ΑΕΛ

Πήρε βαθμό, αλλά είναι στο -5

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (1-1)

Δημοσίευση: 15 Απρ 2022 21:12

H ΑΕΛ πήρε χθες στον Βόλο έναν βαθμό από τη Νίκη Βόλου (1-1) στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, μείωσε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Βέροια, αλλά είναι δύσκολο να πάρει την πρώτη θέση στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια και να παίξει αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Super League 1 αφού μέχρι τώρα η ομάδα της Ημαθίας έδειξε ότι δεν χάνει εύκολα βαθμούς.


Η ΑΕΛ έχει παράπονα από τη διαιτησία του Σπύρου Ζαμπαλά για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε βάρος του Μαξιμένκο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα που πέτυχαν στο 6’ με τον Μιράντα για να ισοφαρίσει ο Μάριος Όγκμποε με εκτέλεση πέναλτι στο 52’.
Η λαρισινή ομάδα ήταν πολύ καλή στο δεύτερο μέρος και άξιζε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μόνο βαθμολογικά αδιάφορη δεν παρουσιάστηκε... Μάλλον ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης ήθελε να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τον τρόπο που είχε φύγει επί εποχής Πλεξίδα από την ΑΕΛ...

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ παράταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1, έχοντας τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους  Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Μπέρτο, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Ραμίρεζ, Γαρουφαλιά και μπροστά τους ο Κώστας Παπαγεωργίου, έχοντας στα πλάγια τους Μαυριά (αριστερά), Γλυνό (δεξιά) και στην επίθεση τον Κούστα.
Η Νίκη Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ απείλησε την εστία της ΠΑΕ ΑΕΛ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μιράντα από δεξιά, ο Κουσκουνάς μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε κεφαλιά που έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 6’ η Νίκη Βόλου έκανε το 1-0 όταν ο Μιράντα εκτέλεσε  φάουλ, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κ. Παπαγεωργίου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου.
Από κει και πέρα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, τα ηνία του αγώνα ανέλαβε η ΑΕΛ. Στο 20’ το σουτ που έπιασε ο Κώστας Παπαγεωργίου έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ τρία λεπτά αργότερα και το σουτ του Γλυνού έξω από τη μεγάλη περιοχή είχε την ίδια κατάληξη (άουτ).
Η Νίκη Βόλου είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο όπου έχασε ευκαιρίες. Στο 29’ ο Βασιλείου από αριστερά έκανε μπαλιά στον Μιράντα που την έδωσε στον Πάνο, που πιάνει δυνατό σουτ και ο  Θεοδωρόπουλος αποκρούει σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Μιράντα, ο Τσουκαλάς θα πάρει την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Μαϊδανός διώχνει πάνω στη γραμμή.
Στο 36’ έχουμε το ίδιο σκηνικό με το 29’. Ο Βασιλείου κάνει σέντρα στον Μιράντα και αυτός τη δίνει στον Πάνο που σουτάρει δυνατά και η μπάλα περνάει μόλις άουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκινάει με τρεις αλλαγές για την ΑΕΛ. Ο Μπέρτος που ήταν τραυματίας δίνει τη θέση του στον Γρηγορόπουλο, για να παίξει σέντερ μπακ ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο νεοεισελθών παίκτης να παίξει δεξιά. Επίσης μπήκε στον αγώνα ο Κολομπίνο αντί του Γαρουφαλιά και ο Όγκμποε αντί του Κούστα.
Στο 52’ η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε με το χέρι. Ο Όγκμποε εκτελεί και κάνει το 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα στο 55’ ο Όγκμποε δίνει αριστερά στον Μαυριά που έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ το οποίο καταλήγει άουτ.
Η Νίκη Βόλου στη μοναδική φάση που έκανε στο δεύτερο μέρος όταν ο Μιράντα από αριστερά έκανε σέντρα, αλλά ο Μαξιμένκο προ του Κουσκουνά απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 66’ ο Μαυριάς από αριστερά, έκανε σέντρα, και ο Όγκμποε κάνει γυριστή κεφαλιά, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει σταθερά.
Ο Κολομπίνο στο 74’ κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπάγιτς αποκρούει σε κόρνερ.
Ο Γκουτσίδης βάζει και τον Νίνο (νωρίτερα είχε μπει ο Μιλτιάδης) σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα  και να πιέσει  για ένα δεύτερο τέρμα.
Στο 84’ ο Μιλτιάδης επιχείρησε σέντρα από δεξιά,  η μπάλα λόγω του αέρα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει μόλις άουτ.
Στο 89’ ο Μαϊδανός κάνει σέντρα από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Κολομπίνο που κάνει σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, βρίσκει η μπάλα στον Κυριακίδη και καταλήγει στον Μπάγιτς.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Από τον διαιτητή Σπύρο Ζαμπαλά (Ηπείρου) έχει πολλά παράπονα η ΑΕΛ που ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μαξιμένκο στο πρώτο μέρος, ενώ για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στη Λάρισα μίλησε για τη διαιτησία ο Παναγιώτης Γκουτσίδης.
Πέναλτι ζήτησε και η Νίκη Βόλου υποστηρίζοντας ότι στο τελευταίο λεπτό η μπάλα βρήκε το χέρι του Ραμίρεζ.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Αθανάσιος Κόλλιας, Θεόφιλος Μωϋσιάδης από την Ένωση Ηπείρου.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μπέρτος (42’), Κ. Παπαγεωργίου (59’) και ο προπονητής της Λάρισας Κώστας Γκουτσίδης, ενώ από τη Νίκη Βόλου ο Μιράντα στο 88’.ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Παναγιωτίδης (78’ Γκαρσία), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μιράντα, Βασιλείου (65’ Βλαχομήτρος), Κουσκουνάς.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μπέρτος (46’ Γρηγορόπουλος), Μαξιμένκο, Μαϊδανός, Ραμίρεζ, Κ. Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46’ Κολομπίνο), Μαυριάς (78’ Νίνο), Γλυνός (67’ Μιλτιάδης), Κούστα (46’ Όγκμποε).

 

Οι τρεις τελευταίοι αγώνες...

Τα τρία τελευταία παιχνίδια για Βέροια και ΑΕΛ έχουν ως ακολούθως:
*ΒΕΡΟΙΑ (68 βαθμοί): Ξάνθη (εντός), Θεσπρωτός (εκτός), Καβάλα (εντός)
ΑΕΛ (63  βαθμοί): Ολυμπιακός Βόλου (εντός), ΠΑΟΚ Β’ (εκτός), Τρίκαλα (εντός)

 

Δεν παίζει με Τρίκαλα ο Κώστας Παπαγεωργίου

Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου, ο Κώστας Παπαγεωργίου (που έφτασε τις τέσσερις και δεν θα παίξει στον αγώνα με τα Τρίκαλα εντός έδρας) και ο Μανώλης Μπέρτος. Έτσι πλέον στο όριο καρτών είναι πέντε παίκτες της ΑΕΛ, ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς με τον Μανώλη Μπέρτο που έχουν έξι και αν δεχτούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν δύο παιχνίδια, ενώ οι Αλέξανδρος Νικολιάς, Θανάσης Παπαγεωργίου και Γκαμπριέλ Ραμίρεζ βρίσκονται στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρουν κίτρινη κάρτα, θα χάσουν ένα από τα επόμενα παιχνίδια της Super League 2.

 

Μαζί οι δυο τους...

Μαζί παρακολούθησαν το παιχνίδι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ  Αλέξης Κούγιας και ο πρώην γενικός διευθυντής του Α.Ο. Τρικάλων Νίκος Σαμολαδάς.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Ο βαθμός ίσως είναι χρυσάφι...
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣ

«Ο βαθμός ίσως αποδειχθεί χρυσάφι». Αυτό δήλωσε στην «Ε» μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στην «Ε» ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης, ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ήρθαν αντιμέτωπες δύο από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου μας. Φυσικά, ήταν κι ένα ντέρμπι γειτονικών πόλεων. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες, εδώ και καιρό παίζουμε με τον στόχο να χτίσουμε την ομάδα για το «αύριο», αλλά, ταυτόχρονα, κυνηγάμε κι όλα τα παιχνίδια. Η ήττα της Βέροιας, χθες, έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Σήμερα παλέψαμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ως ομάδα, τις ελλείψεις βασικών παικτών μας. Επί της ουσίας, στο γήπεδο σήμερα παραταχθήκαμε με δύο ακραία μπακ, ως στόπερ. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά μας, αγωνιστήκαμε μέχρι και το 90′, για το «διπλό» που θα μας έδινε πολλές ελπίδες για την κορυφή. Συνεχίζουμε, πήραμε έναν πόντο, δεν ξέρεις, καμιά φορά, πώς τα φέρνει η ζωή, αυτή η ισοπαλία μπορεί να είναι «χρυσή», υπάρχουν ακόμη τρεις αγωνιστικές. Είδατε πως τα πάντα μπορούν να γίνουν. Έχουμε την υποχρέωση, για την ΑΕΛ, να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και, στο τέλος, θα κάνουμε ταμείο».
Για την αλλαγή του Μπέρτου και την εμφάνιση της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο:
«Ήταν αναγκαστική η αλλαγή του Μπέρτου. Γενικά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε τα παιχνίδια μας. Έχουμε κι άλλο δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή και οφείλαμε να μοιράσουμε τον χρόνο συμμετοχής των παιδιών, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει «φρέσκια». Δεν είναι, απλά, να κερδίσουμε το παιχνίδι, αν συνέβαινε κι αυτό, θα ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Κάναμε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Για την ανακοίνωση της ΑΕΛ, σχετικά με τη διαιτησία της αναμέτρησης, κατά την ανάπαυλα:
«Μου δίνετε «πάσα» να μιλήσω. Δεν ξέρω αν μας αδίκησε ή όχι η διαιτησία, αλλά, σε κάποιες φάσεις, μπροστά σε μένα, οι αποφάσεις ήταν για να γελάς. Ο τέταρτος ήταν μπροστά στις φάσεις και δεν βοηθούσε τον διαιτητή, σε καταφανέστατες παραβάσεις. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι ή όχι, αλλά, σε κάποιες φάσεις, η συνεννόηση του τέταρτου με τον πρώτο διαιτητή, σε έβγαζε έξω από τα ρούχα σου. Τι να κάνουμε; Αυτά έχει η διαιτησία, με αυτούς πρέπει να παίξουμε όλα τα παιχνίδια, συνεχίζουμε».

* * *
Από την πλευρά του, ο Αλέκος Βοσνιάδης είπε: «Ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Μπήκαμε πολύ καλά, χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Κουσκουνά, προηγηθήκαμε, μετά από περίπου δέκα λεπτά, η ΑΕΛ ισορρόπησε, αλλά από το 35′ και μετά, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα έπρεπε να είχαμε «τελειώσει» το ματς, με τις δύο ευκαιρίες του Πάνου. Ο αντίπαλος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε μία κακή φάση για εμάς. Χωρίς φάση της ΑΕΛ, ισοφαριστήκαμε με το πέναλτι. Από κει κι έπειτα, οι ομάδες έψαχναν τις ευκαιρίες τους, για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Το σημαντικό είναι ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε πολύ».

 

Super League 2 - 1ος Όμιλος - 31η αγωνιστική

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα    2-0
Αλμωπός Αρ.-Απόλλων Λάρ.    2-2
Καβάλα-Ολυμπιακός Β’    0-0
Θεσπρωτός-Πανσερραϊκός    3-0
Ξάνθη-ΠΟΤ Ηρακλής    3-3
Πιερικός-ΝΠΣ Βέροια    2-1
Αναγ. Καρδίτσας-Απόλλων Π.    2-1
Νίκη Βόλου-ΑΕΛ    1-0
Ρεπό: ΠΑΟΚ Β’


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια    29 αγ.    68 β.
2. ΑΕΛ    29    63
3. Νίκη Βόλου    29    51
4. Ξάνθη    29    49
5. Αναγ. Καρδίτσας    28    47
6. ΠΟΤ Ηρακλής    29    41
7. Αλμωπός Αρ.    29    39
8. ΠΑΟΚ Β’    29    38
9. Ολυμπιακός Β’    27    36
10. Απόλλων Π.    28    33
11. Θεσπρωτός    29    33
12. Πιερικός    29    30
13. Απόλλων Λάρ.    29    29
14. Καβάλα    28    27
15. Πανσερραϊκός    29    26
16. Ολυμπιακός Β.    28    24
17. Τρίκαλα    30    21


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 16/4
14:45 Ολυμπιακός Β’-Αλμωπός Αρ.
14:45 Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Β’
Κυριακή 17/4
14:45 Βέροια-Ξάνθη (ΕΡΤ3)
14:45 ΑΕΛ-Ολυμπιακός Β.
14:45 Απόλλων Π.-Πιερικός
14:45 ΠΟΤ Ηρακλής-Θεσπρωτός
14:45 Πανσερραϊκός-Καβάλα
14:45 Απόλλων Λάρ.-Νίκη Βόλου
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

 

Επιμέλεια Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass