Η ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου-ΕΠΑΛ Αγιάς

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2020 15:50

Προχωρά η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Λυκείου - ΕΠΑΛ Δήμου Αγιάς.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 911.400 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Τα δημόσια κτίρια της Θεσσαλίας, σχολεία, γυμναστήρια, νοσοκομεία, κτίρια διοικητηρίων, αποκτούν θετικό ενεργειακό αποτύπωμα, συγχρονίζονται με την εποχή και προσαρμόζονται στις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αναβαθμίζουμε σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα τις σχολικές υποδομές, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύγχρονα, φιλικά, ασφαλή και λειτουργικά κτίρια. Σε μια δύσκολη εποχή, η σωστή διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, χρηματοδοτεί 54 ενεργειακές αναβαθμίσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για διαγενεακά έργα ουσίας, που επιπλέον δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου-ΕΠΑΛ Δήμου Αγιάς κατασκευάστηκε το 1994 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν θερμομόνωση του κελύφους -τοίχοι, δώματα, στέγες, στέγη γυμναστηρίου-, αντικατάσταση κουφωμάτων και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας - νέο σύστημα θέρμανσης, εγκατάσταση νέου φωτισμού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1