Το ντέρμπι του ...Ογκμποε

ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 2-0 - Ο ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ... ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ (ΜΑΥΡΙΑΣ, Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ) - ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ, ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΔΗΣ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2022 21:03

Ο Μάριος Όγκμποε είναι ο παίκτης που έκρινε τα λαρισινά ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς από τα επτά τέρματα που πέτυχε συνολικά η ΑΕΛ (έναντι κανενός του Απόλλωνα Λάρισας), ο ίδιος σημείωσε τα πέντε (τα άλλα δύο έχουν σκοράρει ο Κούστα και ο Γλυνός).


Όπως και στον αγώνα Κυπέλλου Απόλλωνα-ΑΕΛ (0-3) έτσι και χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Όγκμποε πέτυχε δύο γκολ (62’, 64’) και η ΑΕΛ κέρδισε με 2-0 εκτός έδρας καθαρά και δίκαια, εκμεταλλευόμενη ως ομάδα το «βάθος» του πάγκου της, αφού οι δύο αλλαγές του Γκουτσίδη έκριναν το παιχνίδι, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Μαυριάς. Ο Γράφας δεν είχε λύσεις από τον πάγκο. Στα αξιοσημείωτα ότι έπαιξε αριστερό μπακ ο Θεολόγου (όταν τραυματίστηκε ο Ομάρ στο 62’) και όπως αποκάλυψε ο Γκουτσίδης σε αυτήν τη θέση έπαιζε στον Ατρόμητο Αθηνών όταν τον είχε πάλι παίκτη (ο Γκουτσίδης ήταν συνεργάτης του Παράσχου).
Ο Όγκμποε λοιπόν για ένα ακόμα ντέρμπι ήταν πρωταγωνιστής, αλλά είχε τρομερή βοήθεια από τους αλάνθαστους Κολομπίνο, Γκοτζαμανίδη και Ηλιάδη. Από την άλλη, ο Απόλλωνας Λάρισας έπαιξε αμυντικά, αφού ο τεχνικός Θωμάς Γράφας γνωρίζοντας ότι δεν έχει πολλές επιλογές παίζει «κλειστά» και προσπαθεί με αντεπιθέσεις να πετύχει τέρμα.
Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπήρξαν επεισόδια, ήταν ήρεμο παιχνίδι (παρά τα λάθη του διαιτητή) και βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου όσοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο είδαν έναν ωραίο αγώνα.
Η ΑΕΛ για μία ακόμα φορά έδειξε ότι έχει πιο υψηλή ποιότητα, διεκδικεί επί ίσοις όροις την άνοδο, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας θα δώσει τη δική του μάχη μέχρι να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, αν και με τον Γράφα έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Δυσάρεστο για την ΑΕΛ ότι κέρδισαν Βέροια και Αναγέννηση Καρδίτσας, η δεύτερη μετά από επεισοδιακό αγώνα, με την ομάδα της Καβάλας να διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με τη γνωστή τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Θ. Παπαγεωργίου, Γιάκος (σε ρόλο επιτελικού μέσου), Κολομπίνο και στην επίθεση βρέθηκαν οι: Νικολιάς (αριστερά), Όγκμποε, Ακούνια (δεξιά).
Από την άλλη, ο Απόλλωνας Λάρισας έπαιξε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αστρά, στην άμυνα ήταν οι: Λουκάς (δεξιά), Γιαννίτσης, Καλούσης, Τιμπουέ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Ζιάκα, Λίταινα, με πιο μπροστά τους: Μπαλογιάννη (δεξιά), Νούσιο, Χατζή (αριστερά) και στην επίθεση τον Σταματή.
Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ είχε την υπέροχη, αλλά χωρίς να δημιουργεί κάποια μεγάλη φάση, αφού έκαναν μόλις δύο σουτ, ενώ το πρώτο κόρνερ το κέρδισε στο 35’.
Ο Απόλλωνας στο διάστημα αυτό αμυνόταν πολύ καλά, χάρη στο αμυντικό δίδυμο των Καλούση, Γιαννίτση και τους Ζιάκα, Λίταινα πιο μπροστά.
Η ΑΕΛ τελείωσε το ημίχρονο με παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως για ένα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή που δεν δόθηκε σε βάρος του Όγκμποε.
Στο δεύτερο μέρος μέχρι το 60’ υπήρχε ισορροπία στον αγώνα και εκεί ο Γκουτσιδης άρχισε να εκμεταλλεύεται τον «πλούσιο» πάγκο του βάζοντας τον Κ. Παπαγεωργίου και τον Μαυριά. Από τον Παπαγεωργίου ξεκίνησε και το πρώτο γκολ του Όγκμποε που έκανε το 1-0, ενώ από τον Μαυριά το δεύτερο πάλι από τον Όγκμποε.
Σε τρία λεπτά με τα δύο γκολ του συγκεκριμένου παίκτη κρίθηκαν όλα.
Από κει και πέρα στην ΑΕΛ άρχισε η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, ενώ ο Απόλλωνας δεν είχε επιλογές. Ο Γκουτσίδης έβγαλε τον Ηλιάδη που προέρχεται από τραυματισμό για να τον προφυλάξει, ενώ όταν τραυματίστηκε ο Ομάρ έκανε την έκπληξη με τον Θεολόγου αριστερά.
Μάλιστα, για πρώτη φορά, είχε δύο σέντερ μπακ στον πάγκο, τον Μαξιμένκο (πήρε τη θέση του Ηλιάδη) και τον Θεολόγου αφού υπήρχε ο τραυματισμός του Ηλιάδη.
Στο τέλος θα μπορούσε να είχε κερδίσει με 3 ή 4-0, αλλά ο Αστράς απέδειξε ότι είναι ένας καλός τερματοφύλακας για την κατηγορία.
Από την άλλη, ο Απόλλωνας προς το τέλος πήγε να μειώσει, αλλά τα σουτ έγιναν εύκολη λεία για τον Θεοδωρόπουλο.
Το τελικό 0-2 είναι απόλυτα δίκαιο για την ΑΕΛ και αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
3’: Σουτ του Ακούνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Αστράς.
22’: Ο Κολομπίνο σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής
62’: Εκτέλεση φάουλ από τον Κώστα Παπαγεωργίου και ο Όγκμποε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 1-0.
64’: Ο Μαυριάς σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Αστράς και η μπάλα φθάνει αριστερά όπως επιτίθεται η ΑΕΛ έξω από τη μεγάλη περιοχή όπου με ένα εκπληκτικό σουτ ο Όγκμποε κάνει το 2-0, τη στιγμή που ο Αστράς ήταν εκτός θέσης.
68’: Σουτ του Μαυριά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
77’: Ο Κολομπίνο τροφοδοτεί τον Όγκμποε που μπαίνει μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει, αλλά ο Αστράς αποκρούει...
80’: Σουτ του Νούσιου μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
83’: Σουτ του Μπαλογιάννη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
86’: Σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Αστράς.
90’+2’: Σουτ του Ακούνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Αστράς.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Όγκμποε και τον ακολούθησαν οι Κολομπίνο, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης. Πετυχημένες οι αλλαγές του Γκουτσίδη: Κ. Παπαγεωργίου, Θεολόγου, Μαυριάς.
Ο Θεοδωρόπουλος μέχρι το 80’ ήταν θεατής, ενώ Μπέρτος και Ομάρ έδωσαν πολλές επιθετικές βοήθειες. Ο Γιάκος, ενώ έτρεχε ασταμάτητα, δεν του βγήκαν οι μπαλιές, ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Ο Ακούνια έψαχνε το γκολ, αλλά δεν το κατάφερε, ενώ ο Νικολιάς είναι θεαματικός και πιστεύουμε ότι αν βάλει ένα γκολ θα πάρει άλλον αέρα. Ο Μαξιμένκο είχε θετική παρουσία.
Από τον Απόλλωνα Λάρισας μόνο στο πρώτος μέρος υπήρχαν διακριθέντες και ήταν τα δύο σέντερ μπακ Καλούσης, Γιαννίτσης και οι Ζιάκας, Λίταινας. Στο δεύτερο μέρος δεν άντεξαν την πίεση του Όγκμπoε. Ο Αστράς ευθύνεται για το δεύτερο τέρμα αλλά έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις στη συνέχεια του αγώνα. Ο Λουκάς με τον Τιμπουέ ταλαιπωρήθηκαν αρκετά... Η απουσία του Σκούπρα εμφανής.
Ο Χατζής μαχητής και ο παίκτης που αποτελεί πραγματικό αρχηγό σε μια ομάδα. Αυτό τον γλίτωσε στο 61’ από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Νικολιά.
Ο Νούσιος με τον Μπαλογιάννη σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Σταμάτης εγκλωβίστηκε.
Οι αλλαγές σωστά μπαίνουν στο παιχνίδι ως... αλλαγές.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) δεν τα κατάφερε καλά. Και με τα λάθη του έδωσε αφορμή στην ΑΕΛ να βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας που, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα κερδίσαμε μία πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή όπως είναι ο κ. Γράφας, που έχει αλλάξει την εικόνα της και έχει φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάνοντας μία καταπληκτική εμφάνιση επί 90 λεπτά, με σκορ που μας αδικεί.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά αντιμετωπίσαμε μία ακραία εχθρική διαιτησία από τον διαιτητή της Αθήνας Κωνσταντίνο Περράκη και τον πρώτο βοηθό Ηλία Παπαδόπουλο Μακεδονίας, ευτυχώς που η ομάδα ήταν καταιγιστική, γιατί οι δύο αυτοί έκαναν τα πάντα για να μην κερδίσουμε.
Ο διαιτητής άφησε το αντιαθλητικό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα σε κάθε φάση ατιμώρητο, άφησε τους παίκτες του Απόλλωνα να έχουν σακατέψει στο ξύλο με εξοντωτικά κτυπήματα από πίσω τους Όγκμποε, Νικολιά, και Acuna, δίνοντας κίτρινη κάρτα όχι σε αυτούς που τους σακάτεψαν στο ξύλο, αλλά στον Όγκμποε που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί την 5η φορά».
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπέρτος, Όγκμποε, Χατζής, Ζιάκας, Μπαλογιάννης.
Και για τις υποδείξεις του πρώτου βοηθού Ηλία Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) διαμαρτύρεται η ΑΕΛ, ενώ πολύ καλός ο Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Λουκάς (90’ Ποτόσογλου), Νούσιος (84’ Σούλτσε), Καλούσης, Τιμπουέ, Ζιάκας (78’ Λεμάν), Χατζής, Μπαλογιάννης (90’ Περάκης), Γιαννίτσης, Σταματής.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ Ομάρ (67’ Θεολόγου), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης (69’ Μαξιμένκο), Θ. Παπαγεωργίου (59’ Μαυριάς), Γιάκος (59’ Κ. Παπαγεωργίου), Κολομπίνο, Όγκμποε, Νικολιάς, Ακούνια.

 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ
Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λάρισας. Κίτρινη κάρτα είδε ο Μανώλης Μπέρτος που έφθασε τις τέσσερις και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2, ενώ ακόμα «κιτρινίστηκε» ο Μάριος Όγκμποε. Έτσι πλέον ο Μάριος Όγκμποε, ο Αμπούντ Ομάρ, ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς και ο Ματίας Ακούνια, βρίσκονται στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρουν κίτρινη κάρτα, θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Χάρης Ηλιάδης, Αντριάν Κολομπίνο, Νίκος Γκοτζαμανίδης, Μανώλης Μπέρτος 4, Ματίας Ακούνια, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Αμπούντ Ομάρ, Μάριος Όγκμποε 3, Κώστας Παπαγεωργίου, Παντελής Θεολόγου 2, Σπύρος Γλυνός, Ευριπίδης Γιάκος, Γκαμπριέλ Ραμίρεζ, Μαξίμ Μαξιμένκο, Θανάσης Παπαγεωργίου 1.

 

Δώσε ελπίδα...

Η Super League 2 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Ελπίδα, αφιέρωσε τη 19η αγωνιστική στους πραγματικούς ήρωες της ζωής και  κάλεσε με ένα πανό στην αρχή του παιχνιδιού, να βοηθήσουν στην ίασή τους. Από τα μεγάφωνα του γηπέδου διαβάστηκε το εξής μήνυμα: «Γίνε δότης μυελού των οστών. Κάθε χρόνο εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο τουλάχιστον 250.000 χιλιάδες νέες περιπτώσεις καρκίνου σε παιδιά. Είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά μετά από τα ατυχήματα. Είναι όμως η πρώτη αιτία θνησιμότητας στα παιδιά λόγω ασθένειας. Η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή αντιμετώπιση συμβάλλουν στην ίαση περισσότερων παιδιών. Στις ανεπτυγμένες χώρες το ποσοστό ίασης μπορεί να ανέλθει μέχρι 75%. Και η δική μας βοήθεια μπορεί να είναι μια. Η Super League 2 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Ελπίδα, αφιερώνει τη 19η αγωνιστική στους πραγματικούς ήρωες της ζωής και σας καλεί να βοηθήσετε στην ίασή τους. Γίνε δότης μυελού των οστών σήμερα. Λίγο σάλιο μπορεί να σώσει μια ζωή. Κάλεσε ή κάνε κλικ στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Ελπίδα και μάθε πώς».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass