Τραγωδία στην Τούμπα…

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 5-0

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2021 21:04

Ο Αριστοτέλης θεωρούσε την τραγωδία σαν το ύψιστο είδος καλλιτεχνίας, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι είδος κακοτεχνίας και η ΑΕΛ «πλήρωσε» την τραγική χθεσινή της εμφάνιση στην Τούμπα με ήττα από τον ΠΑΟΚ με 5-0 στον πρώτο αγώνα του στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τρία γκολ πέτυχε ο Τζόλης (9’, 23’, 74’) και από ένα ο Κρμέντσικ (47’) και ο Ίνγκασον (55’).
Σε έναν θεσμό όπου η λαρισινή ομάδα έγραψε ιστορία, τώρα δέχτηκε πανωλεθρία που σίγουρα θα αποτελέσει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Μια ΑΕΛ που ναι μεν είχε το μυαλό στη μάχη της σωτηρίας στο πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρουσιάζεται τόσο άσχημη και αδιάφορη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δείχνουν οι ποδοσφαιριστές καλύτερη εικόνα, ιδίως ορισμένοι που έχουν την ευκαιρία.
Ο ΠΑΟΚ είχε δύο χρόνια να κερδίσει με 5-0 (από τη νίκη με τον Λεβαδειακό στη φιέστα του πρωταθλήματος του 2018), ενώ είχε κίνητρο να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από την ισοπαλία του πρωταθλήματος στο Αλκαζάρ (1-1).
Δυστυχώς η ΑΕΛ βρίσκεται σε τραγική ποδοσφαιρική κατάσταση…
Χθες ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Τάτσης παρέταξε την ομάδα με σχήμα 3-5-2 και έδωσε ευκαιρία σε Γκοτζαμανίδη, ενώ είδαμε για πρώτη φορά τον Καρανίκα (μετά την επιστροφή του) και τον Στοΐνοβιτς.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Ναγκί, στην άμυνα αγωνίζονταν οι Γκοτζιαμανίδης, Ζίζιτς, Μπέρτος, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι: Καρανίκας (δεξιά), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Μαϊδανός (αριστερά) και στην επίθεση ο Γλυνός με τον Ντουρμισάι.
Οι γηπεδούχοι, από την αρχή του αγώνα, πήραν τα ηνία και στο 8’ ο πρώτος που απείλησε την εστία του Ναγκί ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Ουάρντα, αλλά η κεφαλιά που έκανε (από εκτέλεση φάουλ του Ζίφκοβιτς) κατέληξε άουτ.
Τελικά, ο Χρήστος Τζόλης στο επόμενο λεπτό έκανε το 1-0. Ο Ζίφκοβιτς βρήκε με κάθετη πάσα τον Κρμέντσικ, που από δεξιά βγάζει σέντρα ακριβείας για τον Τζόλη, που κάνει το 1-0.
Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 19’. Ο Ζίφκοβιτς συνεργάστηκε με τον Κρμέντσικ, σούταρε, αλλά ο Νάγκι αποκρούει δύσκολα στη γωνία του, ενώ στο 21’ ο Τζόλης έχασε νέα ευκαιρία αφού ο Ναγκί απέκρουσε με τα πόδια στο ύψος της μικρής περιοχής.
Στο 23’ στη νέα μονομαχία Τζόλη και Ναγκί, νικητής βγαίνει ο πρώτος, αφού από υπέροχη πάσα του Αουγκούστο τον ξεπέρασε και παρά την προσπάθεια του Μπέρτου, έκανε το 2-0.
Το 2-0 δεν έφτανε στον ΠΑΟΚ και η πίεση έγινε ακόμα πιο ασφυκτική απέναντι σε μία ομάδα που έμοιαζε «ναυάγιο» σε τρικυμιώδη θάλασσα.
Και ο Ναγκί που ήταν σε καλή μέρα, στο 36’ σταμάτησε σουτ του Ζίφκοβιτς, μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στο 38’ κεφαλιά του Τζόλη ύστερα από σέντρα του Ουάρντα.

 

ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ
Η κλάση και η τεχνική του Ντουρμισάι έδωσαν την πρώτη τελική προσπάθεια, αλλά το σουτ του παίκτη της ΑΕΛ κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζ. Ζίβκοβιτς, ενώ στο 45’+1’ ένα σουτ του Κολομπίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

 

ΒΑΡΔΑΡΗΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ…
«Βαρδάρης» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο ΠΑΟΚ και στο 47’ έγινε το 3-0. Ο Α. Ζίβκοβιτς έκανε σέντρα από δεξιά και ο Κρμέντσικ έκανε το 3-0.
Στο 54’ ο Τζόλης έδωσε στον Ζίφκοβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ του Σέρβου κατέληξε άουτ.
Κάθε λεπτό που περνούσε ο ΠΑΟΚ μεγάλωνε την πίεση και στο 55’ ο Ουάρντα βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Ίνγκασον και ο Ισλανδός από κοντά έκανε το 4-0.
Στο 77’ ο Χρήστος Τζόλης κάνει το 5-0 με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από πάσα του Λάμπρου.

 

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟ…
Ο διασυρμός της ΑΕΛ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, αν στο 81’ ο Λάμπρου μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή δεν έστελνε την μπάλα άουτ. Προηγήθηκε σουτ του Τζόλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής που απέκρουσε ο Ναγκί.
Επίσης, δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η απόφαση του διαιτητή Γρατσάνη στο 88’ σε μαρκάρισμα του Μιλοσάβλιεβιτς πάνω στον Τζόλη μέσα στη μεγάλη περιοχή, σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν είχε κριθεί.

 

ΟΛΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ
Είναι περιττό να μιλάμε για την απόδοση των παικτών της ΑΕΛ…Ο Ναγκί ήταν ο... κορυφαίος. Ο Ζίζιτς δεν υπήρχε, ενώ ο νεαρός Γκοτζιαμανίδης μέχρι τώρα έχει παίξει στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ο Μπέρτος πάλευε αλλά ήταν μόνος. Ο Καρανίκας είναι σε περίοδο προσαρμογής αφού έχει να αγωνιστεί έξι μήνες, ενώ ο Μαϊδανός περιμέναμε να δείξει περισσότερα. Ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν περνάει τις καλύτερες του μέρες και ο Ηλιάδης ψάχνει να βρει τον ρυθμό των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.
Ο Ντουρμισάι ήταν μέτριος, ενώ ο Κολομπίνο χάθηκε και αυτός. Ο Γλυνός δεν καταλάβαμε αν αγωνίστηκε, ενώ οι αλλαγές (Νικολιάς, Πινακάς, Στοΐνοβιτς, Νουνιτς) πέρασαν απαρατήρητοι. Από τον ΠΑΟΚ όλοι οι παίκτες έμοιαζαν κόντρα στην τραγική ΑΕΛ ένα «κράμα» Μαραντόνα και Μέσι. Ο Χρήστος Τζόλης που για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε χατ-τρικ ήταν ο κορυφαίος. Δίκαια πήρε την μπάλα του αγώνα στο... σπίτι του.
Ακολούθησαν οι: Μάικλ Κρμέντσικ (πολύ καλό σέντερ φορ), Ίνγκασον, Ζίβκοβιτς, χωρίς βέβαια να υστερήσει κανένας.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Βαγγέλης Γρατσάνης από τον Σύνδεσμο Τρικάλων, μπορεί να μην είχε VAR, αλλά δεν είχε και ιδιαίτερα προβλήματα. Διαμαρτυρήθηκαν για το χρώμα της κάρτας οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα στο δεύτερο ημίχρονο του Ηλιάδη στον Περέιρα. Ο παίκτης της ΑΕΛ είδε κίτρινη…
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί του Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Κωνσταντίνος Καλαμπόλης (Αιτωλοακαρνανίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα (72’ Λύρατζης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Σοάρες, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (73’ Σβαμπ), Ουάρντα (60’ Λάμπρου), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Μουργκ), Τζόλης και Κρμέντσικ (59’ Κούτσιας).
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Ναγκί, Γκοτζιαμανίδης (63’ Τσόσιτς), Ζίζιτς, Μπέρτος (64’ Νικολιάς), Μαϊδανός, Κολομπίνο (82’ Στοΐνοβιτς), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Γλυνός (63’ Πινακάς) και Ντουρμισάι (76’ Νούνιτς).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας έχουν ως εξής:
*Βόλος-ΟΦΗ    2-0
(52’ Μαρτίνες, 85’ Μήτογλου)
*Άρης-Αστέρας Τρίπολης    2-0
(69’ Μαντσίνι, 75’ Μπερτόλιο)
*ΠΑΟΚ-ΑΕΛ    5-0
(9’, 21’, 74’ Τζόλης, 48’ Κρμέντσικ, 56’ Ίνγκασον)
*Παναιτωλικός-Ολυμπιακός    0-3
(20’ Μπρούμα, 65’ Βρουσάι, 85’ Σισέ)
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης    2-0
(7’ Σιμάνσκι, 88’ Λιβάι Γκαρσία)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος    Σήμερα
Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν ήδη προκριθεί, χωρίς αγώνα, ο Παναθηναϊκός και η Λαμία.

 

Τέλος ο Γιάννης Τάτσης

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό Γιάννη Τάτση που είχε παραιτηθεί το περασμένο Σάββατο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Κατόπιν συζητήσεως σε πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ του κ. Αλέξη Κούγια και του κ. Γιάννη Τάτση, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας του εξαίρετου προπονητή και ανθρώπου κ. Γιάννη Τάτση με την ΠΑΕ ΑΕΛ. Η ομάδα αύριο θα προπονηθεί κάτω από τις οδηγίες του κ. Κώστα Κατσάρα».
Σε δέκα παιχνίδια στη λαρισινή ομάδα ο Τάτσης είχε τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες.

 

ΙΣΟΜΕΡΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης δήλωσε: «Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, εμάς ο στόχος μας ήταν μια ισομερής επιβάρυνση γιατί το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα».

 

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ:
Ο σωστός δρόμος για να πετύχουμε…

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, μετά το πέρας της αναμέτρησης και μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε:
«Εμένα πάνω απ’ όλα μου αρέσει να βλέπω την καλύτερη λειτουργία της ομάδας. Δεν μου αρέσει να κερδίζουμε με γκολ τα οποία δεν είναι τόσο όμορφα ή τόσο ωραία και καλά οργανωμένα. Μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω πράγματα τα οποία τα έχουμε κάνει στην προπόνηση να βγαίνουν στον αγώνα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός ο δρόμος για να μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο είμαι σίγουρος ότι μπορούν να μπουν τα γκολ με έναν σταθερό τρόπο, ενώ αν τα πράγματα είναι στην τύχη, κάποιες φορές μπορούν να σου βγουν και κάποιες όχι».
Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από αυτά που είδες εντός γηπέδου από τους παίκτες του: «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, σε κάθε παιχνίδι. Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάποια γήπεδα δεν είναι και τόσο καλά, για να παιχτεί το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε έχοντας την κατοχή και την οργάνωση επιθετικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κάποιες φορές σε άλλες συνθήκες πρέπει να βρει άλλον τρόπο για να κερδίσεις».
Αναφορικά με τα επικείμενα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, σημείωσε: «Πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε ημέρα, πρέπει να βάλουμε την ομάδα πάνω από τα ονόματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για δύο ντέρμπι και ο καθένας από εμάς πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω. Πλέον από αύριο ξεκινάμε τη δουλειά και προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ:
Hθελα να πετύχω χατ-τρικ

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αγώνα Χρήστος Τζόλης, μίλησε για το χατ-τρικ που ήταν και το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα: «Είναι το πρώτο επαγγελματικό χατ-τρικ, είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα και με μια καλή εμφάνιση της ομάδας. Παίξαμε εξαιρετικά όλοι οι παίκτες. Ήθελα να μείνω μέσα για να κάνω το χατ-τρικ και ευτυχώς ο Πάμπλο Γκαρσία με κράτησε μέσα και τα κατάφερα. Θα δώσω σε όλους τους συμπαίκτες μου την μπάλα για να την υπογράψουν».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass