ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ

Διακρατικό πρόγραμμα για την τεχνολογία των «Drones»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 15:30

To Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) «Καινοτομία» Λάρισας συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του προγράμματος «Erasmus + KA2 – Cooperation for Innovationand the Exchange of Good Practices» με τίτλο «Drone technology training toboost EU entrepreneurship and Industry 4.0» με διάρκεια δύο ετών.

Πρόσφατα στελέχη του ΚΔΒΜ συμμετείχαν στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία έξι εταίρων από χώρες όπως η Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα, ενώ οι φορείς που συνεργάζονται είναι Πανεπιστήμια και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά στην ένταξη νέων τεχνολογιών στον κλάδο της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του προγράμματος: «Η Τεχνολογία των Drone είναι μία νέα μορφή τεχνολογίας που θα παρέχει τεράστια οφέλη στην επιχειρηματικότητα ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη καθιστώντας άμεση ανάγκη την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου προγράμματος κατάρτισης που θα απευθύνεται στην τεχνολογία των Drone. Η ένταξη της γνώσης της τεχνολογίας των Drone στην κατάρτιση, μπορεί να συνεισφέρει στην εργασιακή ένταξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες δίνοντάς τους ευκαιρίες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις εξής ομάδες στόχου:

Εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, πάροχοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Εκπαιδευόμενοι μαθητές

Εκπαιδευόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με ειδικές ανάγκες

Η υλοποίηση της κατάρτισης των ομάδων στόχου ως προς την εφαρμογή και χρήση της τεχνολογίας των drone θα ενισχύσει τις δεξιότητες των εκπαιδευτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσοντας την επαγγελματικής τους δραστηριότητα και το επαγγελματικό τους προφίλ, την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων σχετικά με τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα με στόχο να προχωρήσουν στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, την παροχή βελτιωμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών άμεσα συσχετισμένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και προσαρμοσμένων στις νέες τάσεις της τεχνολογίας από τους συμμετέχοντες οργανισμούς παροχής εκπαίδευσης-κατάρτισης, την απόκτηση νέων ευκαιριών διεύρυνσης των δραστηριοτήτων σχετικά με τη χρήση των drones, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού των βιομηχανιών και επιχειρήσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1