Λαμπρή εκδήλωση της Πελασγιώτιδας

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ OΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2019 15:37

Μια αξέχαστη βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο «Λαδόξυδο», όπου οι παλαίμαχοι της Πελασγιώτιδας έκοψαν τη βασιλόπιτα και παράλληλα βράβευσαν ανθρώπους που πρόσφεραν στον σύλλογο από οποιοδήποτε πόστο.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, οι παλιότεροι θυμήθηκαν το ένδοξο παρελθόν ενώ οι νεότεροι αντιλήφθηκαν το μεγάλο βάρος που έχουν για να συνεχίσουν την όμορφη διαδρομή, του ιστορικού αυτού λαρισινού σωματείου, που έχει τεράστια προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Πελασγιώτιδος κ.Κώστας Σκαντζούρης, τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε για 5η συνεχόμενη χρονιά, να θυμηθούμε ιστορίες-γεγονότα προηγούμενων χρόνων. Η διοίκηση αποφάσισε τη βράβευση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, με πολυετή προσφορά συμμετοχή αλλά και κόπο στην πορεία της ομάδας μας.

Μαζί μας είναι και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αλέκος Μπατζανούλης, ο οποίος μας βοήθησε να αποκτήσουμε γραφεία στο Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας Αγίου Γεωργίου και του ζητάμε να αποκτήσει η Πελασγιώτιδα το δικό της γήπεδο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα(από το 1967) που συμμετέχει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και η οποία δεν έχει τη δική της έδρα. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του παλιού μας συμπαίκτη Στέλιου Ανδρεούδη, που έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας, αλλά ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε». Ακολούθησαν η κοπή της πίτας και οι βραβεύσεις. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι κύριοι:

1)Σπύρος Καραουλάνης για την προσφορά του ως προπονητής της Πελασγιώτιδας, την ποδοσφαιρική περίοδο 1974-76. Τότε η ομάδα έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στην Β΄Εθνική κατηγορία. Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Μπατζανούλης.

2) Ηλίας Μητιλινέλης που πρόσφερε ως παράγοντας και μάλιστα έφορος από το 1977-1981, με κόπο και αγάπη για την ομάδα. Την απονομή έκανε ο νυν πρόεδρος της Πελασγιώτιδας κ. Αργύρης Γκρίμπας.

3) Στέφανος Λαμπριανίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, από το 1967 έως το 1973 ήταν πάντα παρών στους αγώνες, έτοιμος να αντικαταστήσει οποιονδήποτε συμπαίκτη του. Είχε δε το χαϊδευτικό όνομα Ζέλερ. Την απονομή έκανε ο ιδρυτής της ομάδας κ. Βασίλης Σαλιαμπούκος.

4) Γεώργιος Ρόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, για την πολυετή συμμετοχή και την αγάπη του που έδειξε για την ομάδα από πολύ νεαρή ηλικία, από το 1967-68 έως το 1981.

Την απονομή έκανε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κ.Δημήτριος Κόκκουβας.

5)Βασίλειος Δέλλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα από το 1967 έως το 1973. Λόγω σοβαρού τραυματισμού σταμάτησε να παίζει και έτσι η «Πέλλα» έχασε έναν ταλαντούχο αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Την απονομή έκανε ο πρώην παράγοντας κ.Βασίλης Τότσικας.

6) Κώστας Κουτές, ποδοσφαιριστής με μακροχρόνια και δυνατή παρουσία, από τα καλύτερα σέντερ φορ της εποχής, ο οποίος έπαιζε από το 1967 έως το 1981, με ζήλο και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Την απονομή έκανε ο πρώην πρόεδρος κ.Χρήστος Λόκας.

7)Νίκος Μπίλλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με μεγάλη προσφορά από το 1973 έως το 1985. Ήρθε από τον Λαρισαϊκό, που είχε έδρα τα Σουφλάρια, μαζί με τον αείμνηστο Στέλιο Ανδρεούδη και άλλους παίκτες, οι οποίοι παραχωρήθηκαν στην Πελασγιώτιδα από τους τότε παράγοντες Γιάννη Πασπαλιάρη και Μάκη Μπαρούτα, μετά τη διάλυση του Λαρισαϊκού. Την απονομή έκανε ο πρώην γενικός αρχηγός Κ.Χρήστος Ευαγγελακόπουλος.

8) Σταύρος Ζαδές, παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής, με μεγάλη προσφορά στα δύσκολα χρόνια της ομάδας, στην προσπάθεια για την καθιέρωση, από το 1968 έως το 1973. Την απονομή έκανε ο πρώην πρόεδρος κ. Διαμαντής Παπανικολάου.

9) Νίκος Βαρνάς, ένα δυναμικό και καθαρό σέντερ φορ, για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα από το 1976 έως το 1984. Το 1984 μάλιστα συνέβαλε με τους συμπαίκτες του να κατακτήσει η Πελασγιώτιδα το Κύπελλο Ενώσεων, που όλοι θυμούνται. Την απονομή έκανε ο για πολλά χρόνια πρόεδρος και νυν επίτιμος, κ. Κώστας Παπαγιάννης.

10) Γιώργος Σαλιαμπούκος του Σπύρου, από τους νεότερους παλαιμάχους για την πολυετή συμμετοχή και αγάπη του στην ομάδα, προερχόμενος από τους εφήβους (1984-1993).

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας αγωνιζόταν στην Κομοτηνή και στη Σαντορίνη. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Πελασγιώτιδα χωρίς οικονομικές απαιτήσεις, στην οποία έπαιζε έως το 2007. Την απονομή έκανε ο πρώην πρόεδρος κ. Ηλίας Τσιοτινός.

*Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους νυν διοικητικούς της Πελασγιώτιδας Αργύρη Γκρίμπα, Νίκο Μαϊμάρη, Γεώργιο Σαλιαμπούκο , δύο παράγοντες που ξεχώρισαν για το ήθος τους στις ομάδες που υπηρέτησαν.

Ο λόγος γίνεται για τον Αχιλλέα Μπατρακούλη πρόεδρο της Δάφνης Γλαύκης και τον Θανάση Λαγγούρα, πρώην παράγοντα του Ηρακλή Λάρισας, του Αετού Διλόφου και του Α.Ο. Νίκαιας.

Οι παλαίμαχοι της Πελασγιώτιδας θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν την ιστορία της ομάδας, μέσα από εκδηλώσεις που θα «ξυπνούν» το ένδοξο παρελθόν της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass