Νίκες των ισχυρών στο κύπελλο ΕΠΣΛ

*ΠΟΕ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ 2012 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ *ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΦΑΛΑΝΗ ΚΑΙ «ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ-ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 15:18

Οι θεωρητικά ισχυροί, δηλαδή οι ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας από τα χθεσινά ζευγάρια του κυπέλλου ΕΠΣΛ επικράτησαν των αντιπάλων τους και προκρίθηκαν στους «8» του θεσμού. Συγκεκριμένα, το εισιτήριο για την επόμενη φάσης της διοργάνωσης σφράγισαν ο ΠΟ Ελασσόνας (3-0 επί του Ναρθακίου), ο Αετός Μακρυχωρίου (3-1 επί του Α.Σ. Βορειοηπειρωτών) και η Λάρισα 2012 (4-1 επί του Κεραυνού Δένδρων).

Η φάση των «16» ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις Πελασγιώτιδα-Δαμασιακός στο «Κουκολίτσιος-Μουσιάρης» και Σμόλικας-Ηρακλής Λάρισας στο γήπεδο Φαλάνης, που θα ξεκινήσουν στις 14:30.

Αναλυτικά η χθεσινή αγωνιστική κίνηση:

ΕΥΚΟΛΑ Ο ΠΟΕ

Εύκολα επικράτησε του ΠΟΕ στο γήπεδο Ναρθακίου επί της ομώνυμης ομάδας με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέχρι το 60’ στάθηκε με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 34’ ο Νταμπώσης με καρφωτή κεφάλια, μετά από φάουλ του Πεπκολάι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, στο 70’ ο Ζηρδέλης με σουτ στο «παραθυράκι» ύστερα από πάσα του Καραγκούνη διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 76’ ο Πεπκολάι πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Περτζόνι στο κάθετο δοκάρι και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 63’ όταν το σουτ του Καψιώχα από καλή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βασιλός, με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Παπαγεωργίου.

Α.Ο. ΝΑΡΘΑΚΙΟΥ (Ι. Βασιλείου): Ζεϊμπέκης, Κατσικόπουλος (62’ Λελεντζής), Νταιάκης, Τσαπέλας, Δημακόπουλος, Αρσενόπουλος, Καψιώχας (76’ Μπουλούτσος), Καραβαγγέλης (83’ Μπούμπας), Σπανός, Βράκας, Βαρελάς (76 Ζαγγανάς).

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γκουτζουρέλας, Μπούσιας, Νταμπώσης, Λαγός (55’ λ.τ. Καραγκούνης), Περτζιόνι, Αθανασούλης, Πεπκολάι (79’ Παναγιώτου), Πετάνι, Ζηρδέλης, Ματούλας (77’ Καλαϊτζίδης), Μπαρλαγιάννης (45’ Λαζαρίδης).

ΑΓΧΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Αγχωτική -βάσει της εικόνας του β’ ημιχρόνου- θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νίκη του Αετού Μακρυχωρίου επί του κατά ΑΣ Βορειοηπειρωτών με 3-1 στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης». Η ομάδα του Κ. Κατσάρα ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο μέρος, επέβαλε τον ρυθμό της, είχε την υπεροχή των κινήσεων και πίεσε τον αντίπαλό της, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, ωστόσο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο σκορ.

Συγκεκριμένα το 0-1 έγινε στο 23’ από τον Μάντζαρη, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, μετά την ασίστ του Αλεξανδρή, και με ψηλοκρεμαστό πλασέ παραβίασε την αντίπαλη εστία, ενώ το 0-2 σημειώθηκε στο 42’ από τον Σπανό (πήγε να παίξει το 1-2, ευνοήθηκε από την παρέμβαση αμυνομένου και πλάσαρε εύστοχα).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη, καθώς ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών βγήκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 48’ μετά από ενέργεια και σέντρα του Μούρι, ο Γαλάνης με ωραίο πλασέ μείωσε σε 1-2 και έβαλε τους γηπεδούχους ξανά στο παιχνίδι.

Ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών άρχισε να αναπτύσσει επιθετικές πρωτοβουλίες σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα με το α’ ημίχρονο. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα (στο 88’ ο Κλούρας από πλάγια αριστερά είχε δοκάρι), για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Παπαδόπουλος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και έβαλε τέλος στην αγωνία των συμπαικτών του.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ακρίβος με βοηθούς τους κ. Καραγιάννη και Σκριάπα.

ΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «Ο ΠΥΡΡΟΣ» (Δ. Βλάχος): Ξύτσας (46’ λ.τ. Νότας), Λίτσα, Σουλάι (65’ Π. Τσακούλης), Κάτσες (46’ Τζόγκας), Λέτσιος, Αλιάι, Σάρα, Σκέμπι, Μούρι, Λεσάι, Γαλάνης.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κατσάρας-Λ. Τέας): Αναστασίου, Γκαμπέτας (46’ Λάλλας), Ντιντής, Σπανός (62’ Σιάτρας), Κουμπούρας, Μητρούσκας, Κολοβός (45’ λ.τ. Παπαδόπουλος), Αλεξανδρής, Κλούρας, Μάντζαρης (90’+2’ Σουπεκιώτης), Μπενεχούτσος.

ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

ΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στην επανάληψη κρίθηκε το παιχνίδι στα Δένδρα (σκορ α’ ημιχρόνου 1-1) ανάμεσα στον τοπικό Κεραυνό και τη Λάρισα 2012, η οποία αποδείχθηκε πιο ουσιαστική και σφράγισε τη νίκη με 4-1.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με πολύ καλές προϋποθέσεις καθώς προηγήθηκαν στο 9’ με τον Αχ. Καλέση (απευθείας φάουλ).

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 19’ με τον Δ. Κίτσιο ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν το ίδιο δυνατά όπως και στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο 48’ και στο 52’ με τον Πέρπερα και στο 55’ με τον Απ. Καλέση.

Αντ' αυτού η Λάρισα 2012 ήταν πιο ουσιαστική και στο 60’ ο Δ. Κίτσιος και πάλι ύστερα από ασίστ του Ιωαννίδη έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-2), στο 73’ ο Τσιτσόπουλος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3, ενώ το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 82’ ο Ιωαννίδης από πάσα Δ. Κίτσιου.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης, με βοηθούς τους κ. Τάνα και Μπλιώνα.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ (Μ. Ταυλαρίδης): Ράγιας, Μπακού, Μπουζούκας, Τασιούλας, Σκριάπας, Γκάτης, Καλέσης Αχ. (70’ Καραδήμος), Πέρπερας, Καλέσης Απ., Παπαχατζής (60’ Τσούτσος), Καλούπας (50’ Σερδένης).

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Δ. Καπετανόπουλος): Παραλυκούδης, Δημόπουλος, Καλογιάννης, Π. Κίτσιος, Σχοινάς, Τσιτσόπουλος, Ιωαννίδης, Δ. Κίτσιος (87’ Ν. Ιορδανίδης), Δαλαμπύρας, Αντ. Φλώρος (10’ λ.τ. Γεωργίου), Κίτσας.

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ναρθακί-ΠΟ Ελασσόνας    0-3

Δένδρα-Λάρισα 2012         1-4

Α.Σ. Βορειοηπειρωτών-Μακρυχώρι         1-3

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (14:30)

Πελασγιώτιδα-Δαμασιακός (γήπ. «Κουκολίτσιος-Μουσιάρης»)

Σμόλικας-Ηρακλής Λάρισας

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass