Τέχνη στις βιτρίνες καταστημάτων της Λάρισας

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2023 15:30

Η εικαστική παρέμβαση, στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου, πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου, που πραγματοποίησαν μαθητές του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας μέσω της δράσης «Where is the art?» ήταν το θέμα που απασχόλησε την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χ. Παπαδόπουλος με τον διευθυντή του 4ου ΕΠΑΛ, κ. Θεόδωρο Παππά, και τους πρωταγωνιστές της δράσης, τους ίδιους τους μαθητές.

Οι μαθητές του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών δημιούργησαν στο κέντρο της πόλης ένα σύνολο «εικαστικών παρεμβάσεων» με αφορμή τις βιτρίνες εμπορικών μαγαζιών στον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου, ώστε οι περαστικοί να εκπλήσσονται από την έμφαση στην οποία θα δίνεται τόσο στην προβολή των προϊόντων όσο και στην παρουσία ζωγραφικών έργων ή κατασκευών εμπνευσμένων μέσα από την ιστορία της Τέχνης.
Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χ. Παπαδόπουλος όσο και ο διευθυντής του σχολείου κ. Θ. Παππάς και οι καθηγητές τους εξήραν την προσπάθεια των μαθητών και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχιστεί και του χρόνου.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο Εμπορικός Σύλλογος αγκάλιασε την πρωτοβουλία των μαθητών και πρόσθεσε ότι: «Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ΕΣΛ, αλλά και της γενικότερης προσπάθειας για ανάδειξη και τόνωση της αγοραστικής κίνησης διαφορετικών εμπορικών δρόμων της πόλης μας ήρθε η πρόσκληση από τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ, την οποία θεωρούμε εξαιρετική. Είμαστε και θα είμαστε και στο μέλλον αρωγοί. Τα παιδιά κάνουν καταπληκτική δουλειά, έχουν όραμα για το μέλλον και σίγουρα είναι μια δράση που μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις».
Ο διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ συγκινημένος δήλωσε περήφανος για την εξαιρετική πρωτοβουλία των παιδιών και πρόσθεσε ότι: «Είναι μια ακόμα δράση εκπαιδευτικών και μαθητών που έρχεται να αναδείξει πόσο σημαντικό είναι ένα σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, έτσι ώστε να ανοίγουν εκπαιδευτικοί και επαγγελματικοί ορίζοντες για τα παιδιά. Με τη δράση αυτή πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα και οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς απολαμβάνουν τα αποτελέσματα του σχολείου. Ωφελούνται όλοι. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια. Το 4ο ΕΠΑΛ είναι ένα σχολείο πρότυπο και κοσμεί την πόλη».
Στις λεπτομέρειες του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος αναφέρθηκαν επίσης ο εκπαιδευτικός του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών κ. Γιώργος Παπαδημητρίου και η εικαστικός και εκπαιδευτικός του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας κ. Ελένη Καλαμπαλίκη, που τόνισαν ότι κυρίαρχος στόχος είναι να αναδείξουν το γεγονός ότι η τέχνη μπορεί να είναι παντού και εκφράζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.Η ΔΡΑΣΗ
Η δράση αυτή ξεκίνησε στις 11 Μαΐου σε βιτρίνες μαγαζιών της πόλης και υποστηρίζεται ενεργά από τους εκπαιδευτικούς του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας, Στεφανή Γιάννη, Παπαδημητρίου Γιώργο, Ταζέ Βάσω, Καλαμπαλίκη Ελένη, Θάνου Έφη, Λαγού Μαρία και Σιμούλη Ζωή.
Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας μέσα από τη λογική της εξωστρέφειας και του ανοίγματος στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας συνεχίζει να υλοποιεί και να υποστηρίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΜΝΑΕ (Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ) του ΝΟΕΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και του Μουσείο Τεχνολογίας).
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass