Η ΑΕΛ απέκτησε τον Γιάκο

ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΕΛ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2019 22:20

Η ΑΕΛ μετά την πρόσληψη του τεχνικού Γκόρνταν Πέτριτς και τις μεταγραφές του Στάνκοβιτς και του Φιλίποβιτς πρόσθεσε έναν ακόμα παίκτη στο δυναμικό της και αυτός είναι ο 28χρονος (γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1991) ύψους 1.92 Γιαννιώτης μεσοεπιθετικός Ευριπίδης Γιάκος που αγωνίστηκε στον ΠΑΣ για μια δεκαετία περίπου, ενώ εκτός από την ομάδα των Ιωαννίνων έχει αγωνιστεί ως δανεικός στη Δόξα Κρανούλας.


Με την ομάδα των Ιωαννίνων έχει αγωνιστεί σε 193 παιχνίδια και πέτυχε 14 τέρματα ενώ τα 161 τα έχει παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια πετυχαίνοντας δύο τέρματα και έκανε 10 τελικές προσπάθειες (πέντε εντός περιοχής και πέντε εκτός περιοχής). Ο αγωνιστικός χρόνος συμμετοχής του ήταν 1322 λεπτά.
«Για μένα η ΑΕΛ είναι μια πρόκληση καθώς είναι η πρώτη φορά που φεύγω ως ποδοσφαιριστής από τα Γιάννενα. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μένα η υπογραφή του συμβολαίου μου, αισθάνθηκα λίγο περίεργα αλλά θα τα καταφέρω».
*Πώς την είδες φέτος την ΑΕΛ και ποιο παιχνίδι μαζί της σε σημάδεψε;
«Η ΑΕΛ είχε μια δυναμική στο παιχνίδι και πολύ πάθος ειδικά εντός έδρας. Σίγουρα το παιχνίδι που θυμάμαι με την ΑΕΛ είναι αυτό που κερδίσαμε με την πρώην ομάδα μου 4-0 με προπονητή στην ΑΕΛ τον Άγγελο Αναστασιάδη, πέτυχα γκολ και ήταν το καλύτερο της αγωνιστικής».
*Η παρουσία σου τι πιστεύεις ότι θα δώσει;
«Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι και να ανέβει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Να γίνουμε καλύτερη ομάδα».
*Ξαναβρίσκεστε αγωνιστικά με τον Καρανίκα….
«Ναι και ήπιαμε καφέ πριν υπογράψω, χαίρομαι γιατί πιστεύω, όπως και στα Γιάννενα, θα αλληλοβοηθηθούμε στο παιχνίδι μας γιατί γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Χαίρομαι και για την υποδοχή καθώς μίλησα με τον Μόρα ενώ γνωρίζω και τους Γκόλια , Φατιόν από αντίπαλα παιχνίδια».
*Και ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα που τελείωσε…
«Ήταν ένα πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες με δεδομένο ότι υποβιβάζονταν τρεις ομάδες ενώ η άλλη έδινε μπαράζ. Ο ΠΑΟΚ είχε την πιο σταθερή ομάδα αλλά και ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Η μάχη για την παραμονή όμως ήταν αυτή που έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».
Για τη μεταγραφή του Γιάκου η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την υπογραφή 3ετούς επαγγελματικού συμβολαίου με τον 28χρονο Ευριπίδη Γιάκο. Ο Ευριπίδης Γιάκος έχει ύψος 1,92, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ευριπίδης Γιάκος έχει πολύ στενή σχέση με τον κ. Κούγια, αφού από το 2006 όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών ο κ. Κούγιας διέβλεψε το ταλέντο του και τον έκανε επαγγελματία στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ένας από τους Μιχαήλ, Ντάσιο, Οικονόμου, Χαρίση, Κασναφέρη, Ατάντο, Τζάνη, Καλογέρη και Μιχαλόπουλο, ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 20 ετών που ο κ. Κούγιας άφησε προίκα στον κ. Χριστοβασίλη, όταν αυτός αγόρασε από τον κ. Κούγια τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2008», ενώ στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ο παίκτης είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια της ΑΕΛ, μια μεγάλη ομάδα με τίτλους και ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Κούγια που με επέλεξε για δεύτερη φορά να υπηρετήσω ακόμα μία ιστορική ομάδα και εύχομαι μέσα από σκληρή δουλειά και λίγα λόγια να δικαιώσω τόσο τον κ. Κούγια, όσο και τον κόσμο της ΑΕΛ».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass