ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΛΟΣ:

Πώς κατέκτησε η Εθνική υδατοσφαίρισης το ασημένιο μετάλλιο

*Τι σημαίνει αυτό για το άθλημα και την επόμενη μέρα

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2021 21:15
Ο Δημήτρης Τσίκλος με την Κρυσταλία Διαμαντίδη, επίσης διεθνή πολίστρια της Βουλιαγμένης,  παρακολουθούν την αναμέτρηση των διεθνών μας  στον τελικό της Ολυμπιάδας του Τόκιο Ο Δημήτρης Τσίκλος με την Κρυσταλία Διαμαντίδη, επίσης διεθνή πολίστρια της Βουλιαγμένης, παρακολουθούν την αναμέτρηση των διεθνών μας στον τελικό της Ολυμπιάδας του Τόκιο

Χθες το πρωί οι Έλληνες φίλαθλοι, καθηλωμένοι στους καναπέδες ή στα καφενεία, παρακολουθούσαν την προσπάθεια της Εθνικής πόλο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Σερβίας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Το ίδιο κάναμε και εμείς έχοντας δίπλα μας τον αρχηγό αποστολής στο τελευταίο τουρνουά της Εθνικής στη Γεωργία (στο world league), τιμ μάνατζερ της Βουλιαγμένης, διεθνή πολίστα (55 φορές), πρωταθλητή Ευρώπης με τη Βουλιαγμένη, δύο φορές πρωταθλητή Ελλάδας, Δημήτρη Τσίκλο, στη γραφική Μηλίνα του Πηλίου. Τελικά ήταν χρυσή η Εθνική στην καρδιά μας, αλλά ασημένια στην κατάταξη, καθώς έχασε με 13-10 στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης. Μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας με τον Δημήτρη Τσίκλο μάς είπε: «Η Εθνική έκανε μια μεγάλη πορεία στην Ολυμπιάδα του Τόκιο που λίγοι την πίστευαν. Υπέστη μία ήττα και ήρθε δεύτερη, ενώ η Σερβία με δύο ήττες ήρθε πρώτη, σε ένα τουρνουά που δεν ήταν από τα φαβορί καμία από τις δύο ομάδες. Αυτά ήταν η Ουγγαρία και η Κροατία. Προσωπικά επειδή τους έζησα στη Γεωργία, τους το είχα πει και το είχα δηλώσει και δημοσίως πριν έναν μήνα ότι μπορούμε να πάρουμε μετάλλιο. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής υδατοσφαίρισης στους άνδρες και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό για τις επόμενες διοργανώσεις. Έχουμε πολύ καλό υλικό και τα νέα παιδιά που έρχονται είναι επίσης πολύ καλά και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την επιτυχία. Αυτή πρέπει να είναι η αρχή για την ελληνική υδατοσφαίριση και όχι το τέλος. Με βάση αυτήν την επιτυχία πρέπει να προχωρήσει το ελληνικό πόλο».

*Η Βουλιαγμένη άλλαξε το πόλο σε συλλογικό επίπεδο, με το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1997, τώρα μπορεί να αλλάξει και η ισορροπία των αθλημάτων προς όφελος της υδατοσφαίρισης;
«Είναι μια στιγμή που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και τα σωματεία και η ομοσπονδία για να μπορέσουμε να πάμε το πόλο λίγο παραπέρα. Ήδη είμαστε πολύ ψηλά και πρέπει να πάμε ακόμα ψηλότερα».

*Ποιο ήταν το μυστικό της Εθνικής πόλο;
«Σίγουρα η ομοιογένεια ήταν το πρώτο στοιχείο όπου ο καθένας ήξερε τι πρέπει να κάνει στον αγώνα. Δεν υπάρχει μεγάλο μυστικό, η άμυνα ήταν το βασικό και η φιλοσοφία ότι θα διεκδικήσουμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια».

*Η επιτυχία αυτή θα φέρει νέα παιδιά στο πόλο;
«Πιστεύω θα έρθουν νέα παιδιά στο πόλο, έρχονται νέα παιδιά... Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το μετάλλιο και να φέρουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στο άθλημα».

*Τα κολυμβητήρια φθάνουν;
«Τα κολυμβητήρια δεν επαρκούν, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε και να πιεστεί η Πολιτεία να κάνει ακόμα περισσότερα».

*Η διοίκηση στην Ομοσπονδία άλλαξε. Αυτό θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα μιας και αρχίζει η νέα διοίκηση έχοντας ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο;
«Δύσκολη ερώτηση, απλώς πιστεύω ότι είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο. Τοποθετήθηκαν καινούργια πρόσωπα σε καίριες θέσεις και αν γίνουν αυτά που έχει δηλώσει ο νέος πρόεδρος κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος θα υπάρχουν στον υγρό στίβο καλύτερες μέρες».

*Και για σένα η επόμενη μέρα;
«Η επόμενη μέρα θα με βρει στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ως μέλος της διοίκησης και πιο πολύ στην υδατοσφαίριση. Και όπως είπα και στον αντιπρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Αφρουδάκη, δηλώνω παρών σε κάθε προσπάθεια της ομοσπονδίας και της Εθνικής ομάδας».
Στον επίλογο ο Δημήτρης Τσίκλος μάς είπε ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να γίνει και μια προσπάθεια οι Έλληνες πολίστες να μη φεύγουν στο εξωτερικό και με τη χρηματοδότηση της Πολιτείας να δημιουργηθεί μια ισχυρή ελληνική ομάδα όπου στόχο θα έχει να συνεχιστούν οι διακρίσεις της Εθνικής, αφού τη νέα χρονιά υπάρχει το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και σε αυτά η Εθνική μας ομάδα, τόνισε, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο...

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass