Hττα με φιλική ανατροπή στη Φιλιππούπολη

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ 2-0 ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ 3-2

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2021 21:23

Ενδιαφέρουσα φιλική αναμέτρηση διεξήχθη χθες το απόγευμα στο ηλιόλουστο γήπεδο της Φιλιππούπολης ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και τη Νίκη Βόλου, η οποία κατάφερε να κερδίσει με ανατροπή 3-2.


Οι προπονητές των δύο ομάδων -Μαρσέλο Στράτσια για τους γηπεδούχους και Αλέκος Βοσνιάδης για τους φιλοξενούμενους- μπόρεσαν να βγάλουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες τους. Από ένα ημίχρονο άνηκε στις δύο ομάδες, με τους «κυανόλευκους» της Λάρισας στο πρώτο μέρος να δείχνουν σε κάποιες στιγμές γιατί τους χωρίζει μία κατηγορία, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη έδειξε πείσμα και εγωισμό με το αποτέλεσμα να τη δικαιώνει, έστω κι αν ο Απόλλωνας δεν είχε πλέον κανέναν βασικό του παίκτη μέσα.
Για τον Απόλλωνα, ο Αργεντινός τεχνικός Μαρσέλο Στράτσια προτίμησε το 4-4-2, με τον Νοτιοαφρικανό Νόρμαν στη θέση του τερματοφύλακα. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Σκούπρας και αριστερός ο Τιμπουέ, ενώ ο Γιαννίτσης με τον Καρρίκι συνέθεσαν το δίδυμο των σέντερ μπακ. Οι Χατζής και Λίταινας ήταν οι κεντρικοί χαφ, έχοντας στα δεξιά τους τον Αμπντέλ και στα αριστερά τον Μπαλογιάννη, ενώ ο Νάτσο Γκονζάλες με τον Παναγιώτου έπαιξαν στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τη Νίκη με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάγιτς. Το δεξιό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Πάνος και το αριστερό ο Παναγιωτίδης, ενώ οι Ανδρέου και Τσιμπούκας ήταν οι δύο στόπερ. Ο Μπόσιο με τον Κυριακίδη κινούνταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ πιο ελεύθερο ρόλο είχε ο Λούκας Γκαρσία, καθώς ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Κάσος και από τα αριστερά ο Βλαχομήτρος, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Ροχάνο.
Σε ένα μέτριο για τα δεδομένα των ομάδων πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε μόνο κάποιες καλές ενέργειες από πλευράς των γηπεδούχων, ο Απόλλων Λάρισας «ευτύχησε» να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον αρχηγό του, τον Κώστα Χατζή, με αποτέλεσμα η φιλοξενούμενη ομάδα να χάσει τη συγκέντρωσή της και να μην μπορεί να απειλήσει. Στη συνέχεια, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο γηπεδούχος Απόλλωνας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Δημήτρη Λίταινα έπειτα από διαρκή αδράνεια της άμυνας της Νίκης Βόλου. Γενικά στο πρώτο ημίχρονο οι συνήθεις ύποπτοι από πλευράς γηπεδούχων ήταν ο Λίταινας με συμπαραστάτες τον Γκονζάλεζ και τον Σκούπρα, οι οποίοι έκαναν όλο το παιχνίδι επιθετικά του Απόλλωνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η φιλοξενούμενη ομάδα ανέβασε στροφές και σε συνδυασμό με την αλλαγή ολόκληρης της ενδεκάδας του Απόλλωνα αρχικά μείωσε το σκορ με τη δυνατή κεφαλιά του Κάσσου. Στη συνέχεια δεν έριξε καθόλου τον ρυθμό της με αποτέλεσμα να καταφέρει να φέρει στα ίσια το παιχνίδι με ακόμα μία κεφαλιά, αυτήν τη φορά του Τζιώρα ένα τέταρτο πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Παρόλ’ αυτά οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη δεν σταμάτησαν εκεί και κατάφεραν, εν τέλει, να γυρίσουν το παιχνίδι με τον Λαρισαίο Σάββα Σιατραβάνη.
Αναλυτικότερα, στο 6’ λεπτό της αναμέτρησης ο Απόλλωνας κέρδισε το πρώτο κόρνερ του αγώνα, το οποίο εκτέλεσε γρήγορα ο Λίταινας με κοντινή πάσα στον Γκονζάλεζ, ο οποίος με σέντρα ακριβείας βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Χατζή που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Μπάγιτς με κεφαλιά (1-0). Στο 18’ λεπτό ο Γκονζάλεζ με ωραία ενέργεια προσπέρασε τον αριστερό οπισθοφύλακα των φιλοξενούμενων τον Τσιμπούκα κι έσπασε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά το τελείωμα του Λίταινα ήταν αδύναμο. Έπειτα από δύο λεπτά στο 20’ σε μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Νίκης Βόλου, ο Λίταινας έπιασε το σουτ το οποίο αρχικά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς, όμως στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της φιλοξενούμενης ομάδας και κατάφερε να νικήσει με ένα δυνατό σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το 2-0.
Η μόνη αξιόλογη φάση για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη στο πρώτο μέρος ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα στο 43’ λεπτό με κεφαλιά του Βλαχομήτρου που, όμως, κόντραρε τελευταία στιγμή πάνω στον Σκούπρα πριν καταλήξει στην εστία. Στο 44’ λεπτό και την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Λίταινας πραγματοποίησε ένα ακόμα σουτ έξω από την περιοχή της Νίκης Βόλου το οποίο, όμως, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γρηγοριάδη χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Βόλου που ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, άρχισε να απειλεί από νωρίς και στην πρώτη καλή ευκαιρία που της παρουσιάστηκε έπειτα από σέντρα του Κυρίτση από τα δεξιά, ο Κάσσος έπιασε μία δυνατή κεφαλιά και νίκησε τον Μάντζαρη που τη βρήκε με τα ακροδάχτυλα αλλά εν τέλει κατέληξε στο βάθος της εστίας μειώνοντας έτσι σε 2-1 στο 52’ λεπτό. Στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες ημιτελείς προσπάθειες από πλευράς φιλοξενούμενων οι οποίοι είχαν το μονόλογο στο δεύτερο ημίχρονο και στην πρώτη καλή ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε κατάφεραν να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι έπειτα από κόρνερ του Σιατραβάνη και δυνατή κεφαλιά του Τζιώρα (2-2). Στο 78’ ο Κάσσος έκλεψε την μπάλα ακριβώς έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 80’ σε σουτ του Τζοβάρα μπλόκαρε εύκολα την μπάλα ο Μάντζαρης.
Στο 82’ λεπτό με διπλή προσπάθεια ο Μάντζαρης εξουδετέρωσε το σουτ του Μέτσε και φτάνουμε στο 85’ λεπτό της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι έπειτα από συρτό σουτ του Σάββα Σιατραβάνη στην αριστερή γωνία του Μάντζαρη, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-3 με ανατροπή, υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία της Ανδρομάχης Τσιοφλίκη σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι της Super League 2, ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες της Δημήτρης Μίχος, Νίκος Βαλιώτης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Στράτσια): Μπραντό, Γιαννίτσης, Καρρίκι, Τιμπουέ, Σκούπρας, Χατζής, Λίταινας, Λεμάνγκρ, Γκονζάλεζ, Παναγιώτου, Μπαλογιάννης.
Στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι: Μάντζαρης, Καπουράνης, Γεωργακόπουλος, Καλούσης, Ερνάντες, Ντόλοβακ, Ν’γκο, Αλμπάνης, Ζαχόπουλος, Ζιάκας, Κοντοθανάσης Λουκάς, Σκύφτας.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης):
(Α’ μέρος): Μπάγιτς (30’ Γρηγοριάδης), Πάνος, Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Τσιμπούκας, Μπόσιο, Κυριακίδης, Λούκας Γκαρσία, Κάσος, Βλαχομήτρος, Ροχάνο.
(Β’ μέρος): Γρηγοριάδης (60’ Αποστολίδης), Γ. Κυρίτσης, Τζοβάρας, Αλιατίδης, Γρομητσάρης, Παναγιώτου, Μέτσε, Σιατραβάνης (86’ Χατζηκωνσταντίνου), Κάσος (86’ Αλτιντζής), Βασιλείου, Τζιώρας.

 

Των Χρήστου Αρχοντούλη-Μάριου Τζήκα
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass