Η Πελασγιώτιδα δεν ξεχνά…

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 12:10

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Λάρισας, η Πελασγιώτιδα, «γαλούχησε» γενιές αθλητών, κυρίως ποδοσφαιριστών, αλλά τα τελευταία χρόνια και αθλητών μπάσκετ και βόλεϊ, αφού άρχισε την «καλλιέργεια» και αυτών των τμημάτων.


Οι παλαίμαχοι της Πελασγιώτιδας έχοντας τον δικό τους σύλλογο, πραγματοποίησαν εκδήλωση στο «Χρυσό Τζάκι» χωρίς να ξεχάσουν αυτούς που πρόσφεραν στην ομάδα.
Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων κ. Κώστας Σκαντζούρης σε σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Μετά από 2 χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, μαζευτήκαμε για όγδοη χρονιά να θυμηθούμε πρόσωπα και γεγονότα (ιστορίες) προηγούμενων χρόνων και επίσης να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τη νέα χρονιά.
Με αυτήν την ευκαιρία αποφασίσαμε τη βράβευση τεσσάρων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών για την πολυετή συμμετοχή στην ομάδα της Πελασγιώτιδας.
Επίσης, βραβείο θα αποδώσουμε ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα αντιδήμαρχο Δήμου Λαρισαίων, Αλέξη Μπατζιανούλη, για την πολύπλευρη προσφορά του στην ομάδα μας».
Το Βραβείο προς ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα αντιδήμαρχο του Δήμου Λαρισαίων Αλέξη Μπατζιανούλη, για την προσφορά και τη στήριξή του στην Πελασγιώτιδα παρέλαβε η σύζυγός του Δώρα Μπατζιανούλη και την απονομή έκαναν ο νυν πρόεδρος Αργύρης Γκρίμπας και ο πρόεδρος Παλαιμάχων Κώστας Σκαντζούρης.
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές:
*Λάζαρος Ρόπουλος. Ήταν από τους παλαιότερους ποδοσφαιριστές, από το ξεκίνημα της Πελασγιώτιδας, από το 1967 έως το 1971. Όμως η ομάδα στάθηκε άτυχη, γιατί ο Λάζαρος τραυματίστηκε σε αγώνα σοβαρά και η ομάδα έχασε ένα πολύ καλό αριστερό - κεντρικό χαφ και ένα καλό παιδί. Την απονομή έκανε ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Λόκας.
*Τάκης Ακριβόπουλος. Ήρθε στην Πελασγιώτιδα το 1974-1975 με μεταγραφή από το Μοσχοχώρι, σε μια καθοριστική εποχή, όταν η ομάδα πρωταγωνιστούσε στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία, με άριστο υλικό. Την απονομή έκανε ο Ηλίας Τσιοτινός.
*Κώστας Μούτος. Ήρθε στην Πελασγιώτιδα το 1981 στη φουρνιά των νέων. Με το παίξιμό του αναδείχθηκε ταλέντο και το 1986-1987 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως. Όμως το 1997-1998 γύρισε στην αγαπημένη του ομάδα για να τη βοηθήσει. Την απονομή έκανε ο ιδρυτής της ομάδας Βασίλης Σαλιαμπούκος.
*Κώστας Σαλαβέρης. Έπαιξε στην Πελασγιώτιδα από το 1997 έως το 2016. Αμυντικός παίκτης, μαχητικός, πιστός στρατιώτης. Την απονομή έκανε ο παλιός για χρόνια παράγοντας Βασίλης Τότσικας.
Το φλουρί κέρδισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κατσάβας, κερδίζοντας δώρο προσφορά του κ. Βαγγέλη Γαλατσίδα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τη διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου της Πελασγιώτιδας ο πρόεδρος Αργύρης Γκρίμπας, ο αντιπρόεδρος Νίκος Μαϊμάρης υπεύθυνος των ομάδων volley, ο Αντώνης Τσακίρης υπεύθυνος στα τμήματα basket, ο έφορος Βασίλης Μπέλιας και ο Γιώργος Σαλιαμπούκος.
Επίσης συγκινητική ήταν η παρουσία των νεότερων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών περιόδου 1980-1990.
Επιπλέον, το «παρών» έδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Χρήστος Ανδρεούδης, ο οποίος με την παρουσία του τίμησε την ομάδα που τον ανέδειξε στην κορυφή του ποδοσφαίρου.
Επίσης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιάννης Κουτίνας, ο οποίος καλεσμένος για τη βράβευσή του, δεν κατάφερε να παρευρεθεί αφού αποκλείστηκε από τον χιονιά στην Ανάβρα (Γούρα) Αλμυρού που διαμένει.
Η παρουσία της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάνιας Δόκου (έκανε χαιρετισμό εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού) έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο των παλαιμάχων της Πελασγιώτιδας να αναδείξει στην ίδια το πρόβλημα της έλλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην τεράστια αυτή συνοικία του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα η ιστορική αυτή ομάδα της Πελασγιώτιδας να στερείται γηπέδου εδώ και πολλά χρόνια, εν συγκρίσει με άλλες συνοικίες της Λάρισας.
Η κ. Δόκου ευχαρίστησε για την ενημέρωση και επισήμανε ότι θα δει τη χωροθέτηση για αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει προταθεί σε συνδυασμό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass