χασιώτης Δ.. Παπαγεωργίου Τζόνης, Γκαρλόφτης Θ.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Γ. Μιχαλές-Γ. Καφφές): Μπρέλλας, Βαϊος, Ζουρλαδάνης, Αγρόδημος, Παπαγεωργίου, Γελαλής Ν., Μπαρούτας, Ιγγλέζος, Φατούρας Γ., Πανταζής Γ., Καζάκης, Πανταζής Η., Χατζής, Σγουραλής Η., Ντούφας, Καφφές, Γκαραβέλης, Κουζιώνης, Γελαλής Γ., Γελαλής Π., Αβδουλάς, Βαρσάμης, Τσακνάκης, Γιώργος Δαούλας του Ιωάννη, Ζουρλαδάνης, Δαούλας Γ., Κουμαντζέλης.

ΝΕΟΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Κ. Μπακλαβάς): Δαούλας Δ., Ζερδαλής, Φραγκογούλας, Οικονόμου Ν/Γ, Θάνος, Κατίνας, Συνάπαλος Μ., Οικονόμου Ν/Αθ., Καρκατσέλας Σ., Καρκατσέλας Ν., Ιγγλέζος Ντ., Μπακλαβάς Θ., Δαούλας Θ., Δημήρης, Δίχρης, Μούμος, Τσόγιας, Χατζής, Νυχτερίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass