Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στο τοπικό ποδόσφαιρο

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΣΛ *ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ: «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ – ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ»

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2020 22:23

Η υγεία ήταν, είναι και θα είναι το υπέρτατο αγαθό! Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για όλο τον πλανήτη, είναι να ξεπεραστεί ο «εφιάλτης» της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό, καθώς ήδη η ανθρωπότητα μετρά μεγάλες πληγές με χιλιάδες θανάτους.


Ο «εφιάλτης» του κορονοϊού έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο (και γενικότερα τον αθλητισμό). Το ποδοσφαιρικό καλεντάρι έχει αλλάξει, καθώς από τα εγχώρια πρωταθλήματα μέχρι τις μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίως τα πάντα έχουν ματαιωθεί ή μετατεθεί και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας και κατά συνέπεια και στον νομό, με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ να έχουν μπει στον «πάγο» μέχρι νεωτέρας, γεγονός που σημαίνει ότι και στο τοπικό ποδόσφαιρο η επόμενη ημέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Από την πρώτη στιγμή η ΕΠΣΛ προχώρησε στην αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ανδρικών και υποδομής, καθώς επίσης και όλων των δραστηριοτήτων της, όπως της σχολής διαιτησίας, των προπονήσεων των Μικτών ομάδων, των επιμορφωτικών συγκεντρώσεων των διαιτητών, αλλά και της λειτουργίας των γραφείων της. Το συνολικό κόστος δεν είναι μόνο αγωνιστικό (τι θα γίνει με την ολοκλήρωση της χρονιάς), αλλά και οικονομικό, καθώς η αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα για την ΕΠΣΛ.
«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι όμορφο και συναρπαστικό άθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πάνω απ’ όλα είναι η ίδια η ζωή, που απειλείται.
Σίγουρα η κρίση την οποία περνάμε έχει οικονομικές επιπτώσεις και στην ΕΠΣΛ. Έχουμε τέσσερις υπαλλήλους στα γραφεία, η λειτουργία των οποίων –όπως είναι γνωστό- έχει ανασταλεί και επομένως δεν έχουμε έσοδα από πουθενά (χορηγοί, πρόστιμα, δελτία, άλλες δραστηριότητες κ.λπ.)» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και πρόσθεσε:
«Όμως με τη χρηστή διαχείριση ως διοίκηση δημιουργήσαμε αποθεματικό και θα στηρίξουμε όποιον έχει ανάγκη, πρώτα τους υπαλλήλους και μετά κάποια άλλα πράγματα για να σωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε το αποθεματικό. Δεν είμαστε η διοίκηση των άδειων ταμείων. Άλλες Ενώσεις πλήττονται περισσότερο γιατί εισπράττουν τα ποσοστά από τη διαιτησία. Εμείς είμαστε η μοναδική ίσως Ένωση στην Ελλάδα που δεν εισπράττει ποσοστά από τη διαιτησία των τοπικών πρωταθλημάτων.
Η κατάσταση στα σωματεία είναι διαφορετική. Τα σωματεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, άρα και τα έξοδά τους και όποιοι δεν το έκαναν τους προκαλώ να το κάνουν για να μην επιβαρύνονται οικονομικά.
Θα παρθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε αποδείξει πως είμαστε μία δίκαιη διοίκηση και ό,τι αποφασίσουμε θα το κάνουμε μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για το καλό του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» επισήμανε ο κ. Μπουχλαριώτης.ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Καταγράφοντας τις αγωνιστικές ανάγκες στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ θα πρέπει να τονιστούν τα εξής:
Στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ το πρωτάθλημα σταμάτησε στην 24η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι εκκρεμούν έξι ακόμη αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, συν έξι επιπλέον αγωνιστικές για τα πλέι οφ και πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν.
Στην Α1 ΕΠΣΛ απομένουν οκτώ αγωνιστικές (έχει διεξαχθεί και η 22η αγωνιστική σε 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα), ενώ υπάρχει και η περίπτωση αγώνα ή αγώνων μπαράζ για την παραμονή.
Στη Β’ ΕΠΣΛ έχουν διεξαχθεί 15 αγωνιστικές και απομένουν άλλες επτά. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας θα ακολουθήσουν οι αγώνες μπαράζ για άνοδο.
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και οι εκκρεμότητες στα πρωταθλήμα υποδομής και φυσικά στο κύπελλο ΕΠΣΛ, το οποίο βρίσκεται στην ημιτελική φάση. Μέχρι τώρα έχει διεξαχθεί ο α’ ημιτελικός ανάμεσα σε Φαλανιακό και ΠΟΕ και απομένει ο επαναληπτικός, καθώς επίσης και οι δύο αγώνες του ζευγαριού Μακρυχώρι-Οικονόμος Τσαριτσάνης, αλλά και ο τελικός. Αν αναλογιστούμε ότι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ εμπλέκονται στα πλέι οφ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ (Μακρυχώρι, ΠΟΕ, Φαλανιακός) τότε η εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, υπό την έννοια ότι στόχος της διοργανώτριας αρχής ήταν οι ημερομηνίες του κυπέλλου να μην επηρεάσουν την εξέλιξη των πλέι οφ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και μέλος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, Λευτέρης Γρηγοριάδης επισήμανε τα εξής:
«Το παν είναι να ξεπεράσουμε την κρίση. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό γεγονός, αλλά υπεράνω όλων είναι η ίδια η ζωή. Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν ξέρουμε τι βάθος χρόνου θα χρειαστεί και επομένως δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα για το τι θα γίνει με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Φυσικά ακόμα κι αυτό όταν γίνει, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου οι ομάδες να επανακτήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Σκεφτείτε ότι δεν γίνονται ούτε προπονήσεις. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις να παίξεις μπάλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Άρα είναι πολύ δύσκολο το πώς θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αλλά και από τις οδηγίες που θα δοθούν από την ΕΠΟ.
Δεν ξέρουμε τι θα αφήσει πίσω της η πανδημία του κορονοϊού όταν τελειώσει.
Κύριο μέλημά μας όταν βγούμε από την κρίση είναι το να ξαναπατήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα πόδια του και να στηρίξουμε τις ομάδες να επιβιώσουν γιατί θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τις οποίες θα εξετάσουμε, όπως οι εμβόλιμες αγωνιστικές, η επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου, αλλά ακόμα και το ενδεχόμενο κατάργησης των πλέι οφ και πλέι άουτ. Θα τα δούμε όλα αυτά όταν βγούμε από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση και αξιολογήσουμε την κατάσταση».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass