Οι δρόμοι της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας συναντήθηκαν στη Λάρισα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 15:42

Η κορυφαία εκπαιδευτική επιστημονική συνάντηση της Ελλάδας -αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συνέδρια παγκοσμίως με πάνω από 2.000 συνέδρους- ολοκλήρωσε τις εργασίες του με απόλυτη επιτυχία, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε 19 προσκεκλημένες ομιλίες από ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας (Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων), καθώς επίσης και περισσότερες από 600 επίλεκτες εργασίες εκπαιδευτικών της Ελλάδας και άλλων χωρών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε σύστημα τυφλής κρίσης από το σώμα των 750 περίπου κριτών αυξημένων προσόντων. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους συνέδρους να παρακολουθήσουν περισσότερα από 20 βιωματικά εργαστήρια, προκειμένου να εντρυφήσουν έμπρακτα σε καινοτόμες ιδέες, μεθόδους και πρακτικές διδασκαλίας.

Στις σημαντικότερες στιγμές του συνεδρίου συγκαταλέγεται η ομιλία του ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γ. Μπαμπινιώτη, η οποία καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο που κυριολεκτικά πλημμύρισε το κεντρικό αμφιθέατρο. Επίσης, τεράστιο ενδιαφέρον είχε και το στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα «Εκπαίδευση και Ενεργός Πολίτης». Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση συμμετείχαν με εισηγήσεις τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως ο κ. Π. Γρηγορίου, καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου και κάτοχος δύο ευρωπαϊκών εδρών Jean Monnet. Ο κ. Στ. Περράκης, ομ. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος Έδρας J. Monnet, Έδρας UNESCO, πρέσβης – μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Δρ. Δημήτρης Δεληγιάννης (Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, σύμβουλος-καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου). Τον συντονισμό της στρογγυλής τράπεζαςδιεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία ο κ. Γ.Τράντας (εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος).

Επίσης, καθηλωτικές ήταν και οι ομιλίες του Αμερικανού συγγραφέα και πολυβραβευμένου εκπαιδευτικού Michael Soskil, της κ. Ελ. Ανδρέου, καθηγήτριας του Παν/μίου Θεσσαλίας, της κ. Ελ. Γρίβα, καθηγήτριας του Παν/μίου Δυτ, Μακεδονίας, του κ. Αθ. Μαλάμου, καθηγητή του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του κ. Ευ. Σακκαλή, κύριου ερευνητή του ΙΤΕ Κρήτης.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επίσης είχε το στρογγυλό τραπέζι σχετικά με την Ανάπτυξη κοινωνικών, συναισθηματικών και ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό σχολείο, στο οποίο συμμετείχαν η κ. Ελ. Ζέτου, καθηγήτρια Δ.Π.Θ., ο Φίλιππος Φιλίππου καθηγητής Δ.Π.Θ., η Μάγκου Αναστασία, υπ. Δρ. Φ.Α., ο Κατσικαδέλης Μιχαήλ, Δρ. Φ.Α., ο Χρηστινίδης Γιώργος Δρ. Φ.Α.

Επίσης, δύο ακόμα στρογγυλά τραπέζια παρουσίασαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον: πρόκειται για το «Αυτισμός και Εκπαίδευση» με συντονιστή τον Δρ. Βασίλειο Κωτούλα (οργανωτικό Σ.Ε.Ε. ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας), στο οποίο συμμετείχαν: Μαρία Δροσινού Κορέα (επ. καθηγήτρια Παν/μίου Πελοποννήσου), Νικόλαος Κυπαρισσός (Ν. 407 Τμ. Ειδικής Αγωγής Παν/μίου Θεσσαλίας), Ιωάννα Τσιούρη, ψυχολόγος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Ντίνας (Σ.Ε.Ε. ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας), Χριστίνα Ιωάννου (ψυχολόγος), καθώς και το στρογγυλό τραπέζι του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Συνεργατικές Διαδικασίες και Επιμόρφωση σύμφωνα με τις Νέες Δομές, στο οποίο προήδρευσε ο κ. Βασίλειος Κωτούλας (οργανωτικός Σ.Ε.Ε. ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας) και συμμετείχαν οι εξής συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας: κ. ΚαπανιάρηςΑλέξανδρος, κ. Καραγιώργου Αικατερίνη, κ. Μάτος Αναστάσιος, κ. Μπατσίλα Μαριάνθη, ο Μπότας Αθανάσιος, κ. Ξυνοπούλου Ελένη, κ. Παναγιώτου Κωνσταντίνος και κ. Παύλου Νικόλαος.

Όλες οι εργασίες που παρουσιάστηκαν, περιλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά του Συνεδρίου (με ISBN/ISSN) που θα δημοσιευθούν σύντομα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, στον δικτυακό τόπο: https:// eepek.gr/ ενώ επιλεγμένα άρθρα από το συνέδριο (με βάση τη βαθμολογία των κριτών) θα δημοσιευτούν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό της ΕΕΠΕΚ International Journal of Educational Innovation.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π.Ε.Κ Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του σχετικά με την επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου και επισήμανε τη σπουδαιότητα του μετασχηματισμού της Επιστημονικής Ένωσης για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη μεγαλύτερη και ταχέως αναπτυσσόμενη Ελληνική Κοινότητα Μάθησης.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Λάρισας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass