Κυπελλούχος ΕΣΚΑΘ ο Γ.Σ. Γόμφων

Νίκησε στον χθεσινό τελικό τον ΑΟ Τρίκαλα με 59-47

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2019 21:55

Ο Γ.Σ. Γόμφων κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑΘ, καθώς επικράτησε στον χθεσινό τελικό, που διεξήχθη στο Κλειστό του Παλαμά, του Α.Ο. Τρίκαλα με 59-47.

Η ομάδα των Γόμφων στηρίχθηκε στα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 και πήρε διψήφια διαφορά (+10) στις αρχές της β’ περιόδου για να λήξει το ημίχρονο με 32-24. Το σκηνικό διατηρήθηκε το ίδιο με τον Γ.Σ. Γόμφων να διατηρεί το προβάδισμα (40-31), όμως το σκηνικό του αγώνα διαφοροποιήθηκε στην τελευταία περίοδο όταν με τρίποντο από τον Ούτο και βολές από τον Λεπενιώτη ο ΑΟ Τρίκαλα μείωσε σε 40-36 (στο 32’) και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Ο ΓΣ Γόμφων όμως επέδειξε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και με ένα σερί 7-0 πήγε στο +11 (47-36, στο 36’30’’). Στα τελευταία λεπτά ο ΓΣ Γόμφων δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να πλησιάσει στο σκορ, διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με 59-47. Τα δεκάλεπτα: 21-13, 32-24, 40-31, 59-47 Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Σταματόπουλος, Παγώνης και Ξέρας. Γ.Σ. ΓΟΜΦΩΝ (Αλεξίου): Καγιαμανίδης 9(1), Οικονόμου, Ζαχόπουλος, Τσιλούλης 2, Τζιάννης 12(1), Δουβλαντώνης, Ψύρρας 10(2), Κουρέπης 15(2), Στρακάτσαλος 7(1), Τσίγκας 2, Ντούρβας 2. Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Παναγιώτου): Λεπενιώτης 7, Γκαντιάς 10, Μπέφας 2, Απέργης, Ούτος 3(1), Νικόπουλος 5(1), Πατιτάκης, Διαλεσώτης, Βήτας, Φούντας 17(2), Μερίτσης 3(1). *Στο ημίχρονο του αγώνα η ΕΣΚΑΘ τίμησε τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου για την άψογη διοργάνωση του φετινού Final Four, καθώς επίσης και τον αθλητικό συντάκτη της «Ελευθερίας» Σωτήρη Κέλλα για την πολυετή του προσφορά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Το "παρών" έδωσαν ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γενάδιος, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο αντιδήμαρχος Τρικάλων κ. Χρήστος Αναστασίου, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βάιος Μπακαβέλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα κ. Θ. Ριζούλης, ο προπονητής της ΚΑΕ Λαρισας κ. Β. Αγγέλου, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρης Ντούγκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Χλωρός, η έφορος Γυναικείου Μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ, κ. Ευγενία Φραγκούλη, ο υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΣΚΑΘ και μέλος επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ κ. Ζήσης Δότας, τα μέλη της ΕΣΚΑΘ κ. Κ. Ζέικος, Α. Κρεμαστάς και Γ. Καρακικές, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και γενικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών κ. Κ. Νικάκης.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο θεσσαλικό μπάσκετ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά τον χθεσινό τελικό έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Παλαμά για την άψογη διοργάνωση με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου των Τιτάνων Παλαμά. Επίσης, η ΕΣΚΑΘ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι η παραγωγική διαδικασία του θεσσαλικού μπάσκετ δεν είναι τυχαία και γίνεται πολύ καλή δουλειά και σύντομα Θεσσαλοί παίκτες θα βρεθούν στις εθνικές ομάδες. Τέλος, ο τελικός μεταξύ δύο ομάδων των Τρικάλων έδειξε ότι τα Τρίκαλα μπορούν να επιστρέψουν σύντομα στις υψηλές εθνικές κατηγορίες και παρά το χαμηλό σκορ υπήρξε ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του τελικού έπαιξε η άψογη συμπεριφορά των φιλάθλων σε όλη τη διάρκειά του».

 

Τιμήθηκε ο Δ. Ντούγκος

Το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά, ο σύλλογος τίμησε τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρη Ντούγκο για την προσφορά του στο θεσσαλικό, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass