Μαφιόζικη επίθεση στον Θανάση Τζήλο

ΘΥΜΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΓΟΝΑΤΟ - ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜAΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2018 17:29

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε χθες νωρίς το πρωί ο Λαρισαίος διαιτητής Θανάσης Τζήλος.

Ο 35χρονος διεθνής διαιτητής δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση, έξω από την οικία του και λίγο πριν μεταβεί στον χώρο εργασίας του, από τρεις κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον άφησαν αιμόφυρτο στον δρόμο, μπροστά στα μάτια γειτόνων και περαστικών. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά του Λαρισινού ποδοσφαίρου που έχει προκαλέσει σοκ στον αθλητικό κόσμο της Λάρισας αλλά και πανελλήνια. Ο άτυχος διαιτητής διακομίσθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, με χτυπήματα στο κεφάλι και το δεξί γόνατο. Οι γιατροί έκαναν λόγο για στοχευμένα χτυπήματα. Ευτυχώς όμως για τον Θανάση Τζήλο τα τραύματά του δεν ήταν πολύ σοβαρά. Ο εργαστηριακός έλεγχος ήταν αρνητικός και ο Λαρισαίος διαιτητής νοσηλεύτηκε στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.
Με αφορμή το θλιβερό συμβάν, η ΕΠΣΛ ανέβαλε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στον νομό (πρωταθλήματα ανδρών και τμημάτων υποδομής και φιλικούς αγώνες) μέχρι νεωτέρας. Την άνανδρη επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η ΕΠΟ, η Super League, η ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς επίσης και άλλες ΠΑΕ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα και επισκέφτηκε τον Λαρισαίο διαιτητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ παράλληλα είχε συνάντηση, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη και με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, κ. Σκριάπα. Στη Λάρισα ήρθαν επίσης εκ μέρους της ΚΕΔ/ΕΠΟ τα μέλη κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.
Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, που αναζητά στοιχεία για την ανεύρεση των δραστών και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Ο Θανάσης Τζήλος όπως κάθε ημέρα, λίγο πριν τις 9 το πρωί βγήκε από την οικία του, στην οδό Θυμάτων Κατοχής, για να πάει στο γραφείο του, στην τεχνική εταιρεία όπου εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τα όσα περιέγραψαν οι οικείοι του, αφού προηγουμένως μίλησαν μαζί του, μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του και αφού πρώτα είχε πάει στον φούρνο της γειτονιάς για να αγοράσει ένα κουλούρι, αντιλήφθηκε την παρουσία ενός αυτοκινήτου, χρώματος λευκού, το οποίο αρχικά προσπέρασε το δικό του αυτοκίνητο και στη συνέχεια έκανε όπισθεν και πάρκαρε μπροστά του. Αμέσως αποβιβάστηκαν τρεις κουκουλοφόροι (ίσως υπήρχε και τέταρτο άτομο που έμεινε στο αυτοκίνητο), οι οποίοι κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς το σημείο που ήταν ο Θανάσης Τζήλος. Αντιλαμβανόμενος αυτή την κίνηση των τριών κουκουλοφόρων, ο Λαρισαίος διαιτητής κατάλαβε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν και αμέσως κατέβασε τις ασφάλειες των θυρών του αυτοκινήτου του για να αποφύγει την επίθεση. Ο ένας από τους τρεις κουκουλοφόρους έσπασε με σφυρί το τζάμι του αυτοκινήτου και άνοιξε την ασφάλεια. Οι δράστες στη συνέχεια τράβηξαν βίαια έξω από το αυτοκίνητο τον Λαρισαίο διαιτητή και άρχισαν να τον χτυπούν βίαια με κλοτσιές και μπουνιές. Αμέσως μετά διέφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Γείτονες είδαν τον Θανάση Τζήλο αιμόφυρτο έξω από το αυτοκίνητό του και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

 

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Για στοχευμένα χτυπήματα (ειδικά στο πρόσωπο) έκαναν λόγο οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου διεκομίσθη ο Λαρισαίος διεθνής διαιτητής, ο οποίος έφερε κακώσεις κυρίως στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα και ειδικότερα στο δεξί γόνατο. Ο Θανάσης Τζήλος στάθηκε τυχερός, όπως είπαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού, καθώς μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν διεγνώσθη κάτι το ανησυχητικό. Σύμφωνα με τη γιατρό κ. Ανθή Μπανιά (αναισθησιολόγο-εντατικολόγο στο τμήμα επειγόντων) ο εργαστηριακός έλεγχος ήταν αρνητικός. Ωστόσο λόγω των κακώσεων στο κεφάλι κρίθηκε αναγκαίο (κυρίως για προληπτικούς λόγους) να νοσηλευτεί στο τμήμα βραχείας νοσηλείας προκειμένου να παρακολουθηθεί η κατάστασή του. Σε ό,τι αφορά στο δεξί γόνατο δεν υπάρχει εικόνα κατάγματος, αλλά πιθανές συνδεσμικές κακώσεις.
«Δεν εμπνέει καμία ανησυχία» δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του Θανάση Τζήλου και πρόσθεσε: «Τα εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν ευτυχώς ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με τις κακώσεις που έχει στο κεφάλι και στα κάτω άκρα». Σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Θανάσης Τζήλος να παραμείνει νοσηλευόμενος, ο διοικητής του νοσοκομείου υποστήριξε ότι σήμερα οι γιατροί θα εκτιμήσουν την υγεία του και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει εξιτήριο.

 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ
Συντετριμμένοι οι γονείς του Θανάση Τζήλου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και άλλους οικείους. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η δήλωση του πατέρα του Λαρισαίου διαιτητή, κ. Δημήτρη Τζήλου, ο οποίος ανέφερε ότι πριν από έναν περίπου μήνα άγνωστοι είχαν σπάσει το παρμπρίζ του (δικού του) αυτοκινήτου, στη συνοικία των Αμπελοκήπων όπου διαμένει, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν προβεί και σε άλλου είδους φθορές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκω σπασμένα τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου. Πριν από έναν μήνα άγνωστοι έσπασαν με σφυρί το παρμπρίζ».

 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ
Από τα πρώτα λεπτά στο πλευρό του Θανάση Τζήλου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, εκτός των οικείων του, βρέθηκαν συνάδελφοί του διαιτητές από τη Λάρισα, φίλοι, συγγενείς, παράγοντες της τοπικής διαιτησίας, του τοπικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΣΛ, καθώς επίσης ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και δήλωσε ότι αναλαμβάνει αφιλοκερδώς την υπόθεση (ήδη ο Θανάσης Τζήλος έδωσε κατάθεση και υπέβαλε μήνυση). Από τις πρώτες στιγμές στο πλευρό του Λαρισαίου διαιτητή βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης.

 

Η ΕΠΣΛ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στην αναβολή όλων των επίσημων αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου (ανδρών και τμημάτων υποδομής) αλλά των φιλικών αγώνων του προσεχούς Σαββατοκύριακου προχώρησε η ΕΠΣΛ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη και ανεπαίσχυντη επίθεση στον διαιτητή της Ένωσής κ. Τζήλο Αθανάσιο. Τέτοιου είδους πράξεις είναι καταδικαστέες και προκαλούν σοβαρούς και ανεπανόρθωτους τριγμούς στα θεμέλια της διαιτησίας, του ποδοσφαίρου και εν γένει της κοινωνίας μας.
Η ΕΠΣΛ εκφράζει τη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του κ. Αθανάσιου Τζήλου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αναβάλει όλα τα πρωταθλήματα για το προσεχές Σαββατοκύριακο απέναντι σε αυτούς που δε θέλουν το καθαρό ποδόσφαιρο και την αμερόληπτη διαιτησία, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο τραμπουκισμός και η αλητεία δεν θα περάσουν».

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Στο άκουσμα του θλιβερού συμβάντος, ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη μαφιόζικη επίθεση στον Θανάση Τζήλο εξέδωσαν, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βίτορ Περέιρα, ο ΣΠΠΛ, η Super League, η ΠΑΕ ΑΕΛ, η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας και άλλες ΠΑΕ.
Ο κ. Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για τη μαφιόζικη επίθεση, συγκέντρωσε τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και τα απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, αλλά και στον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για το γεγονός και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Παράλληλα, ο Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Περιμένουμε η Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους φυσικούς, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Ο Θανάσης Τζήλος συμπεριλήφθηκε το 2015 στον πίνακα διαιτητών της Super League. Ήταν ο πρώτος Λαρισαίος διαιτητής στη μεγάλη Εθνική κατηγορία μετά από 18,5 χρόνια, από τον Μάρτιο του 1997 όταν σφύριξε για τελευταία φορά ο αείμνηστος Γιάννης Λάτσιος.
Πριν από μία εβδομάδα χρίστηκε και επίσημα διεθνής διαιτητής (συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο πίνακα), αν και μέχρι τώρα έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας διαιτητικά με την ιδιότητα του επιπρόσθετου ή του 4ου διαιτητή. Με τη διεθνοποίησή του (επίσημα θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019) η Λάρισα αποκτά διεθνή διαιτητή μετά από 40 χρόνια, από την εποχή του σημερινού επίτιμου προέδρου του ΣΔΠΛ Τιμολέοντα Λάτσιου.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο Θανάσης Τζήλος είχε οριστεί να διευθύνει τον αγώνα κυπέλλου Παναχαϊκή-Λεβαδειακός, ωστόσο το χθεσινό θλιβερό συμβάν ματαίωσε την παρουσία του και η ΚΕΔ/ΕΠΟ τον αντικατέστησε με τον κ. Κουτσιαύτη από την Άρτα.

 

 

Στη Λάρισα χθες Γραμμένος, Μαρίν και Λίντμπεργκ

Τον Θανάση Τζήλο επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γραμμένος και τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ. Ο κ. Γραμμένος όπως και τα δύο μέλη της ΚΕΔ ενημερώθηκαν για την κατάσταση του Λαρισαίου διαιτητή και εξέφρασαν τη στήριξή τους.
«Ο Θανάσης βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και η κλινική του εικόνα είναι καλή. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι αυτές οι μέθοδοι οι μαφιόζικες μέθοδοι δεν θα βρουν ανταπόκριση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γραμμένος και πρόσθεσε:
«Το χτύπημα στον Θανάση είναι χτύπημα σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μείνει ατιμώρητο, δεν θα μείνει απαθές το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον βαθμό που μας αφορά θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να το προασπίσουμε και να το οχυρώσουμε. Τέλος, όσοι απεργάζονται αποσταθεροποίηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σενάρια μιας διαφορετικής κατάστασης την επόμενη ημέρα θα μείνουν με το όνειρο. Η Ομοσπονδία και το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα βαδίσει τον δρόμο που έχει υποσχεθεί σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Επαναλαμβάνω τέτοιες μαφιόζικες μέθοδοι δεν θα βρουν χώρο και χρόνο στο δικό μας ποδόσφαιρο.
Η ανοχή έχει τα όριά της. Εξαντλήθηκε. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πανέξυπνος για να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται πίσω από την κουρτίνα. Θα τελειώσουμε με τις μαφιόζικες και εγκληματικές οργανώσεις. Τελεία και παύλα».
Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γραμμένος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη, επισκέφτηκε τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας κ. Σκριάπα, από τον οποίο ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Από την πλευρά του ο κ. Σκριάπας τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass