Με υπογραφή Πινακά…

*Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΜΕ 2-1 *Ο ΔΕΚΑΕΝΝΙΑΧΡΟΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ *ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2020 21:00

23 χρόνια είχε να κερδίσει η ΑΕΛ στα Γιάννενα τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα (τελευταία επιτυχία στις 6 Απριλίου 1997 με 2-1 χάρη σε τέρματα των Προβίδα, Κόιτς για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας) και 22 χρόνια να πετύχει τέρμα.

Χθες έμελλε να σπάσει αυτήν την παράδοση, καθώς η ΑΕΛ κέρδισε με 2-1 (ίδιο σκορ που είχε κερδίσει την τελευταία φορά). Ηταν η πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και πανηγυρίστηκε έξαλλα, αφού είχε τη «σφραγίδα» του 19χρονου Λαρισαίου, Δημήτρη Πινακά, που πέτυχε και τα δύο τέρματα (66’, 85’), ενώ στο 61’ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ ο Λεό Μπαπτίστ. Οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν από το 54’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λώλη.
Η πρώτη φετινή νίκη αλλά και το πρώτο φετινό παιχνίδι που η ΑΕΛ σκοράρει δύο τέρματα ήταν απόρροια ενός παίκτη που δούλεψε στις Ακαδημίες της ΑΕΛ και από μικρή ηλικία είχε γαλουχηθεί στο Αλκαζάρ, αφού ήταν μόνιμος συνοδός του πατέρα του, επίσης φίλαθλος, με απόχρωση «βυσσινί»...
Η ΑΕΛ με αυτήν τη νίκη κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, την ψυχολογία της, έμαθε να κερδίζει με παίκτη παραπάνω και δικαίωσε τον μεγαλομέτοχο, Αλέξη Κούγια, για τη διαχείριση της εντός έδρας ήττας από τον Αστέρα Τρίπολης στηρίζοντας στην τεχνική ηγεσία τον προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου.
Και αντί να αλλάξει ο προπονητής, όπως γίνεται συνήθως, άλλαξε η ομάδα τακτική (άρχισε να παίζει με 3-5-2) και πρόσωπα στο αρχικό σχήμα δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Πλατέλλα, τον Νικολιά, τον Ηλιάδη και επίσης καθιέρωσε τον Πινακά στο αρχικό σχήμα.
Τέλος, πήρε απόφαση και έθεσε εκτός ομάδας τον Σετσέροβιτς, έστειλε μήνυμα στον Τόρζε (χθες ήταν καλός), ενώ να προσθέσουμε και το ρίσκο Γρηγορίου μέχρι το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης βάζοντας όποιον επιθετικό είχε στον πάγκο ακόμα και τον ανέτοιμο Γιουνές για να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Χρήσιμο αποδείχθηκε και το πάθημα της αριθμητικής υπεροχής που δεν εκμεταλλεύτηκε η ομάδα στον Βόλο κόντρα στον ΝΠΣ Βόλου (1-1). Το πάθημα έγινε μάθημα, και χθες στα Γιάννενα ακόμα και αν βρέθηκε η ομάδα πίσω, έκανε την ανατροπή.
Ωστόσο, η νίκη αυτή θα έχει μεγαλύτερη σημασία, εάν συνοδευτεί και με μία νέα την Κυριακή στο Αλκαζάρ κόντρα στη Λαμία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκίνησε με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους: Ηλιάδη, Μούζεκ, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή τους: Φιλίπ (αριστερά), Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιά, Μπέρτο (δεξιά) και στην επίθεση τους: Πλατέλλα, Πινακά.
Μετά την πρώτη φάση που έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ, τον Παμλίδη, οι «βυσσινί» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ελέω Χουτεσιώτη δεν μπόρεσαν να προηγηθούν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχοντας συντριπτική κατοχή μπάλας και πέντε κόρνερ έναντι κανενός του αντιπάλου. Χαρακτηριστική η φάση στο 19’, που ο Πλατέλλας σε μια πάσα «πάρε-βάλε» από τον Πινακά δε νίκησε τον Χουτεσιώτη.
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 54’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λώλη, αλλά το γκολ ήρθε για τον ΠΑΣ στο 61’ με τον Λεό.
Οι παίκτες της ΑΕΛ δεν το έβαλαν κάτω και ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου έριξε στον αγώνα όλους τους επιθετικούς που είχε διαθέσιμους, δηλαδή Τόρζε, Ντουρμισάι, Κωστή και Γιουνές, ενώ μετατρέπει το σύστημα σε 4-4-2 (ο Πινακάς πίσω από Ντουρμισάι και Γιουνές). Στο 85’ έρχεται το 1-2 πάλι με κεφαλιά του Πινακά, ύστερα από σέντρα του Τόρζε και η ΑΕΛ στη συνέχεια κράτησε τη μεγάλη νίκη.
Μία νίκη που την άξιζε πέρα για πέρα με βάση την εικόνα του αγώνα.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
11’: Μπαλιά του Λώλη στον Ελευθεριάδη και αυτός τροφοδοτεί με τη σειρά του τον Παμλίδη, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή καταλήγει άουτ.
14’: Ο Φίλιπ κάνει σέντρα από τα αριστερά και ο Μιλοσάβλιεβιτς πιάνει σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης απομακρύνει σε κόρνερ.
19’: Ατομική προσπάθεια του Πινακά που ξεπερνάει τον Παντελάκη δίνει στον Πλατέλλα την μπάλα που βγαίνει μόνος με τον Χουτεσιώτη αλλά αστοχεί, καθώς ο Μακρυχωρίτης τερματοφύλακας του ΠΑΣ αποκρούει σε κόρνερ.
20’: Το κόρνερ εκτελεί ο Πλατέλλας και ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά, αλλά αποκρούει πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Σάλιακας με κεφαλιά.
24’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς βγάζει ωραία μπαλιά στον Πινακά που από δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, όμως ο Χουτεσιώτης μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.
27’: Εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
35’: Σουτ Κάργας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ναγκί μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
60’: Διαγώνιο σουτ του Φιλίπ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Χουτεσιώτης.
61’: Βολέ του Χουτεσιώτη βρίσκει τον Λεό που ξεπερνάει στο σπριντ τον Μούζεκ και με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.
66’: Σέντρα από αριστερά του Φιλίπ και ο Πινακάς με ωραία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 1-1.
69’: Σουτ του Λεό από τα πλάγια αποκρούει ο Ναγκί.
83’: Σέντρα του Σάλιακα από δεξιά και ο Κριζμάν πιάνει δύσκολη κεφαλιά και μπλοκάρει ο Ναγκί.
85’: Από δεξιά ο Τόρζε κάνει σέντρα και ο Πινακάς με κεφαλιά κάνει το 1-2.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Πινακάς. Εξελίσσεται σε σπουδαίο παίκτη και μέχρι τώρα έχει πετύχει τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας. Κοντά του σε απόδοση ο Φιλίπ (πολύ σπουδαίο επιθετικά αριστερό μπακ) και ο Ηλιάδης (μία ακόμα φετινή αποκάλυψη). Ο Μπέρτος μαχητής όπως πάντα, ενώ ο Μούζεκ δεν ήταν καλός. Σταθερός όπως πάντα ο Μιχαήλ. Ο Σπαρβ αποτελεί εγγύηση στη θέση που παίζει, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς κάνει σπουδαία δουλειά σε όλο το γήπεδο. Ο Πλατέλλας και ο Νικολιάς ψάχνουν το γκολ. Μόλις το πετύχουν θα τους δούμε ακόμα καλύτερους, ειδικά τον πρώτο που παίζει στην επίθεση.
Ο Ναγκί δεν έχει καμία ευθύνη για τέρμα που δέχθηκε. Ο Ντουρμισάι δε φάνηκε, ενώ ο Γιουνές είναι μάλλον ανέτοιμος. Ο Τόρζε καλός, μας έχει συνηθίσει και σε καλύτερα παιχνίδια. Ο Κωστή ψάχνει «πατήματα» στο γήπεδο, ενώ ο Γρηγορόπουλος δεν είναι στο επίπεδο του Μπέρτου αλλά έχει δίψα για διάκριση.
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα μας άρεσαν οι Χουτεσιώτης, Σάλιακας και Λεό, υστέρησε ο Παμλίδης, ενώ στο πρώτος μέρος πολύ καλός ο Κάργας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Γιώργου Βρέσκα (Πιερίας) που εκτός από τις δύο κίτρινες στον Λώλη (η δεύτερη μετατράπηκε σε κόκκινη) έδειξε κίτρινες και στους: Κριζμάν, Πλατέλλα, Φιλίπ, Γιουνές.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Θόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης) και Θόδωρος Αϊνάλης (Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας (86’ Μπρένερ), Ντομίνγκεζ (74’ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Λεό (74’ Κριζμάν), Παμλίδης (62’ Καρτάλης).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ (64’ Ντουρμισάι), Σπαρβ (78’ Γιουνές), Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (78’ Κωστή), Μούζεκ, Πινακάς, Μπέρτος (68’ Γρηγορόπουλος), Νικολιάς (68’ Τόρζε).

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Αυτή η ομάδα παλεύει…

ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του εξέφρασε ο προπονητής της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου, τονίζοντας ότι αυτή η νίκη θα κάνει τους παίκτες του να «ανασάνουν» βαθμολογικά στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας ότι το πάθημα του Βόλου έγινε μάθημα στην ομάδα του.
Αναλυτικά:
«Νομίζω ότι μετά το μάθημα στο προηγούμενο παιχνίδι, είπαμε κάποια πράγματα για το πώς πρέπει να λειτουργούμε όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες. Μας προβληματίζει ότι δεχτήκαμε γκολ με υπεραριθμία. Δυστυχώς με μια αδράνεια στην άμυνά μας δεχόμαστε γκολ και αυτό πρέπει να το δουλέψουμε. Αυτό που κρατάω είναι ότι αυτή η ομάδα παλεύει και θα έπρεπε να έχουμε αρκετούς βαθμούς, αλλά από λάθη μας και ατυχία δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτή η νίκη θα συμβάλλει στην καλή ψυχολογία των παιδιών ώστε να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα».
Για το ότι η επιθετική γραμμή της Λάρισας δεν τα πήγαινε καλά: «Δεν θα έλεγα ότι δεν τα πήγαινε καλά η επιθετική γραμμή. Αν ανατρέξουμε στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να έχω ακόμη τα στατιστικά από το πρώτο ημίχρονο, ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει σε μια μεγάλη ευκαιρία που είχαμε με την εξαιρετική επέμβαση που έκανε ο Χουτσεσιώτης. Γενικά έχουμε φάσεις, δημιουργούμε, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε όσες φορές θα θέλαμε στο πρωτάθλημα. Στο σημερινό παιχνίδι βρήκαμε δύο γκολ και έχω πει ότι προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε στο να παράξουμε φάσεις για να είμαστε επιθετικοί είτε εντός, είτε εκτός έδρας».
Για το αν βρίσκουν ρυθμό: «Μία νίκη εκτός έδρας είναι τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ για τα παιδιά. Ειδικά για αυτά τα παιδιά που έβλεπαν τους κόπους τους να μην καρποφορούν. Κρατάω, όπως είπα, ότι αυτή η ομάδα παλεύει. Η προσπάθεια και μη βελτίωση αυτών των παιδιών γύρισε το παιχνίδι και ευελπιστώ και εγώ πως αυτοί οι τρεις βαθμοί θα τους κάνουν να ανασάνουν καλύτερα».

ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ»
Στο γεγονός ότι ο ΠΑΣ δέχθηκε δύο πολύ «φθηνά» γκολ από την ΑΕΛ στάθηκε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, μετά τη λήξη του αγώνα και αναφέρθηκε στον νόμο του Μέρφι. Ο Τρικαλινός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματίες και εξωαγωνιστικά, χαρακτήρισε πολύ όμορφο το γκολ του Λέο, που όμως δεν έδωσε ολική σιγουριά και ανέφερε πως η κόπωση δεν αποτελεί δικαιολογία.
Αναλυτικά:
Για την κόκκινη του Λώλη κι αν χάλασε το παιχνίδι εκεί για τον ΠΑΣ: «Ήταν μία εμβόλιμη αγωνιστική. Δεν είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο. Εκεί που ισορροπήσαμε το παιχνίδι με αλλαγή τακτικής στο δεύτερο ημίχρονο, δεχθήκαμε τη δεύτερη κίτρινη την ώρα που κάναμε την αλλαγή. Προηγηθήκαμε με 1-0 και δεχθήκαμε δύο πάρα μα πάρα πολύ φθηνά γκολ. Αλλά για μένα έγινε πράξη ο νόμος του Μέρφι. Αν στην προετοιμασία του παιχνιδιού δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι, θα σου βγει στο παιχνίδι».
Για το αν πλήρωσε ο ΠΑΣ το γεγονός ότι προερχόταν από ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, αν υπήρχε κόπωση: «Κούραση και κόπωση υπήρχε και στις δύο ομάδες, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Απλά εκεί που απαιτούμε να φτάσουμε μόνοι μας, πρέπει να είμαστε και έξω- αγωνιστικά λίγο πιο επαγγελματίες».
Τι έφταιξε και δεν βγήκε εικόνα φρεσκάδας στο σημερινό ματς: «Κάθε παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Το πρώτο μας ημίχρονο δεν ήταν καλό, αλλά σε ένα πρωτάθλημα θα έχεις και ημίχρονα που δεν θα είναι και τόσο καλά. Πιστεύω ότι ισορροπήσαμε, αλλά τότε δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα και μείναμε με δέκα. Παρόλα αυτά προηγηθήκαμε, στεκόμαστε και στα δύο φθηνά γκολ. Χάναμε μπάλα, δεν πιέζαμε στις σέντρες, είναι βασικά πράγματα και τα πληρώσαμε σήμερα ακριβά».
Για το αν δουλεύει αυτήν τη φάση στην προπόνηση με το γκολ του Λέο: «Είναι κάτι που θέλει αντίληψη. Το είδε ο Λευτέρης εκείνην την ώρα, έβαλε καλά ο Λέο το σώμα του, ένα γκολ ωραίο και σημαντικό, ενώ παίζαμε με δέκα παίκτες. Αλλά δεν μας έδωσε ολική σιγουριά».

 

 

Ο Λάμπρος Αγγελούδης στον δρόμο του Πινακά…
*ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ Ο ΑΝΤΑΝ ΣΕΤΣΕΡΟΒΙΤΣ

Η πολύ καλή παρουσία του Δημήτρη Πινακά στην ΑΕΛ ανοίγει τον δρόμο και για την προώθηση και άλλων νεαρών από τις μικρές ομάδες της ΑΕΛ. Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΠΑΕ ο 18χρονος Λάμπρος Αγγελούδης που αγωνίζεται στην U19.
Ο παίκτης πέρυσι αγωνιζόταν στον Αστέρα Μελισσοχωρίου και τώρα κάνει το μεγαλύτερο βήμα μέχρι στιγμής στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Η συνεργασία της ΑΕΛ με τον Σέρβο Ανταν Σετσέροβιτς παίρνει τέλος, καθώς η λαρισινή ομάδα ζήτησε από τον παίκτη να λύσει το συμβόλαιό του.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass