«Επιλεκτική αν όχι υποκριτική η διακήρυξη»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2020 16:40

Με αφορμή το θέμα του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλη, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Γεωργούσης, σε ανοιχτή επιστολή προς τον Συντονιστή της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικό, Βασ. Ζωγράφο αναφέρει τα εξής:

«Διάβασα την επιστολή σας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Tύπο με την οποία στην ουσία στηλιτεύοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διακηρύσσατε: «Η Αριστερά υπήρξε ανέκαθεν στο πλευρό των εργαζομένων και αυτό δεν μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν. Λογικές συμψηφισμού ή ευκαιριακές συμπεριφορές, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές».
Ευτυχώς η δρώσα αριστερά, ποτέ αυτό δεν θέλησε και δεν διεκδίκησε, να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία, ως αξίωμα, που δεν χρειάζεται την καθημερινή απόδειξη του εκ μέρους των ανθρώπων της και ιδίως των στελεχών της. Φαντάζει όμως τουλάχιστον επιλεκτική αν όχι υποκριτική η διακήρυξη αυτή, όταν στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, την οποία συντονίζετε, συγκαταλέγονται ως μέλη της και οι δύο εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λάρισας (κ. Μαγαλιού και κ. Τσακνάκης), που συμπορευόμενοι με τους τότε εκπροσώπους της ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν τη συμπαράστασή τους, όταν τιμωρήθηκα για δημόσια κριτική και έκφραση των απόψεών μου, χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς απολογία από τον προϊστάμενό μου, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Θα θυμάστε βέβαια ασφαλώς και την άμεση αντίδραση του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, όταν δημόσια σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσα το ζήτημα, δηλώνοντας το αυτονόητο, «ότι κανείς δεν τιμωρείται αναπολόγητος». Σε αντιδιαστολή με την ηχηρή σιωπή των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των όψιμα προσκολλημένων στελεχών σας, που υποτίθεται, ότι στον χώρο της εκπαίδευσης υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Βέβαια η ζωή έχει συνέχεια. Και πάλι μετά την τελεσίδικη ομόφωνη αθώωσή μου, σε δεύτερο βαθμό από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά από ένστασή μου (προεδρεύει Εισαγγελέας πρωτοδικών και συμμετέχει εκπρόσωπος του ΝΣΚ), ο ΔΔΕ Λάρισας τόλμησε ταυτόχρονα με την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, παραβαίνοντας και υπόλοιπα άρθρα του υπαλληλικού κώδικα - προφανώς ως «κύκνειο άσμα» - να ζητήσει τώρα, ένα χρόνο μετά, την απολογία μου για το ίδιο «αδίκημα».
Θεωρώ ότι έστω και εκ των υστέρων οι παρακαθήμενοι συνδικαλιστές, θα εντρυφήσουν -έστω και υποκριτικά- με περισσότερη επιμέλεια στη διακήρυξή σας. Εκτός αν έχει σημασία από ποιον προέρχονται οι «κατακριτέες συμπεριφορές», από τον «εκ δεξιών» βουλευτή κ. Κόκκαλη ή από τον διευθυντή ΔΔΕ Λάρισας» καταλήγει ο κ. Γεωργούσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass