2 εκατ. ευρώ για ενοικίαση γραφείων για 34 χρόνια στο Ael Fc Arena

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (22-15) ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΔΑΟΥΛΑ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2023 10:30

Του Σωτ. Κέλλα

Μετά από μια θυελλώδη τρίωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (22 -15) η μίσθωση πέντε γραφείων συνολικού εμβαδού150-300 τετραγωνικών μέτρων αντί του ποσού των 55.000 ευρώ ετησίως, συνολικά περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ για 34 χρόνια.

Η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχο να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, με αποτέλεσμα δημοτικοί σύμβουλοι να αναλάβουν πυροσβεστικό ρόλο ώστε να συγκρατήσουν ενδιαφερόμενους που αντιδρούσαν με όχι κόσμιο τρόπο από τα έδρανα.
Μάλιστα δεν έλειψαν και αντεγκλήσεις μεταξύ μετόχου της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΑΕΛ (Γιάννη Νταβέλη) και του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Αργυρόπουλου που υποστήριζε ότι ο μέτοχος μίλησε άσχημα για τη μητέρα του.
Από την αρχή φάνηκε ότι το κλίμα θα ήταν τεταμένο καθώς ξεκίνησε με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της «Συμπαράταξης» Θωμά Δαούλα, που ήθελε όπως φάνηκε στην τοποθέτησή του να γίνει μια συνεδρίαση όπου θα υπάρχει καθολική απόφαση και όχι βεβιασμένη με δεδομένο ότι η ΑΕΛ θα παίζει στο Ael Fc Arena.
Μετά από τη συμφωνία με τον Δήμαρχο, η ΑΕΛ δεν θα έχει επιβάρυνση και θα παίζει η ομάδα για 34 χρόνια.
Υπέρ του σχεδίου πέραν των δημοτικών συμβούλων της «Συμπαράταξης» ψήφισαν και αυτοί της «Πρωτοβουλίας Αξιών» «εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της νομιμότητας», όπως είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής Παναγιώτης Γούλας.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης επανέφερε τα επιχειρηματικά συμφέροντα για τη συγκεκριμένη πράξη, ενώ είπε προς τον κ. Καλογιάννη ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ευτελές το ποσό των 55.000 ευρώ, όταν κυνηγάει να πάρει από τα ερασιτεχνικά  σωματεία πολύ λιγότερα ευρώ για τη χρήση των σχολικών γυμναστηρίων .
«Ναι» στη χρήση του AEL FC Arena από την ΑΕΛ λέει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος. Παράλληλα, κατέθεσε πρόταση για σύσταση, άμεσα, επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα αναλάβει να παρουσιάσει ολοκληρωμένη και αναλυτική εισήγηση, τόσο για τη στέγαση-μίσθωση αθλητικού χώρου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, όσο και την κατάρτιση αναλυτικής και εμπεριστατωμένης επενδυτικής πρότασης.
Υπενθυμίζουμε τα δύο θέματα:
1ο «Έγκριση μίσθωσης γραφείων και αθλητικού χώρου για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων».
Σύμφωνα με το άρθρο 65, παρ. 1, του Ν. 3852/2010, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του Δημάρχου ή άλλου οργάνου του Δήμου ή το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο μεταβίβασε σε Επιτροπή του.
Ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες στέγασης μίσθωσης γραφείων και αθλητικού χώρου για τις ανάγκες του, θα αναζητήσει προς ενοικίαση χώρο που να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
Πέντε (5) γραφεία και χώρους για τις ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών, όπου:
α) Το κτιριακό συγκρότημα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή του Μεζούρλου, πλησίον Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και γηπέδου ΑΕΛ FC ARENA, να διαθέτει πέντε (5) γραφεία, χώρο - διάδρομο και γραμματεία σύνολο 150-300 τ.μ.
β) Δυνατότητα χρήσης εκμετάλλευσης του χώρου εκδηλώσεων ανάλογο με ποδοσφαιρικό γήπεδο για τέλεση εκδηλώσεων που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, υπό την εποπτεία του Δήμου Λαρισαίων.
γ) Πρόσβαση με ασανσέρ για ΑμεΑ.
δ) Ισόγειο ή και πρώτο όροφο.
ε) Κλιμακοστάσιο.
στ) Δύο (2) τουαλέτες WC και μία (1) τουαλέτα ΑμεΑ.
Ζητείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη δημοπρασία με μειοδοτικό διαγωνισμό της μίσθωσης ακινήτων και να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή να καταρτίσει τους όρους διακήρυξης και να διεξάγει τη δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.
Οι μισθώσεις θα βαρύνουν τον Κ.Α. 10.6232.10007 (Μισθώματα Δημοτικών Υπηρεσιών) του προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων.
2ο:
Παροχή εξουσιοδότησης στον δήμαρχο Λαρισαίων για την κατάρτιση αναλυτικής και εμπεριστατωμένης επενδυτικής πρότασης και υποβολή αυτής στη Διεύθυνση Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠ.ΕΣ.
Όπως είναι γνωστό, από τις σημαντικότερες υποδομές που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας και παραμένουν είτε ανενεργές είτε ανεκμετάλλευτες και σε κάθε περίπτωση δεν επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, είναι το γήπεδο AEL FC ARENA.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής περί εξεύρεσης τρόπου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση μιας τόσο σημαντικής υποδομής, προτείνεται η σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων με αντικείμενο την αξιοποίηση της αθλητικής αυτής εγκατάστασης εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης με την οποία θα εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την κατάρτιση αναλυτικής και εμπεριστατωμένης επενδυτικής πρότασης, συνοδευόμενης από επιχειρηματικό σχέδιο και οικονομοτεχνική μελέτη και υποβολή αυτής στη Διεύθυνση Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος έφερε τη δική του πρόταση που ανέφερε:
Η επταμελής διαπαραταξιακή θα έχει στη διάθεσή της το χρονικό διάστημα μέχρι 30 Αυγούστου, για να υποβάλει την αναλυτική εισήγηση και την ολοκληρωμένη επενδυτική πρόταση. Αναλυτικά, η πρόταση που καταθέτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, έχει ως εξής: «Με δεδομένο ότι έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ και της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρήση του γηπέδου ΑΕΛ FC Αrena από την ομάδα της ΑΕΛ για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο προτείνουμε τα εξής:
Πρώτον: Σύσταση επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενη από 2 μέλη της Συμπαράταξης Λαρισαίων και από ένα μέλος από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ήτοι Λάρισα Μπροστά, Λαϊκή Συσπείρωση, Πρωτοβουλία Αξιών , Ορμή Ανανέωσης και Λαρισαίων Κοινόν και με επικεφαλής της επιτροπής τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, η οποία θα αναλάβει τη δέσμευση να υποβάλει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων το αργότερο μέχρι 30-8-2023 ολοκληρωμένη και αναλυτική εισήγηση αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών στέγασης και μίσθωσης γραφείων και αθλητικού χώρου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα τις απαιτούμενες προδιαγραφές των υπό μίσθωση χώρων προκειμένου να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία μειοδοτικού διαγωνισμού.
Δεύτερον: Σύσταση επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενη από 2 μέλη της Συμπαράταξης Λαρισαίων και από ένα μέλος από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ήτοι Λάρισα Μπροστά, Λαϊκή Συσπείρωση, Πρωτοβουλία Αξιών , Ορμή Ανανέωσης και Λαρισαίων Κοινόν και με επικεφαλής της επιτροπής το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, η οποία θα αναλάβει τη δέσμευση να υποβάλει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων το αργότερο μέχρι 30-8-2023 ολοκληρωμένη και αναλυτική εισήγηση αναφορικά με την κατάρτιση αναλυτικής και εμπεριστατωμένης επενδυτικής πρότασης , συνοδευόμενης από επιχειρηματικό σχέδιο και οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου να υποβληθεί Διεύθυνση Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

124.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ πριν την ομιλία του Δημάρχου Λαρισαίων είπε ότι πλήρωσε φέτος για τη χρήση του Ael Fc Arena το ποσό των 124.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και φέτος θα παίζει στο συγκεκριμένο γήπεδο.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Απ. Καλογιάννης στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει βάλει πουθενά υπογραφή, αλλά χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις. Είπε ότι η καταρχήν απόφαση δε δεσμεύει τον Δήμο Λαρισαίων και δεσμεύεται ότι θα κάνει Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Δεν είναι λογική καθυστέρηση. Τόνισε ότι δεν είναι διαπλεκόμενος. Με το ποσό που θα δώσει για την ενοικίαση των γραφείων η ΑΕΛ θα παίζει για 34 χρόνια.

 

Η ΕΝΤΑΣΗ
Ο Κώστας Αργυρόπουλος είπε ότι τα γραφεία που νοικιάζονται δεν αξίζουν παρά μόνο 18.000 ευρώ συνολικά και ανέφερε ότι αν φύγει η ΑΕΛ θα συνεχίσει να πληρώνει ο Δήμος Λαρισαίων. Θέλει μια διάφανη λύση.
Είπε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά έχω προβληματιστεί αν πρέπει να μιλήσω στο σημερινό συμβούλιο με όλο αυτό το νοσηρό κλίμα απειλών και επιθέσεων από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα προς την παράταξή μας. Αλλά ο λαός μας ψηφίζει. Όχι για να κρυβόμαστε ούτε για να κάνουμε πιρουέτες... ο λαός μας ψηφίζει για να εργαζόμαστε για το μέλλον και το παρόν της πόλης και να υπερασπιζόμαστε τους δημότες της Λάρισας και όχι μία παχυλή τσέπη ενός επιχειρηματία.
Δεν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να μην αγαπάει την ΑΕΛ και να μη θέλει να παίζει στο Αel Fc Arena. Και ειδικά ο ομιλών όταν γινόταν το θέμα της δημιουργίας του γηπέδου ήμουν ο ενδιάμεσος κρίκος του τότε πρωθυπουργικού γραφείου για να έρθει ο κύριος Πηλαδάκης στο Μαξίμου ώστε να συνομιλήσει με τον κύριο Ανδριανό και τον κύριο Αγγέλου ώστε να καμφθεί η αντίσταση του τότε Υπουργού κυρίου Σουφλιά Γεωργίου. Μου είχε κάνει εντύπωση το τηλέφωνο του κυρίου Πηλαδάκη με τα πολλά πεντάρια και με τα 2 μηδενικά στο τέλος. Οπότε απ’ όλους μας εδώ μέσα έχω βάλει ουσιαστική πλάτη για να γίνει το γήπεδο όταν ο κύριος Καλογιάννης καταψήφιζε και ήταν απέναντι στην ΑΕΛ και στο γήπεδο . Ερχόμαστε όμως να δούμε τι σχέση έχει ο Δήμος και τα πέντε γραφεία 150 έως 300 τετραγωνικά με την αγωνιστική ΑΕΛ, απολύτως καμία.
Μόνο ένα προεκλογικό σόου του κυρίου Καλογιάννη και ενός επιχειρηματία. Εκτός αν δεν μας λέτε ότι η Intrum δεν θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ εξασφαλίζει την εγγύτητα της σύμβασης και θέλει ένα μεγαλύτερο παίκτη όπως είναι ο Δήμος, αυτό θα μας το απαντήσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Ως προς τη λευκή επιταγή που θέλει ο δήμαρχος να διαπραγματευτεί το μέλλον των δημοτών χωρίς τις άλλες παρατάξεις με βρίσκει παντελώς αντίθετο.
Τα 55.000 ευρώ για 34 χρόνια δηλαδή 1.800.000 ευρώ, ενώ οι ίδιες οι αίθουσες δεν αξίζουν πάνω από 18.000 ευρώ τον χρόνο δηλαδή θα πληρώσουν 1.200.000 ευρώ περισσότερα χρήματα οι δημότες από την πραγματική αξία για ενοίκιο, ενώ εμείς θέλουμε να αγοράσουμε το γήπεδο.
Να γίνει λέει ο κόσμος για χάρη της ΑΕΛ, να γίνει λέμε και εμείς και να πληρώσουν οι δημότες τα παραπάνω χρήματα ... αλλά αν σε 5 χρόνια φύγει η συγκεκριμένη ιδιοκτησία και ο επόμενος ιδιοκτήτης αποχωρήσει από το ΑΕΛ fc arena τι γίνεται; Βάσει της σύμβασης ο Δήμος χωρίς να είναι η ΑΕΛ εκεί θα πληρώνει στην Ιντρουμ 55.000 ευρώ τον χρόνο ... αυτό για μένα είναι τρελό . Φεύγει η ΑΕΛ, φεύγει και ο Δήμος.
Να βγουν όλα στο φως.
Προσωπικά θα αγωνίζομαι ώστε να γίνει η ΑΕΛ πραγματικά μεγάλη γιατί είναι Βασίλισσα και οι βασίλισσες είναι φωτεινές και όχι σκοτεινές όπως θέλει να την κάνει ο κ. Καλογιάννης και κάποιοι περίεργοι τύποι!”
Μετά το τέλος της ομιλίας του κάτι είπε ο μέτοχος Γιάννης Νταβέλης και ο Κ. Αργυρόπουλος του φώναζε ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για τη μάνα του και την οικογένειά του χτυπώντας το χέρι στο έδρανο, ενώ κάποιοι από τους παρισταμένους άρχισαν να φωνάζουν και να τον απειλούν, χάνοντας τον έλεγχο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αναγκάζοντας τον αντιδήμαρχο Δημήτρη  Δεληγιάννη να λειτουργεί πυροσβεστικά.
Μίλησαν ακόμα αναφέροντας κυρίως ιστορικά θέματα οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θάνος Αδαμόπουλος, Δ. Δεληγιάννης, Κων. Διαμάντος, Γ. Αλεξούλης (αντιδήμρχοι), Βαγγ. Μόρας, Αποστόλη Παπαρίσης, Φ. Τζατζάκης.
Επίσης ο πρόεδρος της ερασ. ΑΕΛ Γιώργος Νάκας, που είπε ότι με εντολή της ΓΓΑ για μόνο δυο δευτερόλεπτα ήταν στην κατοχή της και δόθηκε μετά στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.».

 

«ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»
Θα συμψηφιστούν 400.000 ευρώ που χρωστάει ο Πηλαδάκης στη ΔΕΥΑΛ;

ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι 400.000€ που οφείλει η «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε» στη ΔΕΥΑΛ να συμψηφιστούν με τα ενοίκια που θα καταβάλλει ο Δήμος; Το ερώτημα αυτό υποβάλλει η παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» στη Δημοτική αρχή με αφορμή την ενοικίαση χώρων στο Ael Fc Arena από τη Γήπεδο Α.Ε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το AEL FC ARENA αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, με προεκτάσεις που αγγίζουν την πόλη συνολικά από το 2013 και εντεύθεν. Εν έτει 2023, οφείλουμε να διδαχτούμε από την ιστορία, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα διορθώσει τα λάθη, τις αβλεψίες και τους λάθος χειρισμούς του παρελθόντος. Η «Λαρισαίων Κοινόν» έχει ζητήσει εδώ και καιρό τη δημιουργία διαπαραταξιακής με τη συμμετοχή των βουλευτών, του περιφερειάρχη αλλά και όλων των θεσμικών φορέων ώστε να ζητήσει και να ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκόμενων πλευρών: της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» και του Δήμου Λαρισαίων.
Έτσι θα δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμβάσεων, οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς που απορρέουν από αυτές, αλλά και το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος της επιτροπής θα είναι η απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη που είναι οι δημότες της Λάρισας. Δυστυχώς, υπήρξε άρνηση από τον κ. Καλογιάννη να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, από τη μία έχουμε τον κ. Καλογιάννη που αλλάζει θέση και φέρνει το θέμα με πρόχειρο τρόπο και χωρίς καμία ενημέρωση (για προφανείς σκοπούς) και από την άλλη τη φοβική αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν τους ακολουθούμε σε προεκλογικά παιχνίδια, αλλά αναγνωρίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία δίνει μία προσωρινή διέξοδο, δίνουμε τη θετική μας ψήφο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ και από φέτος η ΑΕΛ στο φυσικό της σπίτι.
Όμως, η πάγια, ελεύθερη και ακώλυτη χρήση του AEL FC Arena από την ΑΕΛ ουδέποτε έχει διασφαλιστεί και αντί το γηπεδικό αυτό κόσμημα, που κατασκευάστηκε κυρίως χάρη στον επίμονο αγώνα του Λαού της ΑΕΛ, να στεγάζει την Ομάδα της Πόλης, τελικά αυτό αποδείχτηκε ένα απλό ιδιόκτητο περιουσιακό στοιχείο, στο οποίο η ΑΕΛ φιλοξενείται -μόνον όποτε το επιτρέπουν τα οικονομικά της- έναντι σημαντικού ενοικίου που καθορίζεται μονομερώς από τη διαχειρίστρια εταιρία. Ως αποτέλεσμα αυτού του καθεστώτος, από το 2010 που το γήπεδο κατασκευάστηκε, η Ομάδα μας αγωνίστηκε σε αυτό μόνον μερικές σεζόν, κάτι που από την άλλη οδήγησε σε απαξίωση της επένδυσης.
Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι ότι ο Δήμος μπορεί και επιβάλλεται να διαδραματίσει ηγετικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη μόνιμη και διαχρονική επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ΑΕΛ. Να εξασφαλιστεί με τρόπο αδιαμφισβήτητα εγγυημένο και νομικά δεσμευτικό ότι η ΑΕΛ θα αγωνίζεται μόνιμα στο Ael Fc Αrena και για πάντα!. Το καθεστώς ομηρίας της Ομάδας πρέπει επιτέλους να λήξει, και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τους δημότες της Λάρισας και την ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε.Λ.
Υ.Γ. Υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι 400.000€ που οφείλει η «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.» στη ΔΕΥΑΛ να συμψηφιστούν με τα ενοίκια που θα καταβάλλει ο Δήμος;».

 

 

Τζανακούλης: Ποιος ήταν πρόεδρος όταν παραχωρήθηκε το «φιλέτο»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΡΙΚΗ

«Ας ψάξει να βρει αυτή την απόφαση για να δει ποια ήταν η Δημοτική Αρχή, ποιος ήταν Δήμαρχος και ποιος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου». Ήταν η απάντηση του πρώην Δημάρχου Κώστα Τζανακούλη προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και ουσιαστικά αναφέρεται στον σημερινό Δήμαρχο Αποστόλη Καλογιάννη που υπέγραψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας στις 7/11/1988 με την οποία τα 143,5 στρέμματα από τον Δήμο Λαρισαίων παραχωρήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!
Αναλυτικά η επιστολή:
«Στη χθεσινή εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στην σελίδα 12 είναι δημοσιευμένη επιστολή του κ. Πέτρου Κρίκη υποψήφιου Δημάρχου Λάρισας με τίτλο “Άνθρακες o θησαυρός”.
Στην 3η παράγραφο ο κ. Π. Κρίκης γράφει:
“Για άλλη μία φορά επικαλούνται την «αγάπη» τους για την ΑΕΛ. Να τους θυμίσουμε εδώ ότι η «αγάπη» τους αυτή οδήγησε πριν από 15 χρόνια μαζί με την τότε δημοτική αρχή Τζανακούλη της ΝΔ να παραχωρήσουν ένα φιλέτο 143,5 στρεμμάτων στον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ως προίκα για να κάνει το γήπεδο-μαγαζί του.”
Παρακαλώ τον κ. Π. Κρίκη να δημοσιεύσει αυτήν την παραχώρηση για να τη δούνε όλοι οι δημότες και όχι μόνο, αλλά να την δω και εγώ.
Αν δεν το κάνει τότε ο κ. Π. Κρίκης ας αυτοχαρακτηριστεί μόνος του. Αν λοιπόν δεν θυμάται, καλά είναι να ρωτάει και να ερευνά πριν γράψει ανακρίβειες. Διότι αν το έκανε αυτό θα μάθαινε ότι η έκταση αυτή ανήκε στη ΓΓΑ στην οποία μεταβιβάστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας στις 7/11/1988.
Ας ψάξει να βρει αυτή την απόφαση για να δει ποια ήταν η Δημοτική Αρχή, ποιος ήταν Δήμαρχος και ποιος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Και αφού την βρει και την διαβάσει να βγει και να πει αν ήταν μια παραχώρηση που διασφάλιζε πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου.
Να ψάξει ακόμα να βρει αν εμείς παραχωρήσαμε στον κ. Πηλαδάκη ή στη ΓΓΑ έστω και μία σπιθαμή γης και να το δημοσιεύσει.
Ας ψάξει να βρει τι κάναμε για τα γήπεδα τένις στην έκταση των 35 περίπου στρεμμάτων που είναι δίπλα στα 143,5 στρ., το φιλέτο όπως το λέει.
Περιμένουμε την απάντησή του.
Κωνσταντίνος Τζανακούλης
Πρ. Δήμαρχος».

 

 

ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.
Προσπαθούμε να βοηθάμε την ΑΕΛ...

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: « Πάντα προσπαθούσαμε να συμμετέχουμε με όσες δυνάμεις είχαμε βοηθώντας την ΑΕΛ, είτε μειώνοντας το μεγάλο κόστος λειτουργίας επιβαρυνόμενοι εμείς την όποια διαφορά πρόεκυπτε, είτε μεταθέτοντας τις συμφωνημένες εκκρεμότητες και γενικά ήμασταν αρωγοί όπου μπορούσαμε, παραβλέποντας το γεγονός ότι στο τέλος της ημέρας η όποια εκκρεμότητα θα επιβάρυνε εμάς. Φτάσαμε στο σήμερα όπου παρά τη διαδρομή που επιλέχτηκε αρχικά, συμφωνήσαμε με την ΠΑΕ έχοντας μοναδικό σκοπό να βοηθηθεί η ομάδα και μέσα από το ΑΕΛ FC ARENA να εκπληρώσει τον στόχο της ανόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass